19-01-2017 12:58
Witam, na forum dowiedzialem sie że mozna w dowolnym momencie przejść z konta prywatnego sprzedawcy na konto firmowe (bez posiadania REGONU bo NIP mam)
Podstawowe pytanie
Czy w ogole sie opłaca?
jakie są różnice? zalety i wady?
Zaakceptowano odpowiedź! Przejdź do odpowiedzi.
19-01-2017 14:11
konto firma musi czesto spelniac rozne wymogi , ktore nie obowiazuja osob prywatnych np. w zakresie zwrotow, sa roznie w oplatach i prowizjach
niektore promocje (i/lub narzedzia) tu czy na innych ebayach sa dostepne tylko dla kont firmowych niezaleznie lub czasem takze zaleznie od tego, w jakim kraju zarejestrowane jest konto sprzedawcy
19-01-2017 14:11
konto firma musi czesto spelniac rozne wymogi , ktore nie obowiazuja osob prywatnych np. w zakresie zwrotow, sa roznie w oplatach i prowizjach
niektore promocje (i/lub narzedzia) tu czy na innych ebayach sa dostepne tylko dla kont firmowych niezaleznie lub czasem takze zaleznie od tego, w jakim kraju zarejestrowane jest konto sprzedawcy
19-01-2017 20:36
Ok a czy moglbyś podac przykłady porównując jeden przykład? np prowizja przy zwrocie
Firma jest zlokalizowana w Polsce
20-01-2017 10:14 — edytowano 20-01-2017 10:15
Witam.
Zalety:
Możliwość otwarcia 'sklepu" , segregowanie kategori według uznania .
Znizki przy statusie 'supersprzedawca' ale tylko i wyłącznie w serwisie w którym jest zarejestrowane konto.
Wystawianie aukcji do odwołania (automatycznie wystawiane co 30 dni)
Własne logo na stronie sklepu , galerie , promocje itp.
Wady: każdemu przeszkadza co innego , ja aktualnie nie mam problemów.
Pamiętaj że jak przejdziesz na konto firmowe nie ma możliwości zmiany na prywatne.
Wolnej chwili zerknij na mój profil ( kliknij w drzwi)
Pozdrawiam
20-01-2017 12:01
A czy wcześniej Pan miał konto prywatne i przeszedł na firmowe czy odrazu był Pan posiadaczem konta firmowego ? 🙂
Czy można stwierdzić że konto firmowe jest bardziej opłacalne ?
Pozdrawiam
Magda
21-01-2017 01:09
Witaj.
akurat w moim przypadku ja jestem zadowolony z konta firmowego mam porządek w aukcjach itp.
To jest moje drugie konto i od razu zrobiłem firmowe.
Pozdrawiam
21-01-2017 16:47
Czy warto podawać swój numer NIP przy przenoszeniu konta na firmowe?
22-01-2017 15:16
jak Europejski to tak , do prowizji nie będzie doliczało Vat