01-07-2021 09:22
Witam
W związku ze zmianami na ebay w sprawie tych nowych opcji płatności trzeba zaktualizować dane konta tak też zrobiłam ale ciągle mam wyświetlany komunikat " Zaktualizuj informacje o swojej tożsamości" mimo iż wysłałam skan dowodu osobistego.
Te dane chyba weryfikuje jakaś maszyna z automatu...
Wiecie może w czym może być problem (dane sprawdzałam kilkanaście razy i są poprawne)?
Napisałam dwa maile do "pomocy" ale narazie nikt nie odpisał.
03-08-2021 15:41
jak coś to czat czynny od 14-19 polskiego czasu [5:00-10:00 PT]
03-08-2021 16:55
Udało się, po 1,5 miesiąca czasu dostałem kasę.
Strasznie długo to trwało, to nie jest prawdopodobnie problem użytkowników, ale systemu.
Na początku powiem że czego i jak bym nie zmienił po dniu lub 3 ciągle problem z" nie mogliśmy zweryfikować twojego konta". Pomimo iż mail od obsługi hinduskiego pochodzenia mówił że wszystko jest ok.
I tak na okrągło.
A kasy nie było wciąż
Powiem tak zweryfikowac tak jak powinno być, poczekać aż znów zapali się czerwony baner.
Napisać na FB do eBay.pl na Messenger że macie problemy z weryfikacja, podać numer sprawy i oni muszą to zweryfikować ręcznie, automat tego nie przepuści. W sumie trwało to 6 dni, ale dostałem info o braku ograniczeń i w konsoli, pojawił się harmonogram wypłaty. Po jednym dniu kasa pojawiła się na koncie. Na szczęście
03-08-2021 17:08
super, czyli jest światełko w tunelu; mi obecnie zniknął baner czerwony i niebieski przy zakładce "sprzedaż", ale daty najbliższej wypłaty nadal brak, może jutro się pojawi się harmonogram wypłat, podobno też weryfikują mnie ręcznie... fajnie że napisałeś jak udało ci się zawalczyć o swoje; dzięki!
03-08-2021 18:03
Mi baner zniknął i pojawiał się kilka razy zarówno czerwony jak niebieski, a czasami był jego brak. Teraz już wiem że dopóki nie otrzymasz maila o zniesieniu ograniczeń, nic z tego nie będzie
03-08-2021 19:17
no czyli nie ma się póki co z czego cieszyć... czekam, ale dzisiaj wieczorem skontaktuje się z profilem FB z prośbą o pomoc przy sprawdzeniu mojego zgłoszenia; dzięki!
04-08-2021 08:27
Normalny czat z ludzmi czy maszyna?
04-08-2021 08:29
Mi obiecali maila ktorego i tak nie dostalem a konto zaczelo dzialac.
04-08-2021 09:50
tak, normalny ale oczywiście z hindusem, trzeba czekać na połączenie, ja czekałam ok 15 minut; dzisiaj od rana rozmawiam z ebay.pl na FB, dam znać
04-08-2021 11:07
i znowu to samo, czerwony komunikat na środku strony, a miałam już nadzieje... piszę z ebay.pl na FB ale póki co nic nowego... a może to ma coś wspólnego ze zgłoszeniem się do VAT OSS?! ja jeszcze tego nie zrobiłam...
04-08-2021 13:17
Zagadaj poprzez Messenger na FB.
Opisz na spokojnie w czym problem, nic nie zmieniaj w informacjach o koncie pod warunkiem że masz wszystko prawidłowo wpisane. Pogadaj poprzez Messenger i nic nie zmieniaj. Poproś o ręczna aktualizację danych