Dodawanie środków na PayPal
Opcje
- Oznacz jako nowe
- Dodaj do sekcji Moje zakładki
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj kanał RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednie treści
24-11-2009 14:59
Jestem posiadaczem konta PayPal. Mam pytanie do odnośnie kwestii dodawania środków pieniężnych na swoje konto PayPal z konta bankowego.
http://img121.imageshack.us/img121/4937/99706829.th.jpg
Na PP pojawia się takie zdanie: „Upewnij się, że imię i nazwisko dla konta PayPal zgadzają się z danymi zarejestrowanymi dla rachunku bankowego.” No właśnie czyżby chodziło o powiązanie konta bankowego z kontem PP?
Czy mając konto PayPal muszę zarejestrować w tym serwisie nr konta bankowego z którego będę wpłacał środki na PP żeby przelew dotarł na PP(czy serwis rozpoznaje przelew po identyfikatorze który kopiuję ze strony PP do okna przelewu w swoim banku i nr konta nie ma znaczenia)? Mam też pytanie czy mogę wpłacać środki na PP z dowolnego konta czy muszę mieć jedno zdeklarowane do wpłat na PP?
Czy jeżeli nie powiążę swojego konta PP z nr konta bankowego to przelew z mojego banku dotrze na moje konto w serwisie PP?
Ostatnia kwestia czy mogę dodać swoje środki (na PayPal przelewem wypełnionym zgodnie z instrukcją na stronie PP) na poczcie (przelewem pocztowym)?
Ja zrobiłem to tak:
1. Zalogowałem się na PP (PayPal)
2. Wybrałem opcję dodaj środki
3. Zalogowałem się do swojego banku on-line
4. Wszedłem w zakładkę przelewy.
5. Wpisałem wszystko zgodnie z danymi na PP i wysłałem 1zł by upewnić, się że środki
zostaną dodane do mojego konta PP i czekam już drugi dzień.
O co chodzi w tym zdaniu: ‘Upewnij się, że imię i nazwisko dla konta PayPal zgadzają się z danymi zarejestrowanymi dla rachunku bankowego’
Czy bez powiązania mojego nr konta bankowego z kontem PP ta ‘złotówka’ dotrze?
Jakby ktoś wiedział co i jak to proszę o odpowiedź. Dzięki
http://img121.imageshack.us/img121/4937/99706829.th.jpg
Na PP pojawia się takie zdanie: „Upewnij się, że imię i nazwisko dla konta PayPal zgadzają się z danymi zarejestrowanymi dla rachunku bankowego.” No właśnie czyżby chodziło o powiązanie konta bankowego z kontem PP?
Czy mając konto PayPal muszę zarejestrować w tym serwisie nr konta bankowego z którego będę wpłacał środki na PP żeby przelew dotarł na PP(czy serwis rozpoznaje przelew po identyfikatorze który kopiuję ze strony PP do okna przelewu w swoim banku i nr konta nie ma znaczenia)? Mam też pytanie czy mogę wpłacać środki na PP z dowolnego konta czy muszę mieć jedno zdeklarowane do wpłat na PP?
Czy jeżeli nie powiążę swojego konta PP z nr konta bankowego to przelew z mojego banku dotrze na moje konto w serwisie PP?
Ostatnia kwestia czy mogę dodać swoje środki (na PayPal przelewem wypełnionym zgodnie z instrukcją na stronie PP) na poczcie (przelewem pocztowym)?
Ja zrobiłem to tak:
1. Zalogowałem się na PP (PayPal)
2. Wybrałem opcję dodaj środki
3. Zalogowałem się do swojego banku on-line
4. Wszedłem w zakładkę przelewy.
5. Wpisałem wszystko zgodnie z danymi na PP i wysłałem 1zł by upewnić, się że środki
zostaną dodane do mojego konta PP i czekam już drugi dzień.
O co chodzi w tym zdaniu: ‘Upewnij się, że imię i nazwisko dla konta PayPal zgadzają się z danymi zarejestrowanymi dla rachunku bankowego’
Czy bez powiązania mojego nr konta bankowego z kontem PP ta ‘złotówka’ dotrze?
