Forum ogólne
anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Posty na forum

Kupno drogiego towaru z WŁOCH JAKIE RYZYKO???

Witam, Chcę kupić drogi przedmiot z Włoch jakim jest rower, zastanawiam się czy Ebay jest bezpieczny? Czy jest jakaś ochrona kupujących że w razie czego odzyskam pieniądzę.

Awatar użytkownika autor Użytkownik
  • 486 Wyświetlenia
  • 2 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

PRAWA SPRZEDAJĄCEGO. CZY ISTNIEJĄ ???

Witam Sprawa dość niemiła Sprzedałem za pomocą eBay sprzęt gitarowy .Aukcja nr :252278980744 Sprzęt używany, w pełni sprawny wyjechał ode mnie na Tajlandię dobrze zapakowany i SPRAWNY ! Moje pytanie dotyczy sytuacji, kiedy ten który kupił tak z nicz...

• 1260 Wyświetlenia
  • 10 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Podbijanie ceny

Nie jednokronie zetknełem się z przypadkami , w których ceny są ustalone na określonym poziomie , do każdej licytacji przypisami są rozgrywający , wystarczy że zalicytujesz , możesz popaść w obłęd , nie kontrolowany zakup . Zauważyłem ,że mają Ci roz...

• 2272 Wyświetlenia
  • 3 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

zakup z ebay.uk, doliczony vat

Witam,czy kupując od osoby prywatnej na ebay.co.uk po 1 lipca ebay dolicza vat?Właśnie zakupiłem przedmiot na prywatnej aukcji i zamiast 38 funtów, mam do zapłaty 46 (kwota zwiększona o vat). Czy osoba sprzedająca ma źle ustawione konto ebay (np. jes...

• 288 Wyświetlenia
  • 1 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Wysokość opłat importowych w programie GSP

Kupując dzisiaj przedmiot z UK o wartości 10GBP zauważyłem, że GSP i tak nalicza opłaty importowe.Z ciekawości sprawdziłem i jest teraz tak samo z USA.Jaka jest podstawa prawna, na bazie której nagle Pitney Bowes nalicza opłaty za przesyłki o wartośc...

• 140 Wyświetlenia
  • 0 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

czy na paypal jest możliwość przesłania komuś pieniędzy z karty wielowalutowej?

Potrzebuje wysłać przelew prywatny do USA, czy jest możliwość zrealizowania go bezpośrednio z konta bankowego w USD za pośrednictwem debetowej karty wielowalutowej?, tak aby złodziejskiemu paypal nie płacić spreadów? i nie przelewać kasy?Czy za prywa...

• 273 Wyświetlenia
  • 8 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Kupiłem podróbkę i mam problem z PayPal

Kupiłem zegarek, który okazał się wysokiej jakości ale podróbką. Zgłosiłem się do PayPal.. Wg nich zegarek jest niezgodny z opisem (sic!). Straciłem dużo nerwów i czasu zanim uznali, że to fake, choć nadal używają określenia "niezgodny". Najpierw chc...

• 191 Wyświetlenia
  • 0 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Oszukana

Witam mam ogromny problem a mianowicie chodzi o to że zostaliśmy wraz z partnerem perfidnie oszukani.Od 12 lat wynajmujemy połowę domu dom ma dwóch właścicieli jedna połówka naszego właściciela a druga sąsiada .Dom był w stanie okropnym więc uzgodnil...

• 308 Wyświetlenia
  • 5 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Płatność za zakup na ebay.co.uk

Witam To mój pierwszy zakup na ebay i pierwsza płatność więc proszę o wyrozumiałość  Dziś udało mi się wylicytować wzmacniacz audio na ebay.co.uk Sprzedający ma same pozywtywne komentarze więc jest ok Z tym że nie wiem za bardzo jak mam zapłacić Tzn...

• 257 Wyświetlenia
  • 4 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

tymczasowe ograniczenie konta paypal

Wysyłałam pieniadze do znajomych i rodziny przez paypal i nałożyli mi tymczasowe ograniczenie konta paypal.Co to znaczy tymczasowe ograniczenie? Nigdzie jasno nie jest to wyjasnione.Aby zdjeli ograniczenie mam im przesłać kopię dowodu osobistego i wy...

• 2039 Wyświetlenia
  • 5 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Bezkarność allegro?? Wcale nie!!!!

Ze względu na to iz znalazłem tutaj kilka wątków dotyczących zażaleń na serwis allegro.pl rozumiem iż jest tutaj wielu poszkodowanych przez ten serwis i niewiedzą co robić.Do administratora ebaj.pl staram się tylko pomóc kilku osobom które straciły t...

• 6550 Wyświetlenia
  • 45 odpowiedzi
  • 2 podziękowania

Doświadczenia z dpd - NAJGORSZA FIRMA na rynku...

Chciałam prosić o jakieś sugestei, co można jeszcze zrobić w następującej sytuacji: 28.9 zostaje do mnie wysłana przesyłka Colossimo Z Francji.30.9 pojawia się na trakingu informacja "Adres dostawy jest niekompletny i nie możemy dostarczyć Twojej pac...

• 250 Wyświetlenia
  • 0 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Nie mogę zapłacić za zakupy na Ebay

Chce kupić na ebay kod do xbox live ale gdy dokonuje płatności wyświetla mi się komunikat "płatność nie została zrealizowana, sprawdź szczegóły płatności lub wybierz inna metodę płatności". Wiecie jak to naprawić? Czy ktoś miał już taki problem?

• 706 Wyświetlenia
  • 1 odpowiedzi
  • 0 podziękowania