anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

combined postage, collections service

Witam, sprzedawca na kilku aukcjach zamieszcza tekst:
I do NOT offer combined postage. I DO NOT offer a collections service from my Home address.
Czy dobrze zrozumiałem że w przypadku zakupu kilku przedmiotów na jego aukcjach odmawia łączonych zakupów, nie zgadza się na wysłanie tych przedmiotów jedną paczką?
na negocjacje ceny wysyłki też się nie zgodzi?
Proszę o przetłumaczenie tekstu oraz jak mam go zapytać czy prześle mi trzy przedmioty jedną paczką, ile chce za taką wysyłkę?
Wiadomość 1 z 3
ostatnia odpowiedź
2 ODPOW. 2

Trafnie zrozumiales ze sprzedawca nie udziela znizki na wysylce za wielokrotne zakupy.

Nie znaczy to jednak ze wysle we wielu paczkach. Najprawdopodobniej wysle w jednej lub minimalnej ilosci paczek jesli produkt (jego rozmiar) na to pozwala.

Sformulowanie:
"I DO NOT offer a collections service from my Home address."
nie za bardzo ma sens poniewaz "collections service" to usluga w rodzaju komornika. Chyba ze chodzi mu o wysylke za pobraniem (CTO - charge on delivery) ktore jest stosowane raczej tylko w granicach danego kraju.

Mozesz zapytac:

I plan to purchase (xxx) items from your auctions: (podaj tu numery lub linki do aukcji).
How much will you charge total with shipping to Poland?
Will you apply any discount for multiple purchases?

Czyli:
Planuje zakupy na xxx twoich aukcjach.
Ile bedzie to kosztowac razem z wysylka do Polski?
Czy zastosujesz jakas znizke za zakupy wielokrotne?

Mozesz tez zapytac:

What do you mean by: "I DO NOT offer a collections service from my Home address."

czyli co masz na mysli przez....
Wiadomość 2 z 3
ostatnia odpowiedź

Wielkie dzięki za tłumaczenie.
Już chyba zrozumiałem to "do not collections service from my Home address": facet pisze że pochodzenie towaru jest z "lost and found auction from UK Airports ", domyślam się że znaczy to że niema zaplecza, magazynu tego towaru w domu, posiada tylko pojedyncze rzeczy wystawione na aukcjach.
Wiadomość 3 z 3
ostatnia odpowiedź