Sprzedawanie za granicę
anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Posty na forum

Najlepsza wysyłka do UK

Witam, będę wysyłać do UK małą paczuszkę, właściwie to list. Zastanawiam się nad najlepszą formą wysyłki. Czy list polecony priorytet Poczty Polskiej to dobra opcja? Na co się to przekłada - czy to jest Royal Mail Signed? Czy orientuje się ktoś może,...

Awatar użytkownika autor Użytkownik
  • 490 Wyświetlenia
  • 1 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Kanadyjskie służby celne odmówiły przyjęcia listu poleconego z .....

HejWysłałem poleconym do Kanady kilka pomalowanych figurek do Warhammera i okazało się, żeCanada Border Services Agency odesłała mi ten list z wieloma pomarańczowymi nalepkami z napisem REFUSED DO NOT DELIVER IN CANADA. Wysłałem kilka listów już do K...

• 805 Wyświetlenia
  • 7 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Oferta drugiej szansy

Witam. Sprzedałem z licytacji skrzynię biegów do zabytkowego auta.Cena końcowa 1012 euro. Niestety kupujący jest zarejestrowany 6 dni wcześniej z zerowym dorobkiem z Japonii.Nie oferuję wysyłki do tego kraju tylko na Europe.Czy mogę łatwo rozwiązać t...

• 521 Wyświetlenia
  • 3 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Faktura za towar VAT 0 - gdzie nip ???

Witam Jeśli kupi u mnie firma z UE to moge wystawic fakture VAT 0 , gdzie znajde numer NIP firmy kupujacej - nigdzie go nie ma, zawsze musze kupujących o niego pytac czy mam gdzieś szukać , może gdzieś na ebayu go znajde, a wogule mge gdzieś sprawdzi...

• 1673 Wyświetlenia
  • 5 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

kompendium (nie)Wiedzy przy sprzedaży poprzez eBay

Witam przymieżam się do rozpoczęcia sprzedaży na eBay.com Ebay.co.uk oraz eBay.de Mam kilka pytań i problemów z tym związanych.1. Założyłem konto na ebay.pl obecnie jestem na etapie zbirania komentarzy, po spełnieniu wszytskich warunków będzie możliw...

• 977 Wyświetlenia
  • 8 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Poszukuję osoby która sprzedaje na ebay.de

Witam, Poszukuję osoby która sprzedaje na ebay.de bądź posiada stosowną wiedzę w tym zakresie. 1) Jak rozpocząć sprzedaż2) Założenie firmy w Niemczech ( aby podnieść sprzedaż ) Czyli wszystkie elementy potrzebne do profesjonalnego zajęcia się tematem...

• 1142 Wyświetlenia
  • 7 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Eksport poza Unię Europejską do USA, Rosji, odprawa celna

Ostatnio sprzedajemy za granicę poza Unię Europejską i wymagało to pewnego wysiłku aby legalnie jako firma odprawiać paczki i je TANIO wysyłać. Ponieważ sami wiemy jaki to ciężki temat postanowiliśmy uruchomić stronę: http://ie515.110mb.com/ Napisali...

• 1310 Wyświetlenia
  • 4 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

PayPal -straszny kurs

Witam, Od kilku tygodni handluję na zagranicznych eBay'ach. Interes zaczął się "rozkręcać", a mi zaczęl przeszkadzać złodziejskie kursy walut PayPala. Czy ktoś zna sposób na ominięcie przeliczania walut w tym serwisie? Pozdrawiam, Mateusz Osiwalski

• 32398 Wyświetlenia
  • 20 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Czy e-bay łamie prawo nie oddając prowizji za niesprzedany towar?

E-bay mimo, że w Polsce jest gościem, zachowuje się jak ktoś któremu wszystko wolno.Czekam na odpowiedz, jakim prawem pobierają prowizję w przypadku kiedy do sprzedaży nie doszło. Napisali po 3 prośbach, że nie będą już odpowiadać na te pytania.Sprze...

• 681 Wyświetlenia
  • 3 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Spór z kupującym i zablokowane środki

Witam, mam takie pytanie sprzedałem coś na ebay.pl kupił to koleś z Niemiec niestety przesyłka gdzieś zaginęła, żałożył mi on spór na Niemieckim ebayu i zablokowali mi środki na moim koncie PayPal, jak zwrócę mu pieniądze przez tą opcję tutaj - http:...

• 488 Wyświetlenia
  • 3 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Sprzedaż za granicę - podstawowe pytania

Witam, poczytałem trochę wątków na forum i rodzą się następujące pytania 1. Czym najlepiej wysłać za granicę ( z Polski do reszty Europy, Ameryki Północnej ) małą paczkę waga do 2 kg. Dosyć duża wartość 1000 zł. Chodzi o to żeby było to w bezpieczny ...

• 836 Wyświetlenia
  • 3 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Wysyłka do Rosji

Witajcie,czy coś się zmieniło w wysyłce do Rosji jeżeli chodzi o czas dostawy?Bo ostatnio moje przesyłki szły po 2 miesiące Pocztą Polską. Jak jest teraz? Pozdrawiam

• 618 Wyświetlenia
  • 2 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Przesyłka zatrzymana przez urząd celny w Madrycie.

Witam, 17 października Urząd Celny w Madrycie zatrzymał mi przesyłkę wysłaną do klienta. Od tego czasu nie ma żadnych informacji na temat tego co się dzieje z przesyłką . Nie mogę też znaleźć telefony do UC . Kupujący otworzył spór i pewnie za chwilk...

• 470 Wyświetlenia
  • 0 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Zwiększenie wiarygodności - ?? Zmiana lokalizacji

Sprawa wygląda tak Planuje zwiekszyć sprzedaz mooich towarów na abay.comJuż troche tu jestem i sie wiele nauczyłem jak wygląda mentalność potencjalnego klienta - najczęściej z USA Obserwowałem innych sprzedawców z mojej branży i zauważyłem że bardzo ...

• 524 Wyświetlenia
  • 2 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

ebay.de pobiera 2 razy prowizję od wysyłki na jednej aukcji

Witam, mam taki problem: 1 kupujący kupił u mnie 4 przedmioty na 1 aukcji ale z opcją wyboru rodzaju (2 sztuki jednego typu i 2 sztuki drugiego typu). Kupujący z niewiadomego mi względu zapłacił 2 razy za przesyłkę, osobno dla każdych 2 sztuk z wybra...

• 865 Wyświetlenia
  • 1 odpowiedzi
  • 0 podziękowania
Autorzy z największą liczbą podziękowań