Kupowanie za granicą
anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Posty na forum

Próba licytacji przedmiotu za granicą

Witam, Próbuje zalicytować pewien przedmiot. Po kliknięciu i wprowadzeniu odpoweidniej kwoty, strona przelogowuje mnie do mojej strony z wiadomośćiami i aukcjami ale nic tam nie ma a aukcja wciąż pozostaje na tym samym poziomie cenowym. Czy ktoś mial...

Awatar użytkownika autor Użytkownik
  • 191 Wyświetlenia
  • 0 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Cło na nootbooki

WitamDo czasu byłem przekonany że cło na laptopy z usa nie obowiązuje, bo tak pisało się na różnych forach. Dzisiaj dostałem informację że kolega który sprowadzał laptopa musiał te cło na granicy zapłacic.Jak to w końcu jest? Czy zmienili prawo? Gdzi...

• 269 Wyświetlenia
  • 1 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Kupno w USA

Witam Mam pytanie. Chcę kupić frisbee z USA i są trzy typy przesylek : U.S.P.S. First-Class Package International Service: $16.27 U.S.P.S. Priority Mail International: $43.87 U.S.P.S. Priority Mail Express International: $56.52 Które wybrać i dlaczeg...

• 314 Wyświetlenia
  • 2 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

brak dokumentów celnych - SAD a Pittney Bowes

Witajcie,już drugi raz nie docierają do mnie dokumenty celne przy imporcie towaru z USA. W obydwu przypadkach przesyłka była w ramach tego Global... Sprzedający nie odpowiada. Odpowiedniego kontaktu do eBay ani do Pittney właściwie nie ma. Macie może...

Cło

Witam. Czy na sprzęt kupiony w Europie (Holandia dokładnie) jest nalożone cło ? Wartość sprzętu 2000 - 3000 zł.

• 212 Wyświetlenia
  • 1 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Opóźniona przesyłka z Kanady

Witam serdecznie! Z zasady wszystkie zakupione na ebay'u przedmioty każę posyłać sobie na poste restante - jest to bezpieczniejsze i dla mnie wygodniejsze.Jest z tym tylko jeden problem: często listy wysyłane "zwykłą pocztą", szczególnie np. z Wielki...

• 212 Wyświetlenia
  • 0 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

List z USA - śledzenie

WitamPonad miesiąc temu kupiłem kilka drobnych przedmiotów od tego samego sprzedającego. Zostały wysłane listem (USPS, International Letter). Przesyłka ma numer LK180685137US, ślad urywa się 2 września, do dziś nie ma ani przesyłki, ani żadnych danyc...

• 258 Wyświetlenia
  • 1 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

rezygnacja z zakupu

Witam mam problem ponieważ kupiłem korki od niemieckiego sprzedawcy jednak nie mogę za nie zapłacić ponieważ polskie banki mają problem by wysłać mu na jego niemieckie konto jak mogę zakończyć transakcje by nie płacic zadnych prowizji?

Sledznie paczki z USA?

W zeszlym roku jak zamawialem cos z USA to po przybyciu paczki do Europy i zakonczeniu procedur w interposcie otrzymywalem nastepnie maila od DHL z nowym numerem przesylki i mozliwoscia sledzenia.Czy DHL nadal wysyla taka informacje? Moja przesylka t...

• 212 Wyświetlenia
  • 0 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Zaginiona przesyłka z USA - status Delivered a paczki brak...

Witam, 21 lipca kupiłem telefon z USA. Sprzedający wysłał go, otrzymałem nr. przesyłki międzynarodowej i niby wszystko szło ok. 24 lipca wyszło z Erlanger i zaczęło iść do mnie, po pewnym czasie otrzymałem także zmieniony nr. paczki naczynający się n...

• 972 Wyświetlenia
  • 6 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Witam, jak wygląda sprawa zwrotów zakupionych rzeczy na ebay???

Witam,Niekorzystam z EBAY dlatego proszę o pomoc.Jak wygląda sprawa zwrotu pieniędzy za zakupiony Towar.Klient kupił dzieło sztuki zagranicą - transakcja przebiegła pomyślnie a po 5 ciu miesiącach che zwrotu pieniędzy czy jest to zgodne z warunkami s...

• 221 Wyświetlenia
  • 1 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

oszustwo

Witamkilka dni temu na ebay UK przystąpiłem do licytacji pzredniotu ale odpuściłem ale po przegranej aukcji odezwał się do mnie sprzedający i poinformował iż oferent wycofał się z tranzakcji i sprzeda mi towar na zasadzie "drugiej szansy".Zgodziłem s...

• 269 Wyświetlenia
  • 0 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

ebay uk - nie mogę zapłacić za przedmiot

Witam. Kupiłam przedmiot na ebay uk - sprzedawca nie oferował wysyłki do Polski ale zapytałam czy się zgodzi i powiedział, że tak. Myślałam, że kupuję ale tak na prawdę zobowiązałam się do kupna - w każdym razie wyświetla mi się opcja "pay now" - kli...

• 417 Wyświetlenia
  • 1 odpowiedzi
  • 0 podziękowania
Autorzy z największą liczbą podziękowań