07-04-2015 19:53
Pozwoliłem sobie na ten nowy wątek
Niestety ten program wgryza sie w coraz wiecej aukcji
I niestety na ogół na minus.
A działa on jak chce ....
To jakaś totalna loteria ....
Raz paczka idzie tydzeń a raz dwa tygodnie i nic o niej nie wiadomo .... jak to mówią amba fatima wcieło i ni ma.
Ebay ma to gdzeiś gdyż to sprawa innej firmy w tym przypaku firmy pitney bowes a oni nie wiedzą nic lub prawie nic....
Ja mogę zrozumieć ze paczka z USA bedzie sie telepała powiedzmy 2-3 tygodnie
Ale z UK 2 tygodnie ? To co idzie to na piechotę ?
Beznadzieja !!!
Należy wieć unikać korzystania z tego cuda .....
Ani to tanie ani szybkie ani bezpieczne
Później trzeba sie bujać tygodniami z PayPal któe ostatnioteż ma klienta jak to mówią gdzieś ... maile jak krew w piach.
No niestety muszę przyznać ze ostatnio ebay przypomina bardziej allegro niz ebay-a kiedyś ....
Bedę wdzięczny za opinie uwagi i nie należy się hamować
23-09-2017 13:33
Moja paczka też zaginęła i też dzięki Pitney Bowes Limited. Już tydzień po czacie i nie wiadomo gdzie jej szukać. Nadal w numerach mam Multpiple carriers i te numery można sobie wsadzić .... Czy ktoś mi doradzi jak to rozwiązać? Jak znależć taką paczkę Sprzedawca twierdzi, że wysłął i dostał potwierdzenie doręczenia ale do siedziby firmy przewoznika w UK i dostał te same numery wysyłek co ja. Totalna porażka.
16-11-2017 00:08
No ładnie. Też się w to wpakowałem nieświadomie.
Globalny burdel. Zapłaciłem jak za normalnego kuriera, czyli nie tak mało.
Pojawiła się informacja na ebayu że paczka przeszła w ręce wnDirect,
a u nich na stronie informacja że Paczka została 10.11.2017 przekazana inpost.
Na inpost od 10.11.2017, godz 16:16 "PRZYGOTOWANA DO NADANIA", 5 dni później nadal to samo.
Mało tego widnieje jeszcze jako "Paczka Paczkomatowa"
nie mam pojęcia o co chodzi
16-11-2017 20:39
Ebay.co.uk
U mnie to samo, paczka miał być doręczona wczoraj. Etykieta InPost przygotowana do wysyłki tylko towar nie dotarł do PL. Za 11 GBP spodziewałem się dostawy Door2Door a tu chyba wrzucą to do paczkomatu. Tylko ciekawe czy najbliższego czy gdzieś na końcu mojej wsi.
Roszczenie w PayPal złożone. Ciekawe kiedy się odezwą.
Ci z obsługi eBay ciągle odpisują, że mam 2 adresy (rejestracji i dostawy) i żebym uzupełnił. Tylko, że oba są ok tylko ich paczka nie może dotrzeć na czas.
ebay.de - tu wysłali DHL, też było opóźnienie - tłumaczyli że termin dostawy jest estymowany a nie gwarantowany ale kasę za wysyłkę zwrócili. ehhhh
20-11-2017 10:49
podono to działa: https://parceltracking.pb.com/app/#/dashboard/
ja rózwniez wczorak kupiłem na UK i wysyłka GSP - jak to wszystko czytam to sie boję!
Wiecie co należałoby ustalić, bynajmniej spróbować kto jest tym końcowym dostawcą paczek w PL w tyma całym zamieszaniu?
jedni piszą że kurier Inpost, inni dpd, jeszcze inni że gls (może polska tez jest podzielona na rejony i jest róznie, niem wiem?)
trzeba zmuścić sie po szczęśliwym zakończeniu spawy o wpis w temacie z takim info.
myślę, ze to troche ułatwi sprawę.
Na pewno czas przesyłki z UK do PL za pomocą tego programu to min. 2tyg jak nie 3 - to udało mie sie ustalić.
Problem występuję tezw innych krajach - ludzie mają takie same problemy jak my - znalazałem wątek w sieci nowy bo 2017 r.
Np w czechach takie paczki z UK dostarcza ups.
ale bałagan
28-11-2017 18:55
Paczka dotarła!
Global shipping programme działa - powoli ale działa.
Wygląda to mniej więcej tak:
1. kupujemy i płacimy paypal
2. później otrzymujemy info od ebay, że paczka została nadana i dostała nr UPAAB................. (który jest podświetlony i można w niego wejść i wyświetlić przyszłe szczegóły) plus szacowany czas dostawy.
3. następnie po 2-3 dniach otrzymujemy info od ebay że paczka dotarał do ich cetrum wysyłkowego.
4. tego samgo dnia nasza paczka zaczyna swoja podróż (tak było w moim przypadku)
5. śledzimy ją tu https://parceltracking.pb.com/app/#/dashboard/ wpisując nasz nr UPAAB123456.......możemy już również jednocześnie spr. track on carrier's website (prawy górny róg str.)
Paczkę trsportuje do polski firma wnDirect
W PL paczki dostrcza KURIER INPOST
Nie sugerujcie się że jest to wg inpostu paczkomatowa - tak jak napisałem powyżej jest to paczka kurierska!
WAŻNE! żebyście spr. czy macie aktualny nr tel. komórkowego w Waszych danych i raczej nie powinno być problemu.
Czas dostawy w moim przypadku od momnetu nadania do otrzymania to 11 dni (wliczjąc weekendy) - paczkę otrzyamłem 1 dzień przed deklarownaym przez GSP.
Jeżli komuś to pomoże to super.
Przepraszam za literówki i błędy.
Jak coś to pytajcie śmiało!
30-11-2017 14:46
30-11-2017 14:54
30-11-2017 14:58
To nie jest paczka tylko wydrukowali etykietę nadania przesyłki. Przygotowują je na wypadek gdyby udało im się przewieźć towar do Polski. Etykieta to nie paczka.
Jeśli minął termin doręczenia zakładaj spór a potem roszczenie przez PayPal.
04-12-2017 10:55
04-12-2017 11:05