17-04-2008 16:49
12-06-2010 08:52
12-06-2010 13:59
21-04-2012 09:56
Witam. Czy PayPal jeszcze istnieje(w tym wątku, oczywiście)? :))
Pytam, bo czytając niektóre wypowiedzi obawiam się, iż w sporze który dwa dni temu otwarła mi niejaka Adriana z Brazylii czeka mnie to samo co wielu sprzedających, czyli ani towaru ani pieniędzy(PayPal mi je już zablokował).
Świadomie zapłaciła za przesyłkę rejestrowaną EKONOMICZNĄ, choć w opisie aukcji jasno podałem, iż czas dostawy dla takiej przesyłki może sięgnąć do 45 dni roboczych.
Po 26 dniach otwiera spór, choc dostała już dawno skan potwierdzenia nadania z numerem przesyłki. Na otwarcie sporu odpowiedziałem po kilku godzinach pisząc do niej to samo co w mailach, aby uzbroiła się w cierpliwość.
Czy mam jakąś szansę odzyskania zablokowanych przez PayPal pieniędzy czy też już sie mam z nimi pożegnać?
27-04-2012 19:23
nie w tym wątku nie istnieje i w żadnym admińskim, odpowiadam na forum od 2008 roku i od 2009 nie widziałem tu nikogo, w zeszłym roku tylko raz napisali wiadomość, którą osobiście wysłałem do serwisu, i poprosiłem ich aby to napisali na forum, a sprawa dotyczyła, że poczta królewska przesyłki rejestrowane wysyła do PL kurierem GLS
odzyskasz kasę pod warunkiem, że złożyłeś na czas reklamację na poczcie i po zakończeniu sporu i zamknięcia sprawy na nie Twoją korzyść, będziesz miał 45 dni na przesłanie do nich pisma reklamacyjnego z poczty 😉
wiem sam po sobie, że ramy czasowe mają (tutaj sobie dodaj co chcesz) przecież to jest nie realne, żeby się zmieścić w tak krótkim czasie, a wiadomo, że poczta UK rozpatruje takie sprawy 3 bite miesiące 😄
26-12-2012 15:39
Zasiliłem konto Pay Pal w sierpniu i do dzisiaj nie wiem dlaczego jest zablokowane. Tomasz Jóźwiak