Pomocy.. zostałem oszukany... ;//

crsmth
Użytkownik

Witam.

Zapłaciłem przelewem za przedmiot, wydałem prawie 400 PLN, a koleś paczki nie wysłał, pisałem do niego na e-mail odpisywał, że wyśle, a teraz się na razie nie odzywa... jedemu kolesiowi oddał kasę ale mi na razie nie... napisałem do niego e-mail i podałem dane żeby mi oddał... dokładnie wczoraj to pisałem i na razie nic, a parę godzin temu zauważyłem, że usunął konto na eBay i spór, który rozpocząłem teraz chyba nic nie da! Co z tym zrobić mam jego adres mieszka trochę KM ode mnie ale nie wiem za bardzo jak i czym się tam dostać.... mogę jakoś powiadomić o tym eBay? czekać jeszcze czy zgłosić to od razu na Policję?

Proszę o odpowiedzi!

Dziękuję z góry!

Nie ma co sie cackac bo ebay Ci nic nie pomoze. Ja bym na Twoim miejscu sprawe zglosil odrazu na Policje.

crsmth
Użytkownik

Ok, zgłoszę to na Policję. Co mam ze sobą zabrać oprócz potwierdzenia przelewu?

Wydruk/printscreen z aukcji i cala korespondencje z domniemanym oszustem o ile posiadasz (emaile, smsy itp)

crsmth
Użytkownik

Ok, jakbym miał auto to bym się pofatygował bo koleś mieszka 74 km od mojej miejscowości, a to tylko 1,5 h drogi autem.... tylko ciekawi mnie czy ta Policja nie będzie mnie ciągać gdzieś po jakichś komisariatach itp. bo nie będę miał na to czasu...

chlopie daruj sobie tutaj zakupy, oni pomagaja oszustom

a robi sie to tak

zakladasz konto sprzedajesz i likwidujesz konto i wszyscy moga cie cmoknac bo kasuja sie nawet linki jak nie zapisales przedmiotu to nie ma nawet sladu po sprzedazy.

tak zostalem oszukany

Policja może poprosić Cię o dodanie nowych wątków do zeznań, dodatkowe przesłuchanie w przypadku wątpliwości ze strony Policji.

Nie rób sobie wielkich nadziei ze strony Policji.

Ja zostałem oszukany w konkurencyjnym serwisie, otrzymałem zwrot pieniędzy od serwisu -> sprawa została umorzona, jednak po 10 miesiącach od oszustwa, Sprzedający dokonał zwrotu pieniędzy, a ja musiałem zwrócić należność otrzymaną od serwisu.

Jednym słowem, Policja nie zdziałała nic wielkiego wspólnie z Prokuraturą.

crsmth
Użytkownik

no teraz się przekonałem, że ten ebay to jedno wielkie gówno... już o 100 razy wolę allegro... szkoda czas tutaj tracić... same oszusty...

Zapłaciłem przelewem za przedmiot

W tym wypadku to może modlitwa pomoże

no teraz się przekonałem, że ten ebay to jedno wielkie *****... już o 100 razy wolę allegro... szkoda czas tutaj tracić... same oszusty...

Tu są pewne zasady a oszusty są wszędzie (i na bazarze w Twojej okolicy, nie trzeba ich szukac za morzami)

1- PŁAC TYLKO POPRZEZ PAYPAL