10-10-2017 10:51
Kupiłem przedmiot za granicą, w Niemczech. Zapłaciłem przelewem. Towaru nie otrzymałem.
Załozyłem "Sprawę", ale E-bay ją zamknął, bo nie było reakcji od sprzedającego.
Zarządałem od E-bay danych sprzedającego, ale ZERO odpowiedzi.
Jak zmusić E-bay do podania danych Sprzedającego?
A może mam pozwać sam Ebay?
Z góry dzięki za pomoc.
Zaakceptowano odpowiedź! Przejdź do odpowiedzi.
13-10-2017 23:01
Jesli sprzedawca nie oferuje Paypala na aukcji to sprawa jest z gory podejrzana i takiej aukcji nalezy unilkac. Nie masz zadnego zabezpieczenia.
Policja? Zglos, bo takich zlodziei trzeba tepic.
Moze to jakis terorysta ktory dorabia na budowe samobojczej bomby. Niecjh go sprawdza.
Zawiadom tez Ebay. Moze inerweniuja w Niemczech ale pieniedzy nie odzyskasz.
Droga sadowa? jesli to duza suma to mozna skalkulowac czy koszty plus wizyty komornika po otrzymaniu wyroku, w obcym kraju, nerwy, stracony czas sa warte zachidu.
Potraktuj to jako oplate za lekcje zachowania w dzungli
15-10-2017 20:00
10-10-2017 13:33
przy mailu z info o zakupie nie otrzymałeś danych sprzedawcy/ Na ebay.ed wymagane jest Impressum, od niedawna własne AGB i formularz zwrotów- tam powinny być dane gościa.
/*----------------pomogłem?zaznacz odpowiedż jako zaakceptowaną----------------*/
10-10-2017 21:07
na moj Ebay przy tej aukcji masz szczegoly treansakcji gdzie powinien byc adres sprzedajacego.
Na Ebay - nigdy przelewem. Zawsze Paypalem
11-10-2017 08:48
Dzięki za odpowiedź.
Ale nie! Po zakończeniu licytacji były tylko dane do przelewu, tzn. imię i nazwisko (okazało się, że jakieś arabskie!) i nr konta.
Z opisu tylko wynikało, że "towar jest w Berlinie".
A na dodatek E-bay "zamknęło" sprawę i nie mam już nawet dostępu do "podsumowania zakupu"!
Jak sądzisz, mam iść z tym na policję?
Jerszcze raz dzięki i pozdrawiam
JP
11-10-2017 13:41
i co zrobisz ??
pójdziesz na Policje i co dalej ??
straciłeś kase i koniec.
13-10-2017 23:01
Jesli sprzedawca nie oferuje Paypala na aukcji to sprawa jest z gory podejrzana i takiej aukcji nalezy unilkac. Nie masz zadnego zabezpieczenia.
Policja? Zglos, bo takich zlodziei trzeba tepic.
Moze to jakis terorysta ktory dorabia na budowe samobojczej bomby. Niecjh go sprawdza.
Zawiadom tez Ebay. Moze inerweniuja w Niemczech ale pieniedzy nie odzyskasz.
Droga sadowa? jesli to duza suma to mozna skalkulowac czy koszty plus wizyty komornika po otrzymaniu wyroku, w obcym kraju, nerwy, stracony czas sa warte zachidu.
Potraktuj to jako oplate za lekcje zachowania w dzungli
14-10-2017 15:55
podaj linka do tej aukcji i użytkownika
14-10-2017 22:45
to jakiś słup nowe konto , zero komentarzy , to masz bolesną nauczke.
pewnie jakaś promocja ......
14-10-2017 22:50
15-10-2017 20:00