Sprzedawanie za granicę
anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Posty na forum

Sprzedaz za granice.

Dlaczego ebay domsga sie ode mnie osobistych danych osobowych,danych bankowych.Poprzednio placilem haracz pay pall i żadnych danych nikt nie wymagał.Wystarczył mój adres,nszwisko i nr konta do przelewu.

Awatar użytkownika autor Użytkownik
  • 155 Wyświetlenia
  • 2 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Rozwiązane! Sprzedaż do Austrii

Witam, zaczynam dopiero przygodę z E-bay. Chce sprzedawać typowo na rynku Austriackim. Niestety nie wiem jak ustawić aukcje aby nie pojawiały się na rynku Niemieckim. Jest to konieczne z uwagi na to że producent nie dopuszcza sprzedaży na tym rynku. ...

• 156 Wyświetlenia
  • 1 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

widoczność moich ofert

witam,mam w ofercie około 400 ofert, na ebay.com [ameryka] i ebay.co.uk [wielka brytania] mam widoczne tylko około 100 z nich [miesiąc temu widać było ok 150], na pozostałych serwisach wszystko OK; da się to jakoś naprawić?

Wysyłka zagraniczna

Witam, chciałem zacząć sprzedawać za granicę. Niestety mam problem z poprawnym ustawieniem wysyłki. Mieszkam w Polsce i stąd też wysyłam produkty, dlatego koszt wysyłki dla kupującego z Polski jest niski, a dla kupujących z za granicy znacznie wyższy...

• 181 Wyświetlenia
  • 0 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Aukcja z licytacją a limity sprzedaży

Chciałabym sprzedać rzadki i wartościowy przedmiot. Konto na ebay’u mam już od dawna, ale jeszcze nigdy nic nie wystawiałam i to będzie moja pierwsza sprzedaż, więc mam nałożony na konto limit 500 zł. Pomyślałam o aukcji z licytacją i chciałam podać ...

Jak anulować oferty licytantów?

Wie ktoś jak anulować ofertę licytującego? Znalazłem to ale nie działa https://www.ebay.pl/pages/help/sell/manage_bidders_ov.html#anulujhttps://cgi1.ebay.pl/ws/eBayISAPI.dll?CancelBidShow

• 129 Wyświetlenia
  • 2 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Jak sprzedawać na ebay.de?

Cześć,chcę rozpocząć sprzedaż na niemieckim rynku. Mam JDG z polskim adresem. Chcę prowadzić taką sprzedaż, wysyłając towar z Polski. Zarejestrowałem konto na ebay.pl, na razie nie wystawiłem tam żadnej aukcji, chciałbym od razu zacząć od .de. W zwią...

Dopłata do wysyłki

Witam, czy mam prawo żądać od kupującego dopłaty do wysyłki? Która, okazała się być wyższa niż wpisałam w aukcji…

Awatar użytkownika autor Nie dotyczy
  • 166 Wyświetlenia
  • 1 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Blokada konta z powodu błędnej informacji o lokalizacji artykułu

Cześć,Sprzedajemy z Polski do Niemiec przez ebay.de. Magazyn w Polsce i wysyłka z Polski. Przez przypadek na jednej aukcji zaznaczono lokalizacja produktu Niemcy. Zablokowano nam konto i otrzymaliśmy mail:"Ściśle współpracujemy z niemieckim urzędem s...

• 508 Wyświetlenia
  • 2 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Od kwietnia eBay nie przelicza prawidłowo PLN na EUR

Otrzymałem kwietniową fakturę, gdzie prowizja została przeliczona po kursie 1 PLN = 1 EUR.Okazało się, że prowizja od sprzedaży wyniosła w tym wypadku 50,4%.Czy macie ten problem, czy tylko dotyczy to mnie?Po za tym na moim koncie podają oszczędności...

• 127 Wyświetlenia
  • 1 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Sprzedaż i wysyłka do UK - osoba fizyczna a faktura handlowa i deklaracja

Sprzedałem przedmiot do UK, wartość około 120 funtów + ebay doliczył VAT 20%. Jestem osobą fizyczną bez działalności gospodarczej i numeru EORI, paczkę przygotowałem UPS'em. Czy jako osoba fizyczna bez EORI mogę zadeklarować że była to sprzedaż (i ew...

• 379 Wyświetlenia
  • 1 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Urlop

Mam sklep zalozony na angielskim ebayu. Za tydzien udaje sie na urlop (na tydzien). Pytanie jak wlaczyc urlop? Albo jakies info, ze przesylki beda opoznione. Prosze o pomoc.

• 3124 Wyświetlenia
  • 9 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Sprzedaż za granicą

Witam, mam aktywne konto na EBAY.PL i od kilku lat przebywam w UK, mam rachunek bankowy UK powiązany z ebay'em i chyba jest coś nie tak, ponieważ nie mogę nic wystawić do sprzedaży w UK, a może niema takiej możliwości?

• 112 Wyświetlenia
  • 2 odpowiedzi
  • 0 podziękowania