Sprzedawanie za granicę
anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Posty na forum

90 dni na zdjęcie limitu

Witam. Jak wiadomo poza ilością komentarzy aby wystawiać przedmioty na zagranicznych serwisach ebay wymagane jest aby od daty pierwszej sprzedaży minęło 90 dni. Pomijając już, że kompletną bzdurą jest okres aż 3 miesięcy, to pytanie do Was czy można ...

Faktura dla niemca

Witam, Może mi ktoś powiedzieć jak mam wystawić rachunek dla kupującego po niemiecku ? na ebay.pl jest opcja wystwienia rachunku ale tylko w języku polskim. Pozdrawiam, MM

Problem z adresem do wysyłki (USA a Meksyk)

Sprzedałem 2 przedmioty, kupujący poprzez wiadomość prywatną poprosił o wysyłkę na inny adres (zamiast do US to do Meksyku). Zanim wpłacił poinformowałem go że ma dodać taką prośbę podczas robienia płatności przez PayPal. Oczywiście tego nie zrobił i...

Awatar użytkownika autor Użytkownik
  • 283 Wyświetlenia
  • 2 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Wysyłka drogiej rzeczy "w Świat"

Mam zamiar wystawić rzecz wartą ok. 25-30 tysięcy PLN, jestem prawie pewien, że zostanie ona zakupiona przez kontrahenta z zagranicy. Jak można bezpiecznie taką rzecz wysłać, która firma spedycyjna oferuje usługę ubzepieczenia takiego waloru i czy są...

• 154 Wyświetlenia
  • 0 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Regulamin aukcji

Witam, mam pytanie do znawców czy ktoś wie jak wygląda regulamin odnośnie sprzedawania i zwrotów wobec aukcji z licytacją na ebay DE czy jest tak jak u nas na ALL że zwrotów nie ma przy licytacji czy też jest odpowiedni do tego regulamin czy po prost...

Witam mam problem.

Przeprowadziłem się z Polski do Anglii, otworzyłem nowe konto pay pal (z angielskimi danymi) i zmieniłem adresy w koncie ebay(na angielskie). Wystawiłem 2 przedmioty na terenie Anglii(przez angielski portal), jednak teraz nie mogę ich nawet edytować ...

• 183 Wyświetlenia
  • 3 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

wystawianie aukcji początki

Witam chciałbym rozpocząć sprzedaż na ebay.com Mam kilka pytań: 1. Słyszałem że wystawiając na ebay.com aukcja jet widoczna na wszystkich pozostałych ebayach. Czy wystawiając taką aukcję w j.angielskim na ebay.pl również od razu zyskuję pewność że np...

konto firmowe- problem ze sprzedażą za granicę

Witam, mam następujący problem: do tej pory na ebay sprzedawałem swoje prywatne rzeczy, które wyprzedałem za kwotę nieco ponad 7 tys zł. z konta prywatnego. Przedmioty wystawiałem głównie na ebay.de ebay.co.uk i ebay.com. Na PL w ogóle nie wystawiałe...

• 1090 Wyświetlenia
  • 2 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Jak wystawić przedmiot na ebay.com .de .uk

Witam Chciałbym wystawić przedmiot bezpośrednio na ebay.com. Mam zweryfikowane konto powiazane z paypal. Sprzedałem już dwa urzadzenia za granicę za łaczna kwotę 18 000 zł oba z ebay.pl. Niestety na polskim ebay nie ma odpowiedniej kategorii ( pro au...

• 2635 Wyświetlenia
  • 3 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Problem z ebay uk

Witam mam problem z wysstawieniem przedmiotu na angielskiego ebaya, chciałbym wystawić słuchawki ale nie moge poniewarz wyskakuje potwierdzenie swojego nr telefonu domowego a ja nie mam telefonu domowego, sa też aktualizacje przez list ale nie moge w...

• 350 Wyświetlenia
  • 4 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Negatywny komentarz

Witam Otrzymałem negatywny komentarz od kupującego. Sprzedałem model (271210716092) do Francji 22 maja. Przesyłka została wysłana poleconym priorytetem 24 maja, odebrana została 28 maja. Kupujący wystawił negatywa, a w komentarzu wpisał "impec" co oz...

• 547 Wyświetlenia
  • 4 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Czy limity sprzedazy w US i PL sa takie same?

Witam,konto na ebay zalozylem bedac w USA 10 lat temu.Po powrocie do Polski juz go nie potrzebowalem wiec przestalem uzywac.W ostatnim czasie sprzedalem jakies 2,3 pierdoly a nastepnie chcialem sprzedac towar na ebay.de za 800e. Pojawil sie komunikat...

• 309 Wyświetlenia
  • 2 odpowiedzi
  • 0 podziękowania