29-03-2013 10:42
Sprzedałam przedmiot, kupujący zapłacił jednak na moim koncie te środki są oznaczone jako niedostępne czyli fizycznie tych środków nie posiadam(saldo zamrożone). Jak mogę je odblokować?
Nie chcę wysyłać przedmiotu przed fizycznym otrzymaniem płatności gdyż raz już zostałam okradziona - wysłałam przedmiot i nie otrzymałam za niego pieniędzy (podałam numer śledzenia przesyłki, przesyłka doszła do adresata)
29-03-2013 22:45
Musisz ocenic sama czy kupujacy jest wiarygodny i wyslac lub nie.
Inaczej tego zabezpieczenia nie obejdziesz.
08-04-2013 17:18
Też mam problem z zamrożonymi środkami na koncie PayPal. Według informacji to ma ochronić kupującego 🙂 tylko nikt nie zastanawia się nad tym, w jaki sposób wysłać paczkę jeśli wszystka jest zablokowane?? Jeśli licytujący wygra przedmiot, to płaci za to + stałe koszty za wysyłkę jego paczki! i pytanie jaka tu jest logika??? wychodzi na to że mam wykładać własna kasę za wysyłkę paczki i może dostane po 21 dniach gotówkę??!! Nonsens! To mija się z celem sprzedawanie czegokolwiek w serwisie Ebay!! Kolejna sprawa to pokrywanie kosztów za prowadzenie konta w serwisie Ebay, zawsze to robiłem z uzyskanej sprzedaży płaciłem przez PayPal, teraz wynika z tego że znów będę musiał wyłożyć kasę??!! Absurd!! Nie mam takiego kapitału aby dokładać do interesu!!! Jak to jest że wprowadza sie takie absurdalne zasady!? jeśli miałaby być ochrona, to taj jak było wcześniej, wysyłasz numer paczki do kupującego i koniec. W momencie "jeśli" okaże się że paczka nie doszła można rozpocząć spór, i wtedy można pewien procent z uzyskanej sprzedaży zablokować do wyjaśnienia sprawy. teraz to jest jeden wielki galimatias!!
10-04-2013 10:37
czy macie info lub zapytaliscie obsluge klienta, przez jaki okres/jak dlugo blokowane sa platnosci?
10-04-2013 21:53
Środki mogą być zablokowane 21 dni! jeśli zostaną spełnione takie kryteria
Środki zostaną zwolnione po 3 dniach licząc od momentu, w którym dostarczony przez Pana numer śledzenia przesyłki wskaże doręczenie. Środki zostaną zwolnione po 7 dniach licząc od przybliżonej daty dostarczenia przedmiotu, gdy zaznaczy Pan na koncie eBay, że przedmiot został wysłany.Jeśli żaden z powyższych punktów nie zostanie spełniony, środki zostaną zwolnione po 21 dniach.
Ale najlepsze jest to że wymagany jest też komentarz kupującego!! Tylko ja mam pytanie gdzie jest napisane że MUSI wystawić komentarz?? 🙂 Powiem krótko że właścicielem PayPal jest serwis eBay!! więc kasa nie zła za blokowanie kont globalnie, to niezły kapitał z procentów robią!! Dowiadywałem się w UOKIK i zostanie w tej sprawie wszczęte postępowanie. Proszę wszystkie osoby które mają zamrożone środki o kontakt. Nie ma takiego prawa aby serwis Ebay & PayPal blokował cudze pieniądze w całości!! Coś podobnego było kiedyś w serwisie Allegro.
23-04-2013 10:04
Moje saldo na koncie PayPal zostało także zamrożone.
Nie jest to duża kwota , ale jest to denerwujące bo to moje pieniądze i to ja decyduje co z nimi zrobić a nie ktoś z PayPal .
Przesyłkę wysłałem wprowadziłem numer trackingowy do systemu zobaczymy co będzie.
Druga sprawa dodałem kartę kredytową do konta ebay , z karty pobrano 4zł które nie wróciły czy można tak robić , oczywiście nikt nigdy nie odpowiedział na moje pytanie co się stało z tymi 4zetami.
05-05-2013 10:40
Wyluzujcie czasami. Każdy przez to samo przechodzi 🙂
18-07-2013 23:30
Witam. Juz trzeci raz z kolei przy zamrozonej płatności mam taką sytuację, że Kupujący otrzymał przdmiot, był zadowolony z transakcji i wystawił mi pozytywny komentarz. A moje pieniądze nadal zamrożone przez PayPal. Rozumiem, ochrona Kupujących, lecz jeśli transakcja została zakończona definitywnie z obustronnym zadowoleniem - na co sa dowody jak BYK, to jakim prawem PayPal przetrzymuje moje pieniadze nawet prawie dwa tygodnie po otrzymaniu komentarza od Kupującego? Nalicząją mi procenty od tych pieniędzy jak w banku? Jakoś dopatrzeć się nie mogę ani grosika!
01-10-2013 13:11
ale to jest tez chore...jestem na łascekupujacego czy dostane pieniadze czy nie .towar wyslany przykladowo dostarczony. a komus sie nie chce wystawic tego koma..;/ okropne to jest.
17-09-2014 15:35 — edytowano 17-09-2014 15:37
to trzeba głośno powiedzieć złodziejstwo. Też tak mam. Po wystawionych komentarzach i tak czeka do tych 21 dni. Nic tyko kupować czekać na przesyłkę i mówić, że towar nie ten.