Zakup z USA płatność PAYPAL
- Oznacz jako nowe
- Dodaj do sekcji Moje zakładki
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj kanał RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednie treści
11-02-2011 18:43
Witam , jako że jestem nowym używtkownikiem , na ebayu . Mam następujące pytanie . Zakupiłem sobie na aukcji w USA serwer . I w związku z z tym mam następujące pytanie , W jaki sposób mam go zapłacić ? Z tego co wiem sprzedający akceptuje tylko płatnoścli PAYPAL . Jak mam ten serwer zapacić , załorzyłem konto na PAYPAl i tu zaczął się problem , a mianowice , nie posiadam karty kredytowej ani debetowej , tylko konto w Banku Spółdzielczym . Jeszcze bez dostępu do przelewów przez internet . Co mam zrobić aby go zapłacić przez PAYPAl , wpłata chyba musi być dokonana w $ ? Czy jeżeli wpłacę w PLN to automatycznie przeliczy mi to na $ ?
Zakup z USA płatność PAYPAL
- Oznacz jako nowe
- Dodaj do sekcji Moje zakładki
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj kanał RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednie treści
12-02-2011 08:56
Jak wejdziesz na swoje konto Paypal to w zakladce dodaj srodki masz opcje dodaj srodki w kilka dni.
Jak na to klikniesz to masz wyswietlone dane do przelewu, ktore mozesz wpisac w tym druku bankowym do zlecania przelewu w okienku. Bedziesz mial tam numer konta, nazwe banku oraz taki kod skladajacy sie z ciagu roznych cyfr i liter roznej wielkosci. To przepisujesz do rubryki z tytulem przelewu. Pamietaj tylko ze wielkosc liter ma znaczenie.
Idziesz do okienka w banku wplacasz kase w zlotowkach i czekasz kilka dni az pojawi sie na koncie paypal.
pamietaj ze dochodzi do tego prowizja paypala w wysokosci okolo 3,5%, wiec radze wplacic troche wiecej.
Jak kasa bedzie na koncie paypal to w opcjach na ebayu dotyczacych zakupionego przedmiotu klikasz ZAPLAC i pozniej juz wiadoma procedura (logowania, potwierdzenia itp.)
Jak bedziesz mial za malo kasy na koncie to poprosi o dane karty kredytowej, a jak wystarczajaco to poprostu potwierdzenie platnosci .