Kupowanie za granicą
anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Posty na forum

Moją paczkę zarekwirował urząd celn!! Proszę o szybką pomoc

Kupiłem telefon komórkowy z Sigapuru (u polskiego przedstawiciele z którym mam kontakt)telefon kosztował 509 z wysyłkąna stornie z śledzeniem paczki zobaczyłem że paczka została zatrzymana przez urząd celny w warszawie. wedle poleceń sprzedawcy wysła...

Awatar użytkownika autor Użytkownik
  • 486 Wyświetlenia
  • 2 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Wylicytowany przedmiot, sprzedający nie chce sprzedać

Wylicytowałem na ebay.co.uk motocykl dnia 20/12/2014. Sprzedający unika kontaktu ze mną, nie odibera wiadomości i nie odbiera telefonów odemnie, jeden ze znajomych dodzwonił się do niego i to samo sprzedający się rozłączył. Chcę odebrać osobiście mot...

• 308 Wyświetlenia
  • 1 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Paczka z Japonii

Pierwszy raz zamawiam przedmiot z dalekiej Japonii. Napiszcie jak długo trzeba czekać aż paczka dojdzie. Póki co, śledzę jej drogę wpisując numer na różnych stronkach trackingowych. Ostatnia informacja pochodzi z 25 grudnia i opisana jest jako - opus...

• 1458 Wyświetlenia
  • 1 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Czym przyjdzie przesyłka z Bułgarii? Brak nr bloku i mieszkania.

Witam, dokonałem zamówienia w Bułgarii, czekam na przesyłkę 3 tydzień. Teraz się zorientowałem, że w adresie nie mam wpisanego nr mieszkania ani tel kontaktowego. Czym przyjdzie taka przesyłka, z kim muszę się skontaktować, aby zdobyć info na jej tem...

• 274 Wyświetlenia
  • 1 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

problem z zakupionym przedmiotem POMOCY

Witam 18 grudnia kupiłem przedmiot Exogen z USA, który przyspiesza gojenie kosci po złamaniu, okazało sie ze to urządzenie ma wbudowana kartę ile razy można go używać. Jest prawdopodobieńswto, że zakupiony towar nie bedzie działał, lub przestanie w k...

• 287 Wyświetlenia
  • 1 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Problem z zapłatą za zamówiony towar

Pierwszy raz zamawiałem przez serwis Ebay.pl i mam pytanie dotyczące płatności. Konto PayPal mam doładowane i chcę zapłacić za zamówiony towar. Wchodzę więc na mój Ebay, wybieram opcję zapłać teraz i wyskakuje okno z logowanie do serwisu PayPal. Logu...

• 415 Wyświetlenia
  • 4 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Opłaty importowe a płatność vat (zakup urządznia medycznego)

Witam.Chciałbym kupić urządzenie medyczne w USA za 1000-1300$, sprzedawca do kosztów przesyłki dodaje opłaty importowe.Rok temu kupiłem podobne urządzenie od firmy tyle że nie na ebay, przesyłka została zatrzymana na cle i zapłaciłem dodatkowo VAT 23...

• 485 Wyświetlenia
  • 1 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Pośrednik zakupów w USA

Witam!Mam zamiar sprowadzić coś niewielkiego zza oceanu. Niestety będę zmuszony do skorzystania z jednej z firm pośredniczących wysyłce. Naczytałem się wiele pozytywnych opinii o POLAMERze lecz dzisiaj wklepując w google zauważyłem, że jest i polamer...

• 2555 Wyświetlenia
  • 2 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Rozwiązane! opóźniony??? list z UK

Na poczatku października kupiłam coś na ebay UK, niestety do dzisiaj nie otrzymałam jeszcze przesyłki.Oczywiście skontaktowałam się ze sprzedawcą, który powiedział, że będzie pytał na poczcie. Następnie przysłał mi informacje, kiedy wysłał przesyłkę ...

• 876 Wyświetlenia
  • 7 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Pierwszy zakup na ebay.com, pare pytan.

Witam,zakupiłem na próbę pewną rzecz za ok. 3$ i kiedy przyszło do płatności wybrałem płatność kartą debetową (mam konto w dolarach), a system ściągnał ode mnie płatność poprzez Paypal - nie wiem czemu ? Gdzie nie mam konta tzn. mam ale nieaktywne i ...

• 618 Wyświetlenia
  • 1 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Paczka widmo? Royal Mail

Witam, dwa tygodnie temu zamówiłem czapkę od firmy z UK. Płatność została dokonana 18 października, a przedmiot został wysłąny 20 października. Przewoźnik to Royal Mail. Przedmiot miał dojść do 29 października i się nie pojawił. Zaniepokojony napisał...

• 443 Wyświetlenia
  • 3 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Sprzedawca chce oddać tylko za towar z pominięcie kosztów wysyłki i opłat celnych.

Kupiłem towar w USA Wartość 1998,98 $ + 528,40 $. (transport i cło)Sprzedawca omyłkowo wysłał mi co innego o wartości 180 $ .Ustaliliśmy że mogę towar zostawić sobie bo akurat się przyda i potrąca mi 180 $.Jednak twierdzi że że kwota do zwrotu to 199...

Zakup gier w Kanadzie.

Witam.Na kanadyjskim Ebay wylicytowałem 2 gry do starego komputera Atari.Kwota 30$.Koszt wysyłki-Standard Int'l Shipping: US $22,00 Gry mimo,że mają około 30 lat nadal są nowe,fabrycznie zapakowane.Czy za takie przedmioty zapłacę cło i VAT?Czy przesy...

• 666 Wyświetlenia
  • 4 odpowiedzi
  • 0 podziękowania
Autorzy z największą liczbą podziękowań