Kupowanie za granicą
anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Posty na forum

problem z płatnościa paypal wyskakuje błąd 1010

http://cgi.ebay.pl/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=290433969604&ssPageName=STRK:MEWNX:IT#payId kupiłem u niego adapterr cokina i chciałem przelać pieniążki z paypal i wyskakuje okienko: Nie można teraz przetworzyć twojego żądania. Sprzedający nie może...

Awatar użytkownika autor Użytkownik
  • 79 Wyświetlenia
  • 1 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

spor roszczeniowy rostrzygniety na moja niekorzysc ... i nagle pelny dostep

Witam, na jesieni zeszlego roku doszlo do sporu roszczeniowego, wynikajacego z faktu, ze paczka wyslana do kupujacego po drodze zaginela. Przed zakupem kupujacy zostal dokladnie poinformowany, ze jesli nie wybierze opcji ubezpieczenia paczki, musi li...

• 72 Wyświetlenia
  • 1 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Cło, podatek na płyty kompaktowe z Chin

Witam wszystkich! Mam takie pytanie. Otóż chciałem zrobić dobry interes i kupić po niższej cenie 2 boxy płyt Pink Floydów wydanych na 40 rocznicę założenia zespoły. W Polsce da się je kupić po cenie ok. 600zł. Na ebayu wypatrzyłem jednak okazję z Chi...

• 250 Wyświetlenia
  • 1 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

ebay.de sprzedawca nie chce wydać przedmiotu

a w zasadzie to już sprzedał gdzie indzie samochód, który kupiłem przez "kup teraz", pomóżcie wiem że za bardzo nic z nim nie wskóram, ale chciałbym zrobić mu jaknajgorszą opinię bo gość jak sie okazało, że Polak od niego kupił auto to zaczą robić sa...

• 94 Wyświetlenia
  • 2 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

POMOCY NA CHINSKIM EBAY

WITAM CHCIAŁBYM KUPIC PRZEDMIOT NA HINSKIM EBAY TYLKO MMA PROBLEM Z ZALOGOWANIEM SIE NA JAPONSKIM PRZYJMUJE HASŁO I LOGON A NA CHINSKIM NIE CO MAM ZROBIC ??/

• 127 Wyświetlenia
  • 1 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Monitorowanie przesyłki - drobne zakupy

Witam, Jeśli ktoś ma doświadczenia w tym temacie, to będę wdzięczny za poradę: Czy drobne zakupy prywatne (np z USA za kilkadziesiąt EURO/USD) również podlegają odprawom celnym? Jeśli tak, to gdzie tych przesyłek szukac i dokąd trafiają, jeżeli po za...

• 324 Wyświetlenia
  • 2 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

dhl global post

witam, kupilam przedmiot ze stanow, ktory mial byc wyslany przez dhl global post, czas dostawy mial byc 7-14 dni, ktore juz minely, mam monitrowanie przesylki ale tam po wyslaniu slad sie urywa, dzwonilam na dhl polska i powiedzilei ze prwadopodobnie...

• 287 Wyświetlenia
  • 2 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Finalizowanie transakcji przez PayPal wielu przedmiotów. Proszę o radę.

Witam, jestem nowym i niedoświadczonym użytkownikiem. Pierwszy raz korzystającym z Ebay i PayPal, więc chętnie bym zasięgnął rady starszych, co robić w takiej sytuaccji jak moja obecna. Otóż zakupiłem cztery przedmioty z US. Tylko że pierwsze 3 kupił...

• 191 Wyświetlenia
  • 1 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Problem VATu

Mam pytanie. Czy przedmioty sprzedawane na Ebayu w USA mają wartość netto czy brutto? Jeśli brutto, to dlaczego muszę jeszcze płacić podatek w Polsce? Czy to nie jest podwójne opodatkowanie, skoro tam w cenie produktu jest już podatek? Jeśli netto, p...

• 101 Wyświetlenia
  • 1 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

pytania do sprzedających

Jestem zupełnie świeży i nie mogę odszukac właściwej drogi:sprzedający(np. z USA) często proszą o kontakt PRZED LICYTACJĄ w sprawie przedmiotu i wysyłki do inny krajów. Próbuję przez zakładkę "zadaj pytanie" - otwiera się arkusz z tematami, wybieram ...

• 137 Wyświetlenia
  • 1 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Kupno od osób prywatnych a FV z Ebay

Witam Zastanawiam się na działalnością i kupowaniem sprzętu od osób prywanych z UE, Anglii. Po zakupie przychodzi do mnie FV z Ebay która nie zawiera pełnych danych o kupującym i sprzedającym.Czy według tej FV z eBay i druku przelewu z Paypal mogę ro...

• 130 Wyświetlenia
  • 0 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Uszkodzony towar

Witam i proszę o radę bardziej doświadczonych użytkowników. Co mogę zrobić, jeśli zakupiony towar przyszedł uszkodzony a wygląd paczki nie wskazywał na to. Gdyby paczka była uszkodzona z zewnątrz to bym jej nie odebrała, ale nic nie wskazywało na to,...

• 3237 Wyświetlenia
  • 3 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Przekształcić w roszczenie czy nie?

Reakcja sprzedającego na mój spór jest dla mnie zadowalająca, tzn sprzedawca obiecuje mi zwrot pieniędzy. Ale mija za niedlugo okres, gdzie spór zostanie zamknięty, a moja zwrotna paczka jeszcze chyba do nich nie dotarła. Czy w takim przypadku mam pr...

• 418 Wyświetlenia
  • 4 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

nie mogę zapłacić przez payplay

witam. kupiłem przedmiot, wybrałem zapłać, następnie zalogowałem się na payplay. i wyskoczyło mi coś takiego: Please add a debit or credit card to confirm your address. Ja żadnej karty nie posiadam. Zawsze jak coś kupowałem, to po zalogowaniu się na ...

• 200 Wyświetlenia
  • 2 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Ebook Reader z Chin - cło

Witam, Ok miesiąca temu zakupiłem czytnik książek za 89USD z wysyłką gratis. Dziś jednak odebrałem telefon od firmy Raben (urząd celny??), że mają przesyłkę i czekają na info co to jest, dowód zakupu itd.. Oto email: Witam Nawiązując do naszej rozmow...

• 589 Wyświetlenia
  • 3 odpowiedzi
  • 0 podziękowania