Forum ogólne
anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Posty na forum

Rozwiązane! Naliczenie opłaty vat/cła z uk?

Hey, zamówiłem z uk świece zapachową wartość towaru 14GBP wysyłka 12GBP do tego doliczono około 9GBP opłat importowych (pytanie czy zawierają np vat?). Czy przy odbiorze paczki będę musiał płacić VAT? Dosyć dawno zamawiałem książki z uk a wtedy chyba...

Awatar użytkownika autor Użytkownik
  • 270 Wyświetlenia
  • 2 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Całkowita blokada konta, bez przyczyny

Dzień dobry,Jakiś czas temu założyłam konto, zweryfikowałam je podając odpowiednie dokumenty, po czym wystawiłam na sprzedaż swoje rękodzieło. Gdy dodałam kolejne dwa ogłoszenia po jakimś czasie moje konto zostało pernamentnie zablokowane. Nie dostał...

• 13790 Wyświetlenia
  • 20 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Automatycznie wystawianie rachunków przez eBay.

Witam,Wystawiam sam rachunki w zewnętrznym programie i mam teraz obawę, że eBay robi dokładnie to samo automatycznie przez co powstają dwa rachunki dla jednej sprzedaży o różnych numerach. I teraz pytanie bo widzę, że mam opcję wydruku rachunku. On z...

• 302 Wyświetlenia
  • 1 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

renowator

Mam białą fugę, która już po krótkim czasie zaczęła wyglądać kiepsko i zastanawiam się nad jej odświeżeniem. Słyszałem o Fuga Fresca od Mapei i impregnacie Delfina – czy ktoś z Was używał tego zestawu i może potwierdzić, że efekt naprawdę się utrzymu...

• 209 Wyświetlenia
  • 1 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Korekta faktury do zamówienia

W jednej z wystawionych ofert była pomyłka w wartości podatku VAT. z taką wartością ebay wystawił fakturę do zamówienia. potrzebuję korekty tej faktury. Czy jest jakiś bezpośredni adres e-mail do supportu, aby ktoś mi to poprawił lub czy sam mam jaką...

• 195 Wyświetlenia
  • 0 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Priorytety zagraniczne - nowe taryfy Poczty Polskiej

Hej. Wysyłam drobne przedmioty jako pakunki na cały świat poczta polską jako listy polecone priorytetowe. Ostatnio dostałem informację że poczta dopuści tylko do wysyłania dokumentów w ten sposób. W chwili obecnej najtańsza paczka do USA kosztuje 92 ...

• 267 Wyświetlenia
  • 0 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Weryfikacja konta bankowego

Pierwszy raz sprzedaję na eBay. Oczywiście, otrzymałam prośbę o weryfikację konta bankowego. Nie mogłam tego zrobić ręcznie, ciągle wyskakiwał błąd. Poproszono o wysłanie wyciągu, co uczyniłam. Minął ponad tydzień, żadnych nowych komunikatów. Myślała...

• 180 Wyświetlenia
  • 0 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Kontakt do Ebay, wadliwa część przesyłka międzynarodowa.

To był mój pierwszy zakup i chyba ostatni na Ebay. Ktoś wie jak się z nimi skontaktować? Od 5 dni pisze do nich maile i cisza. Zostałem oszukany. Kupiłem część do auta w stanach w ramach przesyłki międzynarodowej. Część niby nowa ale wadliwa. Sklep w...

• 221 Wyświetlenia
  • 1 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Problem ze zweryfikowaniem konta bankowego

Witam,przychodzę z problemem, o który już miesiąc mecze ebay… Nie są w stanie zweryfikować mojego konta bankowego, a wysłałem już im nawet zestawienie miesięcznych transakcji. Oczywiście zamazuje wszelkie kwoty, bo do niczego im niepotrzebne. Na wyci...

• 7959 Wyświetlenia
  • 17 odpowiedzi
  • 3 podziękowania

Początek sprzedaży

Dzień dobry Planujemy rozpocząć sprzedaż na platformie ebay. Chcielibyśmy także aby nasze oferty pojawiały się na niektórych zagranicznych rynkach. Czy musimy "wykupić" sklep i jeśli tak to który wybrać aby wszystko się dobrze łączyło.

• 191 Wyświetlenia
  • 1 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Zostałem okradziony przez eBay

Cześć, Uważam, ze zostałem okradziony przez eBay. Sprzedałem przedmiot i środki trafiły na wirtualny portfel eBay. Niestety nie mogę ich wypłacić, bo żadna metoda na dodanie konta IBAN nie działa.Cały czas mam komunikat"Twoje wypłaty będą wstrzymane,...

• 5033 Wyświetlenia
  • 26 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Rekuperacja w mieszkaniu czy ma sens

Hej, czy ktoś montował rekuperację w mieszkaniu? Mam mieszkanie 70 m² i zastanawiam się, czy to w ogóle się opłaca, czy to bardziej rozwiązanie dla domów jednorodzinnych?

• 222 Wyświetlenia
  • 2 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Paczka od Pitney Bowes/dpd

Hej, zamówiłem paczkę z UK poprzez wysyłkę ebay. Paczka idzie pitney bowes i na trackingu mam status arrived at carrier facility jednak nie ma podanego kraju i miasta. Paczkę do Polski będzie dostarczał dpd bo pokazał mi się numer śledzenia w apce al...

• 165 Wyświetlenia
  • 0 odpowiedzi
  • 0 podziękowania
Autorzy z największą liczbą podziękowań