Kupowanie za granicą
anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Posty na forum

Reagować czy nie?

Witam Nadszedł ten moment kiedy zaginęła pierwsza przesyłka ze Stanów (tzn zgaduję, bo w teorii po prostu 'nie dotarła'). Label/Receipt Number: LJ60 4590 658U S Service(s): International Letter

Awatar użytkownika autor Użytkownik
  • 71 Wyświetlenia
  • 5 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Licytacja a obowiazek sprzedającego w GB

Witam, Mam na oku jedna aukcje ktora kończy sie za pare dni. Czy jak ja zalicytuje to zawieram ze sprzedającym wazną umowe czy może sie on z tego wycofać? Jak wyglada to na terenie Wielkiej Brytanii? To jest powazniejszy zakup, za ok. 10000 funtów.

• 70 Wyświetlenia
  • 1 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Brak przesyłki z Japonii

Witam Ponad miesiąc temu kupiłem od sprzedawcy z Japonii dwie płyty. Zapłacone, info od sprzedawcy, że towar wysłany, tylko czekać na listonosza i...lipa. Przesyłki nie ma, na Poczcie nic nie wiedzą. Sprzedawca nie poczuwa się do niczego, bo w opisie...

• 227 Wyświetlenia
  • 1 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Dość tanie zegarki z USA - czy będzie cło lub vat?

Cześć, kupiono dla mnie 2 zegarki z USA. Jeden zegarek kosztuję 17,99 dolców, czyli w sumie 35,98. Do tego przesyłka: 6,98. Więc razem 42,96 dolców. Przesyłka to: USPS First Class Mail International Będę musiała coś płacić? Próbowałam samo to rozgryź...

• 10052 Wyświetlenia
  • 1 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

pey pal? jak krowie na rowie

Witam OD dłuższego czasu kupuję online ale w ktraju płacąc przelewami z konta zł, teraz przyszedł czas na zakupy z za granicy i w związku z tym mam kilka pytań; jestem zainteresowany detalicznym kupnem przedmiotów od sprzedawcy z chin http://myworld....

• 271 Wyświetlenia
  • 9 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

USPS, jak długo trzeba czekać...

Znalazłem buty na allegro, facet zaoferował mi małą zniżkę i przesyłkę 36$ (Priority Mail International Parcels). Zapłaciłem za nie 16 kwietnia, a zostały wysłane 19. Sprzedawca napisał, że przesyłka dojdzie w ciągu 6-10 dni. Buty kupiłem nie przez e...

• 301 Wyświetlenia
  • 5 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Pierwszy raz kupuję

Witam. Jestem nowicjuszem na ebay.pl. Kupiłem część do motocykla w sklepie znajdującym się w Niemczech. Było kilka opcji płatności. Mieðzyinnymi była opcja: gotówka przy odbiorze osobistym dod sprzedającego. Ja tą opcję kliknąłem. Teraz mam dylemat, ...

• 212 Wyświetlenia
  • 2 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Najlepsza oferta a forma płatności

Witam, mam uprzejmie zapytanie, o to czy jeżeli moja najlepsza oferta wygasła po upływie 48 h a Sprzedawca przystał na cenę - nadal mam z nim transakcję na ebay? Chodzi o to, że Sprzedawca akceptuje tylko przelew bankowy; mam już jego dane. Obawiam s...

• 765 Wyświetlenia
  • 2 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Witam

Witam Zakupiłem dwie rzeczy 27.09. i do tej pory nie dostalem przesyłek.Kontaktowałem się ze sprzedającym z Cypru poprzez email i ebay ale nie odpisuje nic.Nie wiem co w takiej sytuacji zrobic.Wydaje mi się, że to troche za długo trwa.

• 58 Wyświetlenia
  • 1 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Aukcja na ktorej zakupilem przedmioty zostala wycofana przez Ebay

Witam, mam problem, ponieważ zakupiłem 10 sztuk słuchawek z Chin , łącznie zapłaciłem poprzez PayPal 239,60 $. Pare godzin po moim zakupie otrzymałem wiadomość od serwisu e-mail, który podaje poniżej: informujemy, że następująca aukcja została admini...

• 61 Wyświetlenia
  • 1 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Kilka przedmiotów + kilka razy za wysyłkę? POMOCY;(

Witam więc tak: kupiłam 2 przemdioty od 1 sprzedawcy - wysyłka to 10 $ a jeśli nastepny przemdiot to + 5$ no wie cprzechodze do platnośći a tam- 2 przemdioty + 2 x za wysylke 10$ każdego - jak zmienic by za 1 przemdiot doliczyc nie 10 a 5 $ ? to moja...

• 171 Wyświetlenia
  • 2 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Kupiłem PIRACKIE płyty w Anglii? Co robić?

Zapewniał że to oryginały, ale zgodził sie oddać kasę, i gdy odesłałem, on odesłał z powrotem (niby listonosz nikogo nie zastał). Komentarza nie mogę wystawić, bo tak to rozciągał, że już minęło ponad 3 miesiące. Czy jest szansa na zwrot kasy? Gdzie ...

• 190 Wyświetlenia
  • 1 odpowiedzi
  • 0 podziękowania
Autorzy z największą liczbą podziękowań