Sprzedawanie za granicę
anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Posty na forum

zablokowanie kupujących z usa

Jak wiadomo długo idą paczki, listy, globale do usa. Kurier za drogi niestety. Spory i zwroty już wykańczają Jak zblokować kupujących z usa? siedziałem kombinowałem i nie wiem

Awatar użytkownika autor Użytkownik
  • 638 Wyświetlenia
  • 5 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

"spory nierozwiązane przez sprzedawcę" odwołanie się od decyzji ebay

WitamW grudniu zrealizowałem kilkanaście przesyłek do niemiec. Problem w tym, że Poczta Polska coś zchrzaniła i nie było możliwości śledzenia a przesyłki zostały zwróćone do mnie po 2-3 tygodniach. Problem w tym, że dwóch kupujących otworzyło spór i ...

Opoznione przesylki swiateczne w USA docieraja dopiero w styczniu

Paypal sciagnal 20 grudnia z mojego konta 45 usd, poniewaz kupujaca otworzyla roszczenie o nieotrzymanie przedmiotu (mimo ze byla to przesylka polecona, ebay nie uwzglednil moich wyjasnien).4 stycznia kupujaca napisala ze opozniona przesylka dotarla ...

• 955 Wyświetlenia
  • 8 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Rozwiązane! Wiarygodny kupujący nie zwraca towaru.

Witam, jestem dość początkującym sprzedającym i licząc, że zwiększę swoją wiarygodność (zwiększając jednocześnie sprzedaż), ustawiłem możliwość zwrotu dla kupujących. I nie miałem do tej pory problemu z tymi zwrotami, aż do niedawna jeden kupujący (1...

Rozwiązane! Konto firma czy prywatny sprzedawca

Witam, na forum dowiedzialem sie że mozna w dowolnym momencie przejść z konta prywatnego sprzedawcy na konto firmowe (bez posiadania REGONU bo NIP mam) Podstawowe pytanieCzy w ogole sie opłaca?jakie są różnice? zalety i wady?

• 2379 Wyświetlenia
  • 7 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Rozwiązane! Listy polecone do USA

Ile czasu najdłużej może iść list polecony do USA ? Wysłałem kilka równe trzy tygodnie temu i do dzisiaj żaden nie doszedł do adresata . Z mojego doświadczenia najdłużej list polecony wysłany na początku listopada szedł do USA 21 dni . Ile może iść n...

• 1568 Wyświetlenia
  • 8 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Masowa zmiana PayPala na aukcjach

Czy wie ktoś w jaki sposób zmienić Paypala na ebay.co.uk masowo we wielu aukcjach na raz? Wiem, że da się to zrobić ale w tej chwili nie mogę dojść do tego jak. pozdrawiam serdecznie

• 385 Wyświetlenia
  • 2 odpowiedzi
  • 1 podziękowania

Sklep na ebay.co.uk czy ebay.de?

Witam, mam pytanie do mądrzejszych ode mnie.... Czy ma znaczenie dla widoczności produktów to czy otworzę SKLEP na ebay.co.uk czy na ebay.de? Czyli jeśli mam otwarty sklep na ebay.co.uk to moje produkty będą bardziej widocznie w UK niż w Niemczech.....

• 296 Wyświetlenia
  • 0 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Mało wyświatleń

WitamWczoraj wystawiłem 9 aukcji na ebay.pl oczywiście po angielsku z wysyłką do całej Europy. Jednak niepokoi mnie fakt, że aukcje w ogóle nie są wyświetlane, kilka ma 0 wyświwtleń a maksymalnie jedna ma 4 wyświetlenia. Wiem, że niektórych aukcji ni...

• 2209 Wyświetlenia
  • 8 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Obsługa ebay- Cyrk Monthy Pythona by tego nie wymyślił

Klient dostaje towar,rysuje metalowy stojak w taki sposób że można to dostrzec tylko pod światło.Oczywiście takiego nie dostał,podejrzewam że wymienił sobie używanego którego już posiadał.Jego zachowanie przez zakupem było podejrzanie desperackie,pyt...

Awatar użytkownika autor Nie dotyczy
  • 817 Wyświetlenia
  • 7 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Reklamacja a zwrot jak to jest na tym ebay

Kuujący napisał do mnie, że w butach Nike Air Max piszczy mu " poduszka powietrzna ". Powiedziałem mu aby pochodził po domu dwa trzy dni i jak będzie dalej odczuwał dyskomfort to niech odeśle w ramach reklamacji.Nie maiłem takiego jeszcze przypadku a...

Sprzedaż zagraniczna z Polski, a rozliczanie się ze sprzedaży...

Witam wszystkich sprzedających i kupujących  Trochę czytałem o sprzedaży na ebay, ale próbuje zebrać interesujące mnie informacje do kupy, by potem nie zastanawiać się czy coś robię nie właściwie... więc postanowiłem napisać z kilkoma kwestiami: Chc...

• 9201 Wyświetlenia
  • 3 odpowiedzi
  • 2 podziękowania

Rozwiązane! Kradzież 357 EUR w biualych rękawiczkach

Wysłałem do polskiego eby w niedzielę przez formularz odwołanie od transakcji jednak nie dostałem odpowiedzi. Może jakiś moderator to przeczyta i odpowie. Poczekam do jutra. Napisałem oczywiście o pomoc bo z Włochami dogadac się nie da. Napisałem prz...