Sprzedawanie za granicę
anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Posty na forum

Wysyłka drogiej rzeczy "w Świat"

Mam zamiar wystawić rzecz wartą ok. 25-30 tysięcy PLN, jestem prawie pewien, że zostanie ona zakupiona przez kontrahenta z zagranicy. Jak można bezpiecznie taką rzecz wysłać, która firma spedycyjna oferuje usługę ubzepieczenia takiego waloru i czy są...

Awatar użytkownika autor Użytkownik
  • 144 Wyświetlenia
  • 0 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Regulamin aukcji

Witam, mam pytanie do znawców czy ktoś wie jak wygląda regulamin odnośnie sprzedawania i zwrotów wobec aukcji z licytacją na ebay DE czy jest tak jak u nas na ALL że zwrotów nie ma przy licytacji czy też jest odpowiedni do tego regulamin czy po prost...

Witam mam problem.

Przeprowadziłem się z Polski do Anglii, otworzyłem nowe konto pay pal (z angielskimi danymi) i zmieniłem adresy w koncie ebay(na angielskie). Wystawiłem 2 przedmioty na terenie Anglii(przez angielski portal), jednak teraz nie mogę ich nawet edytować ...

• 120 Wyświetlenia
  • 3 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

wystawianie aukcji początki

Witam chciałbym rozpocząć sprzedaż na ebay.com Mam kilka pytań: 1. Słyszałem że wystawiając na ebay.com aukcja jet widoczna na wszystkich pozostałych ebayach. Czy wystawiając taką aukcję w j.angielskim na ebay.pl również od razu zyskuję pewność że np...

konto firmowe- problem ze sprzedażą za granicę

Witam, mam następujący problem: do tej pory na ebay sprzedawałem swoje prywatne rzeczy, które wyprzedałem za kwotę nieco ponad 7 tys zł. z konta prywatnego. Przedmioty wystawiałem głównie na ebay.de ebay.co.uk i ebay.com. Na PL w ogóle nie wystawiałe...

• 1059 Wyświetlenia
  • 2 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Jak wystawić przedmiot na ebay.com .de .uk

Witam Chciałbym wystawić przedmiot bezpośrednio na ebay.com. Mam zweryfikowane konto powiazane z paypal. Sprzedałem już dwa urzadzenia za granicę za łaczna kwotę 18 000 zł oba z ebay.pl. Niestety na polskim ebay nie ma odpowiedniej kategorii ( pro au...

• 2605 Wyświetlenia
  • 3 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Problem z ebay uk

Witam mam problem z wysstawieniem przedmiotu na angielskiego ebaya, chciałbym wystawić słuchawki ale nie moge poniewarz wyskakuje potwierdzenie swojego nr telefonu domowego a ja nie mam telefonu domowego, sa też aktualizacje przez list ale nie moge w...

• 276 Wyświetlenia
  • 4 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Negatywny komentarz

Witam Otrzymałem negatywny komentarz od kupującego. Sprzedałem model (271210716092) do Francji 22 maja. Przesyłka została wysłana poleconym priorytetem 24 maja, odebrana została 28 maja. Kupujący wystawił negatywa, a w komentarzu wpisał "impec" co oz...

• 485 Wyświetlenia
  • 4 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Czy limity sprzedazy w US i PL sa takie same?

Witam,konto na ebay zalozylem bedac w USA 10 lat temu.Po powrocie do Polski juz go nie potrzebowalem wiec przestalem uzywac.W ostatnim czasie sprzedalem jakies 2,3 pierdoly a nastepnie chcialem sprzedac towar na ebay.de za 800e. Pojawil sie komunikat...

• 303 Wyświetlenia
  • 2 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Problem z Turbo Lister 2

Witam, Mam powazny problem i nie wiem jak go rozwiazac. Wystawiam aukcje na turbolister, wszystko dziala jak nalezy, gdy wchodze w dodaj nowy produkt i klikne zeby uaktywnic aukcje wariantowa albo edycja przedmiotu to wyskakuje mi blad i wylacza prog...

• 106 Wyświetlenia
  • 0 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Cło za zwrot mojego towaru ?

Witam mam pytanie odnośnie zwrotu towaru i płacenia cła . Kobieta odesłała mi pierścionek z ubezpieczeniem 500$ , czy ja za zwrot mojego towaru zapłacę cło ? Czy jest sposób aby ominąć płacenia cła za towar który został mi odesłany ?

• 614 Wyświetlenia
  • 1 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Sprzedany przedmiot nadużycie programu ochrony, ebay nie odpisuje

Witajcie, mam problem z pewnym kupującym, Postaram sie to streścić jak tylko mogę A więc sprzedałam przedmiot za ok 1500 zł za granicę do USA gość zapłacił przez paypal. Nastepnie otworzył sprawę w centum rozstrzygania ebay poprosił o dostarczenie do...

WYSTAWIANIE PARAGONÓW W WALUCIE EURO

Witam, Mam pytanie do osób zorientowanych w temacie odnośnie wystawiania paragonów w walucie obcej. Swój US odwiedziłem już trzykrotnie, aczkolwiek dzisiaj zwątpiłem – odsyłają to piętro wyżej, a to na infolinię informacji podatkowej a odpowiedzi udz...

• 8333 Wyświetlenia
  • 18 odpowiedzi
  • 0 podziękowania