anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Przesyłka rejestrowana z USA, jaka ?

Witajcie.

Planuję pierwszy zakup rzeczy z USA, na niemałą dla mnie kwotę. Proszę powiedźcie mi jaka przesyłka z Usa na pewno będzie rejestrowana na całą jej podróż, żeby mogła na bieżąco śledzić jej status ? Wiem, że niektóre przesyłki mają możliwość śledzenia gdy są na terenie USA, a potem już niestety nie i w efekcie w PL są traktowane jako przesyłki zwykłe, które lubią ginąć, a tak ryzykować nie chcę.

Sprzedawna chce wysłać mi te rzeczy jako " Priority international mail " twierdzi, że to przesyłka z numerem do śledzenia czy na pewno ma rację ? Dodam, że nie chce wysłać rzeczy przez żadną inną firmę świadczącą usługi pocztowe na terenie USA, w grę wchodzi tylko wysyłka przez USPS .

Proszę podpowiedźcie mi.

Pozdrawiam

Wiadomość 1 z 17
ostatnia odpowiedź
1 ZAAKCEPTOWANE ROZWIĄZANIE

Zaakceptowane rozwiązania

Popros sprzedawce aby wyslal przesylka polecona za $13.95 (registered) wowczas bedzie sledzona.

Zalezy co to jest tzn o jakich gabarytach to moze wyslac priority medium lub large flat rate box ale to kosztuje pewnie wiecej niz polecenie. Medium i Large sa monitorowane za granice,  inne jak np small flat rate box i koperta priority international tylko na terenie USA.

Uzyj kalkulatora i wybierz :

http://ircalc.usps.com/?country=10357

Mozesz zasugerowac kuriera polonijnego jak np. Poplonez, Polamer, Doma jesli w jego miejscowosci jest agent.

Lokalizacje agentow sa na stronach internetowych kurierow.

Jesli nie to moge pomoc. 

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

Wiadomość 4 z 17
ostatnia odpowiedź
16 ODPOW. 16

Sprzedawca ma 100% rację, a jesli chcesz jeszcze szybciej to wybierzesz usługę Express wtedy jest wysyłana poprzez EMS u nas w Polsce znana jako EMS Pocztex

W jednym i drugim przypadku licz się z tym, ze zaplacisz cło i VAT jesli wartosc zamówienia bez kosztów wysyłki przekroczy 150 euro

Niech Twój sprzedawca nie zapomni dolączyć do przesyłki deklaracji celnej CN22

Wiadomość 2 z 17
ostatnia odpowiedź

Dziękuję !

Ja będę zamawiać kosmetyki, więc cło mnie nie obowiązuje, ale vat już tak. Czy w środku paczki musi być załączona informacja o wartości zawartości ?
Sprzedawca mówił mi o deklarowaniu wartości paczki, ale czy to musi być jakiś specjalny druk, właśnie ten CN22 czy może rachunek, faktura ?
Wiadomość 3 z 17
ostatnia odpowiedź

Popros sprzedawce aby wyslal przesylka polecona za $13.95 (registered) wowczas bedzie sledzona.

Zalezy co to jest tzn o jakich gabarytach to moze wyslac priority medium lub large flat rate box ale to kosztuje pewnie wiecej niz polecenie. Medium i Large sa monitorowane za granice,  inne jak np small flat rate box i koperta priority international tylko na terenie USA.

Uzyj kalkulatora i wybierz :

http://ircalc.usps.com/?country=10357

Mozesz zasugerowac kuriera polonijnego jak np. Poplonez, Polamer, Doma jesli w jego miejscowosci jest agent.

Lokalizacje agentow sa na stronach internetowych kurierow.

Jesli nie to moge pomoc. 

Wiadomość 4 z 17
ostatnia odpowiedź

No właśnie on, że korzysta wyłącznie z USPS, nie chce wysłać towaru przez kuriera polonijnego.

Ja największe wątpliwości mam właśnie co do tej przesyłki, czy ona na pewno jest rejestrowana, bo poczytałam trochę w necie i raz ludzie piszą, że Priority international mail jest rejestrowana, z numerem do śledzenia nie tylko na obszarze USA ( tak też twierdzi sprzedawca ) a inni znowu piszą, że Priority international mail można śledzić wyłącznie jak przesyłka jest terenie USA, później już nie.
Boję się bo to jest spora kwota i mój pierwszy zakup za Oceanem i chciałabym mieć pewność, że tę przesyłka jest rejestrowana, ale znowu jak to ma kosztować jakoś zaporowo to całe to zamawianie nie ma większego sensu. Za ten Priority international mail sprzedawca chce 69$ więc też całkiem sporo...
Wiadomość 5 z 17
ostatnia odpowiedź

No to już teraz całkiem się pogubiłam. Napisałam do sprzedawcy twierdzi, że Express i Priority nie są rejestrowane ( It's not registered parcel for both.(Express and priority) )  jednocześnie wcześniej napisał mi jak go zapytałam czy przesyłkę będzie można śledzić jak przekroczy teren USA odpowiedział mi, że " Priority international mail, you can also track on Poland post office~~!! 😄 " .

No to w takim razie czym różni się przesyłka z numerem do śledzenia od przesyłki rejestrowanej ? Ta pierwsza ma numer i można ją śledzić, ale nadal jest przesyłką zwykłą , a ta druga jest traktowana jak  nasz list polecony lub paczka pocztowa?

Wiadomość 6 z 17
ostatnia odpowiedź

Deklaracje wypelni sprzedawca w 4 egzemlarzach: dla niego, dla poczty, dla urzedu celnego i dla odbiorcy i beda one na paczce w naklejonej do tego celu kieszeni.

Wewnatrz mozna wlozyc rachunek. Jesl go nie bedzie to ocla wg. podanej wartosci na deklaracji a jesli bedzie zbyt zanizona to wg. wlasnego rozeznania.

Wiadomość 7 z 17
ostatnia odpowiedź

Czyli tak czy inaczej tę deklarację będzie musiał załączyć jeśli będzie wysyłał paczkę z USA do PL tak ?

Wiesz coś może na temat tych przesyłek, o co z tym wszystkim chodzi ( mój przedostatni post ) ...

Wiadomość 8 z 17
ostatnia odpowiedź

Sadze ze sprzedawca wysyla przesylka priority ktora jest z numerem do sledzenia.

Takiej nie trzeba osobno rejestrowac.

Wiadomość 9 z 17
ostatnia odpowiedź

A czy taka przesyłka Priority w PL traktowana jest jak nasz polecony lub paczka pocztowa ? Orientujesz się może ?

Wiadomość 10 z 17
ostatnia odpowiedź