Sprzedawanie przez ebay.com problem z paypal i kupującym
- Oznacz jako nowe
- Dodaj do sekcji Moje zakładki
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj kanał RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednie treści
22-08-2011 17:24
Witajcie,
od jakiegoś czasu handluje na ebay.com tzw. GameCard. (przedmiot materialny)
szło to jak krew z nosa... zainwestwałem w to sporo czasu i nie małą sumke.
miałem w ciągu działanosci 1 reklamacje rozpatrzoną na korzyść kupujacego?! pomimo, że towar został !wysłany! pocztą oraz potwierdzenie poszło na email. ba nawet dowód wysyłki (az do Izraela) okazałem dla ebay. przyznana została reklamacja, zwróciłem pieniądze - towar przepadł.
ostatnio podobna sytuacja - towar doszedł ale "to nie było to czego kupujący oczekiwał, nie zna sie na komputerach i nie wie co ma zrobic". Sprawa, zwrot i towar ponownie przepadł.
Jednak dziś moje problemy sięgneły chyba szczytu... ponieważ moje konto na paypalu z pieniędzmi, które były przeznaczone na opłaty zostało zablokowane na 90 dni. DNO. Dzwonie do call center, wysyłam emaile - pytam, prosze... Zostałem potraktowany jak złodziej i Potencjalnie !niebezpieczny! usser.
"- prawdopodobnie moze Pan w przyszłosci oszukiwać.
- a pan to sie z "raportu mniejszości" urwał?"
Panie i Panowie prosze o pomoc. Co moge zrobić?
Kupujący płacąc za towar wyślą kase na paypala a ja nie moge jej wyciągnąć...
Może jakis zamiennik na paypala?
otworzenie sklepiku na ebay pomoże?
Sprawe zgłosiłem nawet na paypal.com
Sprzedawanie przez ebay.com problem z paypal i kupującym
- Oznacz jako nowe
- Dodaj do sekcji Moje zakładki
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj kanał RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednie treści
24-08-2011 20:59
Czesc,powiem Tobie ze to zlodziejskie serwisy obydwa sprzdalem tez towar frajer zglosil ze podrobiony i z Paypala zwrocili mu kwote ja utopilem pieniadze ,towar i na zadne meile nie odpowiadaja oszusci tylko @ z automatu leca kureski serwis wiec nic nie zrobisz ,oddaja sprawe na policje jesli kwota znaczna ja niestety nie moge bo to zaledwie 150zl.Promuja jawny walek karzdy moze kupic zglosic spor i legalnie dostac zwrot i jeszcze ma towar banda zlodzieii w kolo i dodam ze nowy uzytkownik mnie wydymalz jednym komentarzem.Pozdawiam