PayPAL i co dalej

Witam, na jakiej zasadzie to się toczy np.przeleje z z mojego konta walutowego na PayPal i teraz trzeba komuś to wpłacić,co wtedy,czy mi sprzedający prześle e-mailem jakąś faktóre do zaplaty a jak prześle to mam zrobić czy jeszcze inna możliwość proszę kolegów o pomoc w ty temacie.
Wiadomość 1 z 44
ostatnia odpowiedź
43 ODPOW. 43

PayPAL i co dalej

Mariusz - Ty płacisz dokładnie tyle co za towar+ wysyłka, a prowizje od tej transakcji system w czasie przelewu pobierze od odbiorcy (sprzedającego) I tak jest ok. Dletego wielu sprzedawców chytrusków nia zgadza się na płatnośc PP (Niemcy chętnie kupują ale nie sprzedają poprzez PP)
Wiadomość 11 z 44
ostatnia odpowiedź

PayPAL i co dalej

MASZ NAPEWNO RACJE PRZYJACIELU TYLKO NIE WIEM DLACZEGO JAK DZWONIŁEM DO PAYPALA POWIEDZIAŁ MI ŻE OD PRZELANIA 2,5% MOŻE CHODZIŁO MU O SPRZEDAJĄCEGO
Wiadomość 12 z 44
ostatnia odpowiedź

PayPAL i co dalej

Dlaczego krzyczysz- wyłącz Caps Locka , ja Ci chciałem pomóc i podpowiedziec tak jak mnie kiedyś podpowiadali.
Tak od sprzedającego od kwoty jaką wyśle kupujący paypal zabierze sprzedającemu ileś tam procent. Ale co Ciebie to obchodzi ile on dostanie? Napisałem że tak jest ok.(sprzedawca wie o tym i ma to wliczone w koszty jeśli zgadza się na przyjęcie płatności PP) Jeśli płacisz przelewem na jego konto to tak musisz obliczyc żeby dostał całą kwote.
Wiadomość 13 z 44
ostatnia odpowiedź

PayPAL i co dalej

musiałeś się z konsultantem się nie dogadać, albo on Cię zrozumiał źle, albo Ty jego. Kupujący prowizji nie płaci koniec kropka.

pogues2005 -> podał linka, to przeczytaj go uważnie, jest jak byk napisane, że kupujący nic nie płaci
na pytania odpowiadam tylko i wyłącznie na moim oficjalnym fanpage'u na facebooku http://www.facebook.com/pages/pierebay/265041323615805?ref=hl
zalajkuj o odpowiedz na pytanie. Dzięki. Na PW wiadomości nie odpowiadam. Thx
Wiadomość 14 z 44
ostatnia odpowiedź

PayPAL i co dalej

macie w 100% rację pierwsze kroki są trudne
Wiadomość 15 z 44
ostatnia odpowiedź

PayPAL i co dalej

Witam ponownie,mam kończońce pytanie,jak już ten kod cztero cyfrowy pojawi się na koncie bankowym mojej karty,i go wpiszę ton później mószę wpisać sumę w okienku razem z przesyłką,wpisuje ją w np.euro tyle co uzgodniłem ze sprzedającym
Wiadomość 16 z 44
ostatnia odpowiedź

PayPAL i co dalej

Płacąc poprzez PP ze strony aukcji kupionego przedmiotu albo z faktury od sprzedawcy Ty nic nie wpisujesz, tylko KLIKASZ i po zalogowaniu do PP potwierdzasz płatnośc.Jakieś komplikacje mogą wyniknąc jak będziesz płacił jednemu sprzedawcy za kilka przedmiotów i będziesz płaxił raz za przesyłke kilku przedmiotów (mogą ale nie muszą)
Ten kod 4 cyfrowy wpisujesz tylko raz (Zeby się autoryzowac w systemie PP)
A jak to się robi to ja już dokładnie nie pamiętam, to było w moim przypadku rok temu i postępowałem zgodnie z instrukcją systemu. JA SIĘ WTEDY NAWET NIE ZORIENTOWAŁEM ŻE PRZEPROWADZIŁEM AUTORYZACJE 😄
Wiadomość 17 z 44
ostatnia odpowiedź

PayPAL i co dalej

ok tak tylko pytam bo ktoś mi mówił że muszę tak przeliczyć złotówki i wpisać kwotę taką,żeby nie wysłali za malo ani za dużo osobie której placę
Wiadomość 18 z 44
ostatnia odpowiedź

PayPAL i co dalej

muszę tak przeliczyć złotówki i wpisać kwotę taką,żeby nie wysłali za malo ani za dużo osobie której placę
Tak jeśli robisz PRZELEW NA JEGO KONTO
Wiadomość 19 z 44
ostatnia odpowiedź

PayPAL i co dalej

W środe rano karta została zatwierdzona w PayPal(Dnia 13 stycznia 2010 karta kredytowa o numerze zakończonym cyframi 5678 została dodana do konta PayPal.

Z poważaniem

PayPal.............. Dziś jest piątek dalej niemam numeru 4cyfrowego,jak już numer zdobędę to czeka mnie przelanie pieniążków z konta karty na konyo PayPal i tu pytanie pierwsze; jaki czas znowu te pieniążki pójdą z polskiego mojego konta do polskiego kontaPayPal,drugie pytanie;czy przez sobotę i niedziele też ta kasa idzie czy stoi bo łikend,jak to uwas wygląda.
Wiadomość 20 z 44
ostatnia odpowiedź