Kupowanie za granicą
anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Posty na forum

problemy z przelewem

Kupiłem więc rubina od jakiejś niemieckiej firmy... Po wygranej licytacji wysłali mi dane do przelewu: ich dane banku i email paypala. Tak więc zapomniałem o tym emailu, i zapłaciłem za rubin poprzez opcję "Zapłać teraz" z eBay. Jednakże ten email do...

Awatar użytkownika autor Użytkownik
  • 45 Wyświetlenia
  • 0 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Sprzedający nie akceptuje PayPala, żąda zapłaty tylko przelewem bankowym.

Witam, Dziwna sytuacja. Pierwszy raz spotykam się, że sprzedający nie akceptuje płatności PayPalem. Moim błędem było to, że na stronie z opisem przedmiotu nie zwróciłem uwagi na płatności, z góry założyłem, że musi być PayPal. Tymczasem jest tylko pr...

• 559 Wyświetlenia
  • 4 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

odsprzedawanie - legalne?

Większość chyba wie na czym polega reselling - kupuj tanio, sprzedaj drogo. Otóż chcę KUPIĆ najpierw parę tanich kamieni szlachetnych i sprzedać je drożej. Sprzedawca pochodzi bądź ma siedzibę w Niemczech... Czy takie kupowanie, a potem odsprzedawani...

• 547 Wyświetlenia
  • 0 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Ograniczenie w zamówieniu

Witam, Czy jest jakieś ograniczenie w zamówieniu ilości pewnego towaru ? Chciałbym zakupić 6 pokrowców do notebooka w Chinach.Czy na kontroli celnej mogą się do tego przyczepić ? Wartość wszystkich sztuk nie przekracza 100 $ . Pozdrawiam

• 60 Wyświetlenia
  • 2 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

15 euro za przedmiot 23 za przesyłkę a skąd kolejne 38 ???

Witam. Kupiłem grill do VW scirocco 2 za 14.50 euro. Tak zakończyła się licytacja. Poprosiłem sprzedającego drogą mailową o ustalenie kosztów wysyłki do Polski. Sprzedający doliczył 23.50 euro co dało sumę 38 euro. Klikam zapłać i wyskakuje mi do zap...

• 61 Wyświetlenia
  • 1 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Zakup z USA płatność PAYPAL

Witam , jako że jestem nowym używtkownikiem , na ebayu . Mam następujące pytanie . Zakupiłem sobie na aukcji w USA serwer . I w związku z z tym mam następujące pytanie , W jaki sposób mam go zapłacić ? Z tego co wiem sprzedający akceptuje tylko płatn...

• 1680 Wyświetlenia
  • 1 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

EMS z Chin - problem z trackingiem

Witam! W dniu 10.02 została do mnie wysłana paczka EMS z Szanghaju, na stronie pocztexu widnieje: 11.02.2010 17:01 Nadanie przesyłki 12.02.2010 21:34 CNSHAD Skierowanie przesyłki na lot Stąd moje pytanie w jaki sposób mogę sprawdzić czy paczka dotarł...

• 13483 Wyświetlenia
  • 32 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

zagraniczny ebay - przekierowanie na inna strone..??

Witam! Gdy wchodzę na Chińskiego ebaya, przekerowywuje mnie na strone: http://www.eachnet.com która niby współpracuje z ebayem lecz nie mogę się zalogować.. trzeba zakladać nowe konto tam? o co chodzi?...to samo dzieje się jak chce na Koreańskiego we...

• 539 Wyświetlenia
  • 2 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Deklaracja VAT-7 a sprowadzenie z Chin.

Witam, Mam pytanie. Zamówiłem sporo towarów z Chin i przyjdą one pocztą i kurierem. Jeżeli na przykład zapłace cło i vat listonoszowi / kurierowi, to czy muszę składać jakąś deklaracje do Urzędu Skarbowego (VAT-7) ? Przesyłki widnieją na osobę prywat...

• 107 Wyświetlenia
  • 0 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

eBAY Meksykański

Jak zarejestrować i jak kupować na ebay-u Meksykańskim ? : http://articulo.mercadolibre.com.mx Bo nie można kupować z tego konta który mam.

Którą wysyłkę wybrać z Niemiec?

Po krótkiej rozmowie email po angielsku ze sprzedawcą z Niemiec mam dwie opcje wysyłki. Chodzi o odtwarzacz CD stosunkowo nie dużej wartości ale oczywiście chcę aby dotarł. Dwi opcje wysyłki: 1. "Standard Int'l Versand" (z rozmowy wynika że jest to "...

• 924 Wyświetlenia
  • 2 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

USPS First Class a Priority

Witam! Może ktoś mi jasno wyjaśni. Przesyłkę wysłano 7 grudnia, wg sprzedawcy Priority Mail International. Nie dociera do dziś (19 stycznia). Otworzyłem spór kilka dni temu (musiałem, bo mija 45 dni), dostałem numer trackingu USPS, ale tam jest infor...

• 1557 Wyświetlenia
  • 5 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

bizuteria z indii/urzad celny

witam jestem zaintersowana bizuteria z indii chcialam ja zamowic dla siostry z okazji urodzin nr przedmiotu 160522880990 ale obawiam sie ze urzad celny zatrzyma przesylke i beda wtedy problemy niekupywalam z tak daleka i sie troche boje.pomozcie jeze...

• 155 Wyświetlenia
  • 1 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Sprowadzanie towarów z USA

No dobrze, upatzyliśmy już sobie sklepy i produkty które chcemy w nich kupić i co dalej? Przesyłki z różnych sklepów kosztują dość dużo warto więc zastanowić się nad otwarciem adresu pocztowego w USA i po zakończeniu zakupów sprowadzeniu wszystkiego ...

• 1909 Wyświetlenia
  • 6 odpowiedzi
  • 0 podziękowania
Autorzy z największą liczbą podziękowań