12-02-2009 11:16
17-11-2016 09:31
Zgadzam sie w 100 %. Miałem identyczną sytuację .Na nic dowód wysyłki , na nic potwierdzenie odbioru z systemu monitorowania.Gościu zgłasza ,że nie otrzymał przedmiotu , w paypal pisze ,że dostał pustą przesyłkę i nezgodność z opisem.Czy jest niemożliwe , bo w systemie jest zapisana waga przesyłki.Paypal oczywiście uznaje jego rację - uzasadnienie w treści aukcji nieprawidłowo opisano przedmiot .Totalne bzdury .Jednym słowem oszustwo i złodziejstwo !
11-10-2019 04:07
No to ładne rzeczy tu wyczytuję. Widzę, że dołączyłem do klubu oszukanych przez ten .ebany paypal. Tyle że na 1600€. Bo wcześniejsze na 300€ i tym podobne pomijam.
Zamówiłem u Włoszki części do moto BMW. Zapłaciłem za towar i usługi, żeby być chronionym przed oszustwem. Ta wrzuciła te części w karton jak pyry do wora i one siłą rzeczy po drodze się pouszkadzały. Otworzyłem spór, wysłałem zdjęcia, opisałem całą sytuację. Odczekali swoje, i jak myślicie, kogo ochronili w ich programie niby ochrony kupujących? - tak jak sie domyślacie, oszusta z Włoch.
Jestem 100% za sporem zbiorowym, w pełni się przyłączam do tej inicjatywy, mam wrażenie że obliczli sobie, że Polak to se troszke pomarudzi na forach, się wypłacze, przełknie ślinę i sobie to odpuści, i nie będzie się sądzić z nimi. Naprawdę przydałoby się utrzeć nosa tym gnojom, bo aż się gotuję w środku jak się ta Włoszka teraz ze mnie śmieje. No ale tak wyszło i z bezradności rozkładam ręce. Jeśli ktoś może pomóc, to numer sporu: PP-D-39908100