Kupowanie za granicą
anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Posty na forum

Problem z wysyłką z Chin -zatrzymanie na cle...

czy ktos może mi podpowiedziec co robić.Dnia 17 marca podobno wysłali mi paczkę z Chin.Podał sprzedawca takie namiary :http://directlinktrackedplus.com/multipletrack-client2.phporazRE914693774SE.Na stronie cały czas widnieje : Destination Events Stat...

Awatar użytkownika autor Użytkownik
  • 1788 Wyświetlenia
  • 6 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

dlaczego nie moge licytować

Witajcie mam konto ne ebay i na paypalu potweirdzone kartą kredyt i nie na wszystkich aukcjach moge licytowć bo wyskakuje cos takiego Um Mitgliedskonten zu schützen, beschränken wir die Anzahl der möglichen Gebote und Käufe für einzelne Mitglieder. D...

• 3358 Wyświetlenia
  • 3 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Wysyłka

Witam, Dwa dni temu kupiłem przedmiot z USA. Przedmiot był w programie global shipping. Jednak do tej pory nie dostalem żadnej informacji o wyslaniu przedmiotu i numeru śledzenia przesyłki. Sprzedawca nie odpowiada na maile. Co mam zrobić? Czekać dal...

• 387 Wyświetlenia
  • 2 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Rozwiązane! Dodatkowa opłata.

Zakupiłem przedmiot w Niemczech. Sprzedający przesłał fakturę, w której oprócz kwoty za przedmiot i kosztu przesyłki do Polski umieścił swoje koszty dodatkowe, które wyniosły tyle samo co suma opłat za przedmiot i przesyłkę, czyli faktycznie podwoił ...

• 422 Wyświetlenia
  • 3 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Zwrot kasy PayPal

Witam, mieszkam w Irlandii. Zakupiłem na aukcji pewnego Pana doładowanie do polskiej sieci Plus za kwote 50 PLN. Jako, że nigdy nie miałem problemów z PayPalem zalogowałem się by wysłać pieniążki temu panu. Pare godzin później dostałem mail od sprzed...

• 455 Wyświetlenia
  • 6 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Paczka EMS wraca do nadawcy

Witam. Zakupiłem paczkę w Chinach. Niestety już dwukrotnie docierała z miejscowości wysyłki do centrum wysyłkowego w Pekinie i... wracała do nadawcy. Czym to może być spowodowane? W paczce nie było żadnych niebezpiecznych ani chronionych przedmiotów/...

• 164 Wyświetlenia
  • 1 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Problem z chińskim sprzedawcą

Witam serdecznie. Sytuacja wygląda następująco:Zamówiłem w Chinach narzędzia, sprzedawca 3 razy wysyłał do mnie i za każdym razem wracało do niego z rozdzielni w Pekinie. Moja cierpliwość się wyczerpała i złozyłem wniosek przez Paypal o zwrot kasy. N...

• 265 Wyświetlenia
  • 2 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

POMOC - PIERWSZY ZAKUP NA EBAY'U.

Witam; Chciałbym dokonać jednorazowego zakupu ne eBay'u. Przedmiot, który mnie interesuje kosztuje 4.49$ + 3.99$ dostawa do Polski z Chin = łącznie 8,48$. Założyłem konto na PayPal i powiązałem je z kontem eBay. Dużo czytałem na forach i różnych stro...

• 2712 Wyświetlenia
  • 5 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Ile zapłace za koszulkę z USA

Witam mam pytanie bo jestem całkiem blady w tych sprawach chciałbym kupić koszulkę z USA ale chciałbym ją wysłać do UK. Ile bym zapłacił za wszystko bo slyszałem o jakiś cłach i dodatkowych opłatach jedni mówia ,że do 150 euro nic nie robią drudzy ze...

• 583 Wyświetlenia
  • 7 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Odprawa celna - jak sprawdzić co z przesyłką ?

Witam. 28.02.2014r zakupiłem część do motocykla w USA. Wg nr. przesyłka jest w PL od 02.03.2014r. czyli bardzo szybka. Później zmieniały się tylko godziny przez dwa dni i od 04.03.2014r. wciąż jest w jednym miejscu... Odkąd jest w Polsce ciągle jest ...

• 317 Wyświetlenia
  • 1 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

długi czas oczekiwania na paczke usps

Witam, 17 lutego zamówiłem sobie paczke, która była z usa, wysyłana poprzez usps. Dnia 18 lutego została wysłana ze Stamford, następnego dnia była w miejscowości Jamajka, Nowy Jork i była w procesie "Processed at USPS Origin Sort Facility" sam nie wi...

Używany laptop Apple z USA (cło i VAT)

Witam!Jest setka takich tematów, ale każdy temat to inne odpowiedzi. Mam w planach kupno używanego laptopa w USA w cenie ok 1300$.Czytałem, że na laptopy jest cło 0% i tylko muszę liczyć się z kosztami 23% VATu. Prawda to jest?Jeżeli sprzedawca nie z...

• 2164 Wyświetlenia
  • 3 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Witam czy ktoś kupował coś na ebay us ? Chodzi mi o koszta opisane jako import charge

Co to sa opłaty import charge widze ze przy wybranej ofercie z ebay us od razu wyskakują koszta transportu i import charge i chociaż z opisu wynika ze sa to cła i opłaty graniczne to nie wiem czy rozumieć te opłaty jako równoznaczne z brakiem opłat w...

• 2704 Wyświetlenia
  • 6 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Zakup na firmę od firmy z UK jako WNT a paypal

Witam,mam działalność gospodarczą z euronipem i w aukcji wylicytowałem od innej firmy z euronipem z UK towar za 2000 funtów. Chce dokonać tego w ramach wewnątrzwspónotowego nabycia towaru (WNT) czyli w cenie netto. Płacąc przez paypal moge przekazać ...

• 648 Wyświetlenia
  • 4 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Przesyłka USPS

WitamIle może iść przesyłka USPS ze Stanów (Florida) ? Oto status :Postal Product: First-Class Package International ServiceFeatures: International LetterDate & Time Status of Item LocationMarch 3, 2014 , 2:21 pm Dispatched to Sort Facility PORT ORAN...

• 234 Wyświetlenia
  • 2 odpowiedzi
  • 0 podziękowania
Autorzy z największą liczbą podziękowań