Opcje
- Oznacz jako nowe
- Dodaj do sekcji Moje zakładki
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj kanał RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednie treści
12-07-2018 17:31 — edytowano 12-07-2018 17:35
#eBay
Cześć, mam taką zagwozdkę... Otóż jakiś czas temu postanowiłem sprzedać na części sprawny komputer i powystawiałem wszystko na eBay.de. Jako iż nie posiadam żadnej firmy, a na eBay jestem okazyjnie to z wiadomych przyczyn jestem sprzedawcą prywatnym. Wszystko oznaczam jako sprzedaż prywatna oraz brak zwrotu. Sprzęt był testowany i starannie zapakowany. Nikt nie zgłaszał problemów, do teraz... Otóż 26 czerwca gość kupił ode mnie pewną część, wystawił pozytywny komentarz, że wszystko git, a dopiero teraz nagle, a więc po ~3 tygodniach pisze mi, że artykuł jest defekt i chce zrobić zwrot. W opisie produktu zaznaczona była informacja, że zwrotów nie przyjmuje. Co mogę zrobić w tej sytuacji? Ponadto, po zakupie zwlekał dobre parę dni na przelew bo tłumaczył się, że założył dopiero konto i czeka na weryfikację, wypisywał jakieś bzdury, ale finalnie dopiął transakcji. Teraz gdybam nad jakąś sensowną odpowiedzią, bo nie zamierzam przyjmować zwrotu czegoś, co sam mógł zepsuć. No bez jaj, po 3 tygodniach dopiero zgłasza problemy? Macie jakieś sugestie? Są tu jacyś eBayowi spece?
Zaakceptowano odpowiedź! Przejdź do odpowiedzi.