12-02-2017 10:24
Jestem Nowym Sprzedawcą - póki co jako zwykły użytkownik - nie firma i ustaliłam koszty przesyłki, po czym wchodzę na swój wystawiony produkt, wybieram ilościowo dwa produkty aby zobaczyć ile mi naliczy i za każdy następny produkt nalicza mi 100% kosztów a chcę żeby za każdy następny było 0,00 zł Bardzo proszę o pomoc !!
Wybrałam też te łączne zakupy czy coś takiego bo myślałam, że nie będzie naliczać ale różnicy nie widzę.
Pozdrawiam Magda
13-02-2017 13:02
http://pages.ebay.pl/help/pay/shipping-discounts.html
btw 50 zł to koszt wysyłki za granicę jednego produktu?
13-02-2017 13:17
50,00 zł to koszt wysyłki za granicę, tyle, że za każdą następną nalicza mi drugie tyle i nie wiem jak to zmienić i to samo tyczy się przesyłek krajowych 😕 dodatkowo ebay mi odp, że póki co nie mogę sprzedawać za granicę ponieważ nie uzyskałam 10 sprzedaży.
13-02-2017 13:18
i 50 zł to nie koszt wysyłki jednego produktu oczywiście, spokojnie może być kilka 🙂 tyle że nie wiem jak to zmienić. od kilku dni "bawię" się z ebayem.
13-02-2017 16:22
Ustawiłam łączną przesyłkę, wpisywałam kwoty na kolejny produkt również wybierałam opcję bezpłatnej przesyłki za każdy następny produkt ale wciąż mi liczy 100% 😕
13-02-2017 23:06
wpisz 0 zeta przy kolejnym, jesli ktos kupi 4 produkty zapłaci tylko 50 zeta za koszty dostawy
18-02-2017 09:36
Ja mam ustawione 0zł za kolejny, a jak się wejdzie na aukcje w wysyłkę to też dodate pełną kwotę za każdy następny...
Mało tego jak wystawiam aukcję udostępniam płatność przelewem jak i za pobraniem, a później w aukcji te opcje widnieją jaki niedostępne:/
Czy istnieje możliwość dodanie większej liczby opcji wysyłki? Bo jak wystawiam jest jedna do wyboru oraz można dodać jeszcze tylko jedną.
18-02-2017 12:19
Ja to już jakoś ogarnęłam po tyogdniu walki. Wkurzyłam się i zaczęłam dawać darmowe wysyłki po czym pojawiły mi się komunikaty, że aukcje do poprawy i w tych aukcjach do poprawy należy wpisać EAN i dodatkowo tam pojawia się opcja wyboru przesyłek oraz wpisania dodatkowo kwoty za każdy następny produkt, plus można jeszcze jest pole, które można zaznaczyć: dotyczące tej ustalonej odgórnie wysłki łącznej. i wszystkie 107 produktów tak zmieniłam i super ALE potem chciałam dodać kolejny produkt więc wybrałam pierwszy lepszy i "wystaw podobny" i znowu kurcze problem bo FORMULARZ WYGLĄDA TAK JAK TEN PIERWOTNY BEZ POLA EAN, BEZ MOŻLIWOŚCI WPISANIA KWOTY ZA KAŻDY NASTĘPNY PRODUK A w nagłówku info na czerwono : dodaj pole EAN - ja pierdziele, jak ? i nie mogę dodać kolejnego produktu więc znowu zaczęłam szukać jakiegoś czystego formularza do wypełniania, który będzie zawierał to pole EAN.
Szukam szukam jakiegoś hasła typu wystaw produkt, sprzedaj itp i znalazłam: obok okna gdzie wpisuje się przedmiot ktory się chce wystawić jest wyszukaj a potem zaawansowane więc nacisnęłam "zaawansowane" i wówcza powyżej hasła: wyszukiwanie zaawansowane" jest "witaj magdalena" "sprzedaj" "kontakt" i to SPRZEDAJ TO TEN FORMULARZ Z TYMI WSZYSTKIMI POTRZEBNYMI POLAMI. i teraz jak wybieram "sprzedaj podobny" który był wystawiany bezpośrednio z tego formularza to pojawia mi się właśnie ten formularz.
18-02-2017 12:22
a i jak się kilka na sprzedaj to potem przekierwouje znowu trzeba kliknąć sprzedaj i wtedy wybiera się kategorie itd i potem jest kontynuuj i jest formularz.
Gdzieś obiło mi się o uszy że żeby przelew był dostępny to nie pamiętam czy trzeba mieć ileś też komentarzy czy czegoś tam, na pewno jakieś warunki trzeba spełniać bo ja też mam to zablokowane 😕
19-02-2017 17:02
Dzięki za odpowiedź. Swoją drogą nierozumiem jak tak wielki międzynarodowy portal może być tak beznadziejny w obsłudze i pełen błędów...
Muszę przyznać, że nasze alledrogo bije pod tym względem eBay na głowę! Nawet świstak był pod tym względem 100 razy lepszy!