12-07-2018 17:31 — edytowano 12-07-2018 17:35
Zaakceptowano odpowiedź! Przejdź do odpowiedzi.
13-07-2018 10:29
paypal ani ebay nie weryfikuje wagi itp .
Jak będzie na tyle beszczelny i przedmiot o znacznej wartości to wystarczy że wyśle opakowanie po gumie do żucia , aby tylko mieć numer nadania .
przesyłka będzie doręczona , spór zamknięty , kasa oddana .
No niestety ale tak jest 😕
12-07-2018 19:23
czy przyjmujesz zwroty czy nie przyjmujesz to nikogo nie interesuje.
zgłosi sprawę do paypal że przedmiot nie zgodny z opisem i to tyle na ten temat.
Paypal po upływie czasu odda mu kase czy tego chcesz czy nie chcesz.
Będziesz miał 3 wyjscia.
- przyjąć zwrot i po otrzymaniu przedmiotu oddać kase
- nie przyjąć i próbować walczyć przedstawiając swoje racje , po upływie pewnego okresu paypal zamknię spór na korzyść kupującego (98% przypadków)
i sam mu odda zapłaconą kwotę z kosztem dostawy , będziesz bez kasy i sprzętu.
- Olać wszystko , wypłacić kase z paypal i zniknąć.
Tak to w rzeczywistości wygląda , no może że coś się zmieniło w tej kwesti , ale szczerze wątpie.
Pozdrawiam
12-07-2018 22:42
Poprosilbym kupujacego aby otworzyl spor ze zwrotem. Poczekalbym na zwrot i osadzil czy zasadny.
Z mojej praktyki: juz fakt otwarcia sporu odstrasza a nastepnie kwestia wysylki na swoj koszt. Szanse sa ze rozejdzie sie po kosciach jesli tak zrobisz
13-07-2018 10:29
paypal ani ebay nie weryfikuje wagi itp .
Jak będzie na tyle beszczelny i przedmiot o znacznej wartości to wystarczy że wyśle opakowanie po gumie do żucia , aby tylko mieć numer nadania .
przesyłka będzie doręczona , spór zamknięty , kasa oddana .
No niestety ale tak jest 😕
26-07-2018 19:00
Jak nie zabrałeś pieniedzy z paypal to zrób to czym predzej jak już to zrobisz to odeslij niemaiszka na drzewo.
Paypala tez możesz odesłac na drzewo bo mimo, że zrobią Ci tzw. ujemne saldo to nie są w stanei tego w zyciu wyegzekwowac, będa straszyc ale tylko tyle moga.
14-08-2018 23:17
20-08-2018 20:37
Zła rada. Zamkną konto i zbanują wszystkie nowe zakąłdane z podobnymi adresami, IP, MAC, itd.
Nikt z rodziny nie założy konta.
09-05-2024 10:08
Cześć,
Także mam problem ze sporem z Ebayem. Dwa lata temu sprzedałem nowy oryginalny produkt klientowi z USA. 3 tygodnie po otrzymaniu przesyłki założył spór twierdząc, że produkt był jaśniejszy na zdjęciach niż w rzeczywistości załączając lipne zdjęcia. Ebay kazał mi przyjąć zwrot i opłacić koszty przesyłki. Kupujący zażądał ode mnie 700$ gdzie produkt byl sprzedany za 1300$ z wysyłka wliczoną. Oczywiście nie zgodziłem się co skończyło się przyznnaniem przez support zwrotu pieniędzy kupującemu. Na czas odpiąłem karty i konto więc nie pobrali pieniędzy z konta a jedynie powstało ujemne saldo. Po jakimś czasie zablokowali konto w serwisie i wysyłali upomnienia. Tydzień temu zagrozili windykacją.
Co mogę zrobić w tym temacie? Boję się, że jeśli przekażą sprawę firmie windykacyjnej z Polski to oni założą sprawę w sądzie a sąd nada klauzule wykonalności i automatycznie zabiorą pieniądze z konta bez mojego udziału.
Dzięki!
Tomek
09-05-2024 18:04
Poradź się prawnika