Jakby ktoś wiedział co i jak to proszę o odpowiedź. Dzięki
Wiadomość 1 z 28
- « Poprzedni
- Następny »
27 ODPOW. 27
Opcje
- Oznacz jako nowe
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj kanał RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
29-11-2009 15:53
Thx:-D
na pytania odpowiadam tylko i wyłącznie na moim oficjalnym fanpage'u na facebooku http://www.facebook.com/pages/pierebay/265041323615805?ref=hl
zalajkuj o odpowiedz na pytanie. Dzięki. Na PW wiadomości nie odpowiadam. Thx
Wiadomość 21 z 28
Opcje
- Oznacz jako nowe
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj kanał RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
29-11-2009 17:42
A jeszcze się chciałem dowiedzieć czy te 2.5% za przeliczenie zl na usd np. 1zl = 0.3567usd juz jest zawarte
Czy to jeszcze trzeba te 2.5proc dodać?
Czy to jeszcze trzeba te 2.5proc dodać?
Wiadomość 22 z 28
Opcje
- Oznacz jako nowe
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj kanał RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
29-11-2009 18:18
ten % jest doliczany gdy przenosisz z salda jednej waluty na inna i jest juz zawarty w przeliczniku.
Wiadomość 23 z 28
Opcje
- Oznacz jako nowe
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj kanał RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
29-11-2009 18:48
1. Czyli jak będę płacił za dany przedmiot to wg. tego samego przelicznika przewalutuje mi na usd?
2. Wpłaciłem na PP w piątek 27.11 ok godz. 13 to jutro powinienem dostać środki na PP czy później? Czytałem gdzieś, że ktoś wpłacił w sobotę a otrzymał w nocy z poniedziałku na wtorek.
Pytam bo wprawdzie sprzedaż przedmiotu zakończy się za tydzień, ale sprzedający wystawił instrument w tonacji C i A 20 sztuk. 6 sprzedał zostało 14 mi zależy na tym C więc pytam, bo jak w weekend przelew się przeciągnie na następne dni to mu napiszę niech zostawi jeden w tonacji C.
2. Wpłaciłem na PP w piątek 27.11 ok godz. 13 to jutro powinienem dostać środki na PP czy później? Czytałem gdzieś, że ktoś wpłacił w sobotę a otrzymał w nocy z poniedziałku na wtorek.
Pytam bo wprawdzie sprzedaż przedmiotu zakończy się za tydzień, ale sprzedający wystawił instrument w tonacji C i A 20 sztuk. 6 sprzedał zostało 14 mi zależy na tym C więc pytam, bo jak w weekend przelew się przeciągnie na następne dni to mu napiszę niech zostawi jeden w tonacji C.
Wiadomość 24 z 28
Opcje
- Oznacz jako nowe
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj kanał RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
29-11-2009 23:39
1. wg kursu z danego dnia, Tobie system zabierze PLN, a jemu "da" $
2. max do środy powinny być
2. max do środy powinny być
na pytania odpowiadam tylko i wyłącznie na moim oficjalnym fanpage'u na facebooku http://www.facebook.com/pages/pierebay/265041323615805?ref=hl
Wiadomość 25 z 28
Opcje
- Oznacz jako nowe
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj kanał RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
01-12-2009 09:53
No przelew na PP dotarł. Na ebay przedmiot kupilem. A na PP w szczegółach transakcji w tej tabelce u dołu mam takie coś data: 1 grudnia 2009, typ: Płatność na Yeva Hayrapetyan, status: zakończona, szczegóły: ..., i kwota. Czyli status zakończona oznacza że sprzedający otrzymał pieniądze, czy muszę czekać jeszcze na potwierdzenie?
Wiadomość 26 z 28
Opcje
- Oznacz jako nowe
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj kanał RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
01-12-2009 10:37
Tak, otrzymał już pieniądze.
Na skrzynkę pocztową przyjdzie mejl takiej treści
Potwierdzenie Twojej płatności na rzecz firmy Yeva Hayrapetyan
Na skrzynkę pocztową przyjdzie mejl takiej treści
Potwierdzenie Twojej płatności na rzecz firmy Yeva Hayrapetyan
Wiadomość 27 z 28
Opcje
- Oznacz jako nowe
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj kanał RSS
- Wyróżnij
- Drukuj