Kupowanie za granicą
anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Posty na forum

Odstąpienie od zakupu.

Witam. Sprawa przedstawia sie nastepujaco. Kupilem przedmiot na ebayu w UK. Po zakonczeniu aukcji udalo mi sie uzyskac informacje u producenta (nie sprzedajacego) iz przedmiot, ktory zakupilem bede mogl wykorzystac jedynie po przeprogramowaniu u prod...

Awatar użytkownika autor Użytkownik
  • 122 Wyświetlenia
  • 1 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

wysyłka Hermes

Witam. Otrzymałem informacje od sprzedającego że wysłał pakiet i nr przesyłki EU41111025973, gdzie mogę sprawdzić gdzie znajduje się przesyłka ( przesyłka Hermes Paket In.)

• 90 Wyświetlenia
  • 1 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

AEG nie mogę znaleźć M4

Witam mam problem ze znalezieniem karabinków do asg z elektrycznym napędem (aeg), szukam replik karabinku M4. W wyszukiwarka znajduje mi tylko 2 aukcje od sprzedawcy z włoch i trochę podzespołów  może źle korzystam z wyszukiwarki ?! Czy mógłby mi kt...

• 42 Wyświetlenia
  • 0 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

towar niezgodny z opisem, co z kosztami?

kupiłam towar w UK, towar miał być nowy nie używany, niestety towar nosi ślady użytkowania, a sprzedający twierdzi,że on go nigdy nie używał:(, zgadza się jednak na zwrot towaru, przy czym ja muszę ponieść koszty wysyłki:( I tu moje pytanie, czy musz...

• 1490 Wyświetlenia
  • 4 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

VAT i cło w UE

Szukam po forum i mogę znaleźć odpowiedzi na interesujące mnie pytanie. Zabieram się za mój pierwszy zakup na ebay'u i teraz mam pytanie jak to jest z tym cłem i VATem wiem że w UE nie płaci się cła... Czy to prawda? I czy zawsze nalicza się VAT? Jak...

zakup na DG towaru o niskiej wartości, a cło

Witam, czy kupująć towar spoza UE na własną firmę w celu dalszej odsprzedaży gdy wartość przesyłki jest niska (np. 20$) przesyłka zawsze podlega opodatkowaniu i ocleniu, czy obowiązuje zwolnienie do pewnych kwot z płacenia tych podatków tak jak dla o...

• 266 Wyświetlenia
  • 4 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Podróbka - co robić?

Witam! Ostatnio zakupiłem 2 boxy płyt kompkaktowych (2 dyskografie zespołu Pink Floyd) po dość niskiej cenie. Gdy przyszły wydawało mi się, że wszystko jest ok. Po 10 dniach, gdy próbowałem 1 sprzedać zorientowałem się, że to Chińskie podróbki. Sprze...

• 93 Wyświetlenia
  • 0 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

czy zaufać?

Hej, Kliknęłam na perfumy - w opisie inne, na fotce inne.. Wysłałam dziesiątki pytań które właściwie kupiłam, poprosiłam o real photo.. a sprzedający z UK wysłał mi tylko fakturkę.. Co mam myśleć o takim sprzedającym? oto link do pechowej aukcji.. ht...

• 54 Wyświetlenia
  • 2 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

problem z wyborem kraju

sprzedawca z USA podal mi adres;channeladvisor.com na ktorej przy wypelnianiu adresu wysylkowego w rubryce select country nie ma Polski.jak rozwiazac ten problem?

• 34 Wyświetlenia
  • 1 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

problem z płatnościa paypal wyskakuje błąd 1010

http://cgi.ebay.pl/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=290433969604&ssPageName=STRK:MEWNX:IT#payId kupiłem u niego adapterr cokina i chciałem przelać pieniążki z paypal i wyskakuje okienko: Nie można teraz przetworzyć twojego żądania. Sprzedający nie może...

• 60 Wyświetlenia
  • 1 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

spor roszczeniowy rostrzygniety na moja niekorzysc ... i nagle pelny dostep

Witam, na jesieni zeszlego roku doszlo do sporu roszczeniowego, wynikajacego z faktu, ze paczka wyslana do kupujacego po drodze zaginela. Przed zakupem kupujacy zostal dokladnie poinformowany, ze jesli nie wybierze opcji ubezpieczenia paczki, musi li...

• 57 Wyświetlenia
  • 1 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Cło, podatek na płyty kompaktowe z Chin

Witam wszystkich! Mam takie pytanie. Otóż chciałem zrobić dobry interes i kupić po niższej cenie 2 boxy płyt Pink Floydów wydanych na 40 rocznicę założenia zespoły. W Polsce da się je kupić po cenie ok. 600zł. Na ebayu wypatrzyłem jednak okazję z Chi...

• 216 Wyświetlenia
  • 1 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

ebay.de sprzedawca nie chce wydać przedmiotu

a w zasadzie to już sprzedał gdzie indzie samochód, który kupiłem przez "kup teraz", pomóżcie wiem że za bardzo nic z nim nie wskóram, ale chciałbym zrobić mu jaknajgorszą opinię bo gość jak sie okazało, że Polak od niego kupił auto to zaczą robić sa...

• 53 Wyświetlenia
  • 2 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

POMOCY NA CHINSKIM EBAY

WITAM CHCIAŁBYM KUPIC PRZEDMIOT NA HINSKIM EBAY TYLKO MMA PROBLEM Z ZALOGOWANIEM SIE NA JAPONSKIM PRZYJMUJE HASŁO I LOGON A NA CHINSKIM NIE CO MAM ZROBIC ??/

• 77 Wyświetlenia
  • 1 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Monitorowanie przesyłki - drobne zakupy

Witam, Jeśli ktoś ma doświadczenia w tym temacie, to będę wdzięczny za poradę: Czy drobne zakupy prywatne (np z USA za kilkadziesiąt EURO/USD) również podlegają odprawom celnym? Jeśli tak, to gdzie tych przesyłek szukac i dokąd trafiają, jeżeli po za...

• 253 Wyświetlenia
  • 2 odpowiedzi
  • 0 podziękowania
Autorzy z największą liczbą podziękowań