15-09-2014 15:21
Ponoć deklarują czas dostawy i jak będzie opóżnienie to wypłacają odszkodowanie.
Ponoć do USA 8 dni, cena do 0,5kg 41zł z VAT-em... przy podpisaniu umowy cena do negocjacji.
28-11-2016 12:56
Witam, Tak kożystałem wiele razy ale terminy dostawy są różne
Ja robię sobie zestawienia różnych wysyłek na cały świat, z globalem wygląda to następująco do USA, liczę od dnia wysyłki z sobotami i niedzielami
6,20,6,5,6,8,7,38,15,6,36,9,6,19,7,7,12,11,7,10,13,8,7
w tej chwili masakra, mam 3 przesyłki do USA wysłane globalem i już od 2 tygodni pokazuje na USPS, że nasza poczta przygotowuje się do wysyłki
najgorsze jest to, że paczki priorytetowe które wysłałem 40, 28, 22 dni temu pokazują to samo na stronie usps, że nie dotarły jeszcze z Polski
istna masakra
dlatego wysyłam teraz EMS i podniosłem koszta wysyłki, bo już mam dosyć narzekania klientów
pozdrawiam i życzę szybkich dostaw 🙂
28-11-2016 13:01
do Australii nie wysyła się poleconych i globali bo nie ma śledzenia i koszmarne terminy dostawy
już 2 razy z poleconym mnie wyciulano w tamtym kierunku, kupujący pewnie dostali towar ale byli cwani i widząc, że nie ma opcji śledzenia, kontaktowali się z ebay a ebay uznał, że muszę oddać im kase bo nasza poczta po 3 miesiącach stwierdziła, że paczki zaginęły
ja wysyłam w tamtym kierunku tylko jako paczka priorytet albo EMS
01-12-2016 12:11
Ten global express to jest k...a jakies nieporozumienie podobnie jak cała ta zasrana poczta polska.
06-12-2016 07:50
Mam pytanie czy w USA i Australii global ma śledzenie ? I czy wysyłyjąc przesyłke poza Europę zawsze muszę wypełniać deklarację celną ?
06-12-2016 13:14 — edytowano 06-12-2016 13:18
Nic nie wypełniasz bo to jest list polecony a takie przesylki maja odprawe zbiorcza a nie indywidualna i nie jest potrzebna deklaracja, z tego powodu tez maksymalna wartosc rzeczy wysyłanych w GE to 200pln
Co do śledzenia to jest z tym róznie , nie zawsze jest aktualizowane na bierzaco, czasami idzie pieknie a czasmi tak że sie chce płakac, ja nie polecam tego gówna szkoda czasu i nerwów.
Nie wysylam poza europe i finito, wpłaty tylko na konto walutowe ale ja sprzedaje rzeczy których nikt nie ma na całym tym świecie.
Nawet z USA da sie wysalc przelew i nie ma z tym problemu.
11-12-2016 23:49
Ma-sa-kra!! Nigdy wiecej global expres poczty polskiej!! Paczka nadana w Warszawie 22 pazdziernika dotarla do Nowego Jorku 7 grudnia!!! 46 dni to chyba rekord??? Pani w okienku oczywiscie zapewniala, ze paczka max 10 dni bedzie szla, sledzenie paczki wygladalo tak: przez caly czas pokazywalo nadanie w warszawie i informacje "in transit". Normalnie trzeci swiat!!!!
12-12-2016 09:16
Zrozumcie ludzie, że dno dna to jest USPS, to najgorsza poczta jaka może być, ma gdzieś umowy, nie jest wstanie wrzucić do systemu listu poleconego z Polski, bo to dla nich zbyt duży problem w XXIw w USA, teraz bierze się za Globala, którego łaskawie chociaż wprowadza do systemu, tylko chyba po to, abyście zrozumieli jaką dziadoską są firmą. USPS notorycznie w grudniu, czyli w sezonie świątecznym poprostu się poddaje, taka sytuacja jest od lat i nie sądzę, aby cokolwiek się w przyszłości zmieniło, za duży moloch. Jedyna szansa to omijać ich usługi i niech Amerykanie płacą za kuriera, USPS za wysyłkę listu priorytowego bierzez 20$, to chyba dla Amerykanów takie ceny są normalne, hehe.
12-12-2016 10:19
no jest dno i trzeci świat.
Wysłane po 20 listopada wszystko stoji, amerykanie nie odbierają kontenerów.
Pewno do marzec-kwiecien bedzie padaka z wysyłaniem do usa.
30-12-2016 01:02 — edytowano 30-12-2016 01:03
I jak, dotarło? Przesyłka wysłana 21go - nasi twierdzą że na pewno od nas wyszło, usps twierdzi że nic nie dotarło i jeszcze u nas w kraju ot i szukaj wiatru w polu.
04-01-2017 10:30
Po jednej jak i po drugiej stronie jest armia kretynów-nie wysylac poczta niech zdychaja.