Sprzedawanie za granicę
anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Posty na forum

USPS - item staus: Missent ?

Witam, Nie mam zbyt dużego doświadczenia, ani z Ebay, ani z USPS. Wysłałem paczkę do USA i śledzę ja na trackingu. Od wczoraj ma staus missent. Czy to oznacza, że listonosz nikogo nie zastał w domu czy jakieś większe problemy? Obstawiałbym to pierwsz...

Kupujący chce anulowania transakcji, a przedmiot jest już w drodze

Witam, przeczytałem tematy dot. anulowania transakcji, ale żaden nie opisuje przypadku, jaki mnie spotkał, dlatego zakładam nowy. Jakiś czas temu sprzedałem przedmiot na ebay.com, kupujący z USA od razu zapłacił przez PayPal, a ja natychmiast nadałem...

Awatar użytkownika autor Użytkownik
  • 182 Wyświetlenia
  • 3 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Otworzenie firmy w Niemczech

Powszechnie panuje opinia, że firma z Polski sprzedająca w Niemczech nie wzbudza wśród Niemców zbyt dobrych skojarzeń i mając do wyboru sprzedawcę niemieckiego i polskiego, to raczej zawsze wybierze tego pierwszego. Jestem ciekaw waszej opinii, czy w...

• 175 Wyświetlenia
  • 3 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Wysylka do chin

Witam! Mam do przeprowadzenia transakcje przez ebay. Chodzi o wysylke paczki ems. Prosze mi powiedziec czy jako osoba prywatna moge wypisac "comercial invoice". Dodatkowo do paczki zamierzma dolaczyc "packing list" i cn23. Czy ktos ma jakies potwierd...

• 162 Wyświetlenia
  • 1 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Sklep eBay na ebay.de i ebay.co.uk

Witam, Przekopałem większość forum i nie znalazłem odpowiedzi na interesujące mnie kwestie. Mam nadzieję, że pomożecie mi i wyjaśnicie mi jak rozwiązać kilka kwestii. Firmę mam zarejestrowaną w Polsce i chciałbym sprzedawać swój towar do Niemiec i Wi...

• 1823 Wyświetlenia
  • 4 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Czy Polacy mogą dostać status super sprzedawcy na ebay.de?

Witam, mam pytanie jak w tytule, czy wystawiając aukcje na ebay.de (firmę mam zarejestrowaną w Polsce) mam szanse na status super sprzedawcy na niemieckim ebay? Czy jednak Polacy nie mają dostępu do tego statusu nawet jeśli osiągną wymaganą ilośc spz...

• 330 Wyświetlenia
  • 1 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

limity sprzedaży na ebay de. i uk.

Witam na ebay.de i uk. dla nowych jest limit sprzedaży do 100 artykułów na miesiąc. nie ma sprawy ,można przeżyć , ale mój problem zaczął się w grudniu , kiedy to limity te się nie odnowiły. Ebay w odpowiedzi przysyła mi ciągle tą samą regułkę na zas...

• 14670 Wyświetlenia
  • 16 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Weryfikacja konta na ebay.com - swierze konto

Witam, Chciałem wyjść ze sprzedaża usług na ebay.com dla tego zalozylem tam konto, niestety nie moge utworzyc konta sprzedawcy. Wymagane jest potwierdzenie telefoniczne niestety w jakimkolwiek bym nie podawal formacie moj numer stacjonarny ebay nie d...

• 358 Wyświetlenia
  • 0 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Vat a sprzedaz za granice

Mam następujący problem: Mam dziłalność i zarejestrowany vat EU i chce zacząć sprzedawac na ebay.uk, jesli o chodzi sprzedaż detaliczną osobie prywatnej lub "firmie bez Vat EU" tu nie mam problemu bo cena wylicytowana to cena z naszym vat, ale co zro...

• 256 Wyświetlenia
  • 0 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Zmiana kategorii między ebay.pl a ebay.de

Jako że nie mogę wystawić aukcji na ebay.de wystawiłam na ebay.pl tak żeby było ją widać w Niemczech ale w Polsce jest w kategorii Gry Towarzyskie - Planszowe a na ebay.de nie wiedzieć czemu w PC- & Videospiele , a powinna być w Spielzeug - Brettspie...

• 184 Wyświetlenia
  • 2 odpowiedzi
  • 0 podziękowania