Pierwszy zakup za granicą

mihu124
Użytkownik

Cześć! Chciałbym sprawić sobie słuchawki. Zakup za granicą jest bardziej opłacalny. Interesują mnie te : http://cgi.ebay.pl/Panasonic-Retro-Style-RP-HTX7-Headphones-Red-/280590780299?pt=UK_AudioVisualElectronics_HomeAudioHiFi_Headphones&hash=item415483878b

http://cgi.ebay.pl/Genuine-PANASONIC-RP-HTX7-Retro-Stereo-Headphone-DJ-Red-/260686257471?pt=Other_MP3_Player_Accessories&hash=item3cb21c9d3f

To byłby mój pierwszy zakup za granicą. Wybrać te z Wielkiej Brytanii czy z Hongkongu? Wydaje mi się, że lepszą opcją będzie UK. Ile mogę oczekiwać na przesyłkę? I jak to jest z tą darmową wysyłką z Hongkongu? Czy przesyłki na tych aukcjach są ubezpieczone i czy otrzymam tracking numbery? Serdecznie dziękuję

Pozdrawiam Adam

Wiadomość 1 z 5
ostatnia odpowiedź
4 ODPOW. 4

Oczywiscie ze lepsza opcja jest zakup w Hong Kongu.
W obu wypadkach twoj zakup bedzie chroniony pod warunkiem ze zaplacisz przez Paypal.

Pisze ze dostawa w 13 do 22 dni

O tracking number zapytaj sprzedawce

Duzy plus sa  ich zasady zwrotu

If you are unsatisfied with our item or service, then please follow the good eBay practice to contact us via eamil plsenjoy@gmail.com before leaving any feedback. We are committed to resolve all issues in a friendly and satisfactory manner. Original and return shipping fee will not be refunded or reimbursed under all circumstances. You must agree and acknowledge this term if you bid for this item. Therefore, please do not complain about having to ship back at your own expense. Return address is on the package. Product must be returned in its original packaging. It is important to declare your package as a "Product for Return" on the Customs Declaration Form, and also $1 as the commercial value.

Wiadomość 2 z 5
ostatnia odpowiedź

jeśli chodzi o mnie to ja bym kupił u sprzedawcy z UK, bo ma dobrą skuteczność (99,6%), natomiast sprzedawca z HK ma już znacznie gorszy poniżej 90%

jeden i drugi sprzedawca oferuje przesyłkę nie rejestrowaną.

Jeśli kupisz u sprzedawcy w HK to licz się z tym, że nasz UC otworzy przesyłkę (są one otwierane z urzędu) jeśli sprzedawca nie wypełni poprawnie deklaracji celnej CN22

Kup u sprzedawcy z UK, to ominiesz te wszystkie problemy, ale wcześniej zadaj mu pytanie ile kosztuje wysyłka Royal Mail International Signed for lub Airsure

Oby dwie mają traking i masz 100% szansę nie zaginą

pozdro -:)

na pytania odpowiadam tylko i wyłącznie na moim oficjalnym fanpage'u na facebooku http://www.facebook.com/pages/pierebay/265041323615805?ref=hl
zalajkuj o odpowiedz na pytanie. Dzięki. Na PW wiadomości nie odpowiadam. Thx
Wiadomość 3 z 5
ostatnia odpowiedź

mihu124
Użytkownik

Hmm jakie jest prawdopodobieństwo że przesyłka z UK zaginie? No właśnie nie chce za dużo wydawać i chcę je ściągnąć jak najmniejszym kosztem tutaj 😜 Ile musiał bym czekać?

Wiadomość 4 z 5
ostatnia odpowiedź

i tak jak w poprzednim poscie naisal kolega: z UK bedziesz mial problemow na granicy bo przesylka jest wewnatrz UE

Wiadomość 5 z 5
ostatnia odpowiedź