anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

spor roszczeniowy rostrzygniety na moja niekorzysc ... i nagle pelny dostep

Witam,

na jesieni zeszlego roku doszlo do sporu roszczeniowego, wynikajacego z faktu, ze paczka wyslana do kupujacego po drodze zaginela. Przed zakupem kupujacy zostal dokladnie poinformowany, ze jesli nie wybierze opcji ubezpieczenia paczki, musi liczyc sie z opcja straty co tez mialo miejsce.

W kilka tygodni pozniej firma PayPal poinformowala mnie o tym, ze zostal wszczety spor roszczemiowy zaczety przez osoba uwazajaca sie za poszkodowana (tj. ta, do ktorej owa paczka nigdy nie dotarla). Ow spor zawetowalem, firma PayPal poprosila mnie wiec o przedstawienie dowodu swiadczacego o tym, ze paczka zostala nadana w takim to a takim urzedzie pocztowym. Pomimo przedstawienia dowodu spor zostal roztrzygniety na korzysc kupujacego.

Zawetowalem owa decyzje i napisalem, ze z uwagi na jawne roztrzygniecie sprawy na moja niekorzysc, jak rowniez na to, ze przedstawilem dowod swiadczacy o mojej niewinnosci, firma PayPal poinformowala mnie, ze jesli nie dokonam wplaty odpowiedniej naleznosci (ktora rownala sie kwocie wplaconej przez kupujacego), moje konto do tego czasu zostanie zablokowane (co zostalo uczynione), dodatkowo dostalem rowniez informacje, ze jesli wplata nie zostanie dokonana w pewnym terminie, firma PayPal moze zlecic sciagniecie naleznosci podmiotowi prawnemu. Zapytalem sie wiec, jakie sa dalsze konsekwencje takiego dzialania jednak firma PayPal od tamtego okresu nie smiala mnie na ten temat poinformowac.

Co bardzo ciekawe, dzisiaj (po kilkunastu tygodniach niezagladania na moje konto) zerknalem tam, aby zobaczyc, czy w stosunku do mojej osoby podjete zostaly jakies dalsze dzialania. O dziwo na wstepie (po zalogowaniu) pojawila sie informacja, ze moje konto zostalo przywrocone do pelnej aktywnosci, a w polu centrum rozstrzygania sporow nie znalazlem jakiejkolwiek adnotacji zarowno do tamtego wydarzenia, jak i jakichkolwiek adnotacji swiadczacych o tym, aby przeciwko mnie firma PayPal prowadzila jakiekolwiek dzialania.

Czy moge prosic o szczegolowe wyjasnienie tej bad co badz bardzo niejasnej z prawnego punktu widzenia sytuacji?

Wiadomość 1 z 2
ostatnia odpowiedź
1 ODPOWIEDŹ 1

spor roszczeniowy rostrzygniety na moja niekorzysc ... i nagle pelny dostep

Ciekawa historia, niestety doswiadczenia w tej sprawie nie mam. Moze sprzedawcy sie wypowiedza...

Pozdrawiam.

Wiadomość 2 z 2
ostatnia odpowiedź