26-01-2011 22:14
Witam.
Zapłaciłem przelewem za przedmiot, wydałem prawie 400 PLN, a koleś paczki nie wysłał, pisałem do niego na e-mail odpisywał, że wyśle, a teraz się na razie nie odzywa... jedemu kolesiowi oddał kasę ale mi na razie nie... napisałem do niego e-mail i podałem dane żeby mi oddał... dokładnie wczoraj to pisałem i na razie nic, a parę godzin temu zauważyłem, że usunął konto na eBay i spór, który rozpocząłem teraz chyba nic nie da! Co z tym zrobić mam jego adres mieszka trochę KM ode mnie ale nie wiem za bardzo jak i czym się tam dostać.... mogę jakoś powiadomić o tym eBay? czekać jeszcze czy zgłosić to od razu na Policję?
Proszę o odpowiedzi!
Dziękuję z góry!
27-01-2011 11:57
Nie ma co sie cackac bo ebay Ci nic nie pomoze. Ja bym na Twoim miejscu sprawe zglosil odrazu na Policje.
27-01-2011 18:31
Ok, zgłoszę to na Policję. Co mam ze sobą zabrać oprócz potwierdzenia przelewu?
27-01-2011 21:04
Wydruk/printscreen z aukcji i cala korespondencje z domniemanym oszustem o ile posiadasz (emaile, smsy itp)
27-01-2011 22:52
Ok, jakbym miał auto to bym się pofatygował bo koleś mieszka 74 km od mojej miejscowości, a to tylko 1,5 h drogi autem.... tylko ciekawi mnie czy ta Policja nie będzie mnie ciągać gdzieś po jakichś komisariatach itp. bo nie będę miał na to czasu...
30-01-2011 17:17
chlopie daruj sobie tutaj zakupy, oni pomagaja oszustom
a robi sie to tak
zakladasz konto sprzedajesz i likwidujesz konto i wszyscy moga cie cmoknac bo kasuja sie nawet linki jak nie zapisales przedmiotu to nie ma nawet sladu po sprzedazy.
tak zostalem oszukany
31-01-2011 16:27
Policja może poprosić Cię o dodanie nowych wątków do zeznań, dodatkowe przesłuchanie w przypadku wątpliwości ze strony Policji.
Nie rób sobie wielkich nadziei ze strony Policji.
Ja zostałem oszukany w konkurencyjnym serwisie, otrzymałem zwrot pieniędzy od serwisu -> sprawa została umorzona, jednak po 10 miesiącach od oszustwa, Sprzedający dokonał zwrotu pieniędzy, a ja musiałem zwrócić należność otrzymaną od serwisu.
Jednym słowem, Policja nie zdziałała nic wielkiego wspólnie z Prokuraturą.
10-02-2011 01:06
no teraz się przekonałem, że ten ebay to jedno wielkie gówno... już o 100 razy wolę allegro... szkoda czas tutaj tracić... same oszusty...
11-03-2011 20:12
Zapłaciłem przelewem za przedmiot
W tym wypadku to może modlitwa pomoże
11-03-2011 20:19
no teraz się przekonałem, że ten ebay to jedno wielkie *****... już o 100 razy wolę allegro... szkoda czas tutaj tracić... same oszusty...
Tu są pewne zasady a oszusty są wszędzie (i na bazarze w Twojej okolicy, nie trzeba ich szukac za morzami)
1- PŁAC TYLKO POPRZEZ PAYPAL