Transaction information:Any remaining funds from this PayPal transaction are available.
17-03-2015 07:01 — edytowano 17-03-2015 07:02
Zakładam nowy temat , bo tak nie może być żeby ebay okradał sprzedawców ,.
03 maraca 2015 roku kupujący otrzymał przesyłke tak wynika ze śledzenia ( numer przesyłki RR709757967PL) 06 marca 2015 roku otworzył spór że przesyłki nie odebrał co jest kłamstwem , odpowiedziałem na spór podając numer przesyłki oraz link do śedzenia , a nastepnie zgłosiłem to do ebay.com - a oto jaką odpowiedz otrzymałem.
Witaj, rspider36,
![]() |
Obsługa klienta eBay przeanalizowała sprawę i ostatecznie ją rozstrzygnęła.
![]() |
17-03-2015
13:37
– ostatnio edytowany
17-03-2015
23:04
przez
kh-daniel
Czytajcie i podziwiajcie dla potomnych.
17-03-2015 19:54
nie ty pierwszy i nie ostatnio - takich pokrzywdzonych sprzedawców jest sporo. Robią z nami co chcą, nasz towar i nasze pieniadze traktują jak swoje.
17-03-2015 20:45
Ja to chyba zostane alkoholikiem. Już poprostu mam tego wszystkiego dosyć. Codziennie wale piwo lub dwa bo nie wyrabiam.
Pisze do mnie taki **bleep** z USA gdzie jest jego przesyłka a przesyłka na poczcie od 10 Lutego. Teraz już pewnie wraca do mnie ale na USPS jeszcze takiej informacji nie ma.
Codziennie wiadomości gdzie są ich przesyłki i ciągle zasrańcom muszę tłumaczyć wszystko od nowa. W sumie to mam gotowy tekst i kopiuj wklej, ale muszę przeczytać co napisał.
17-03-2015 21:24
Po tym numerze , usunąłem wszystkie aukcje z ebay.com teraz można sporo kasy stracić , jeszcze jeden zdażył kupic ale na szczęście kanadyjczyk .
Teraz czekam na odpowiedz naszej obsługi ciekawe co odpiszą.
.
17-03-2015 23:12
To że usunąłeś z ebay.com nie uchroni przed nimi, ja mam aukcje na co.uk a kupują przez ebay.com i ten ebay rozstrzyga sprawy. Z różnych krajów przez ebay.com zamawiają, głównie usa i kanada ale nie tylko.
W ustawieniach sprzedaży w Wystaw aukcje w tych zagranicznych serwisach eBay odznacz USA i powinno zadziałać. Dodałeś w sporze nr przesyłki przez Add tracking details? Oni głównie na to pole patrzą, jak puste to z automatu na korzyść kupującego.
Co do przekrętów to tak jak z amber gold będą dalej działać dopóki sprawą sie ktoś nie zainteresuje a wtedy przyjdzie zwracać całą kasę zabraną za dostarczone przesyłki. To że zwrócili ją kupującemu nikogo nie interesuje, przesyłka jest dostarczona a kasę bierze z konta ebay nie kupujący.
18-03-2015 02:30 — edytowano 18-03-2015 02:34
słuchajciei ale to naprawde jest mocno niepokojące co sie dzieje w ebay..... Wiadomo sa teraz globalne opóżnienia USPS i niektorzy klienci z USA otrzymuje przesylki z opoznieniem. Ale sytuacja wyglada tak ze kupujacy zakłada spór ze nie otrzymał towaru w terminie i ebay zabiera nam pieniadze ktore jemu oddaje - po kilku dniach (czasami dużej) kupujacy towar otrzymuje i ma pieniadze i towar. Wszelkie odwoływania do ebay nic nie daja - sprzedajacy traci towar i pieniadze i nawet prowizej ebay za to ci zabiera - ty jako sprzedajacy nie masz nic. Od ebay mozna jedynie dostac odpowiedz ze rozumie nasza flustracje ale ich decyzje sa nieodwracale, Jak to inaczej mozna nazawać ? Jeszcze nigdy nie czułem sie az tak oszukany..... '
boje sie tam juz cos wystawic bo poszkodowany przez ebay jestem na spore kwoty. A opoznienia w dostawie do usa sa caly czas - dzwonilem na infolinia Pocztex i mowia ze caly czas jest problem z przesyłkami do USA - to juz 3 miesiac gdy przesylki dochodza w kratkę.
Pozatym taka ciekawostka - wiedzieliscie ze Ebay Polska jest w likwidacji ?
http://www.krs-online.com.pl/ebay-polska-sp-z-o-o-w-likwidacji-krs-170196.html
18-03-2015 03:08
słuchajcie ale to naprawde jest mocno niepokojące co sie dzieje w ebay..... Wiadomo sa teraz globalne opóżnienia USPS i niektorzy klienci z USA otrzymują przesyłki z opóźnieniem. Ale sytuacja wyglada tak ze kupujacy zakłada spór ze nie otrzymał towaru w termienie i ebay zabiera nam pieniadze ktore jemu oddaje - po kilku dniach (czasami dużej) kupujacy towar otrzymuje i ma pieniadze i towar.
Wszelkie odwoływania do ebay nic nie daja - sprzedający traci towar i pieniadze a ebay nawet prowizje z tego dla siebie bierze - sprzedający nie ma nic. Od ebay mozna jedynie dostac odpowiedz ze rozumie nasza flustracje ale ich decyzje sa nieodwracale. Jak to inaczej mozna nazawać ? Jeszcze nigdy nie czułem sie az tak oszukany..... '
Boje sie tam juz cokolwiek wystawiac bo poszkodowany przez ebay jestem na spore kwoty....mimo że kupujący otrzymuja towar (ale z opóżnieniem). A opoznienia w dostawie do usa sa caly czas - dzwonilem na infolinia Pocztex i mowia ze caly czas jest problem z przesyłkami do USA - to juz 3 miesiac gdy przesylki dochodza w kratkę.
18-03-2015 08:12
Niestety ale nie możemy nic zrobić,oni to mają w regulaminie że można nas okradać,dobro klienta ponad wszystko.Ponad cywilizowane standardy prawa,liczy się tylko to że klient ma dostać kasę.Pozostałe kwestie są nieistotne.
mnie osobiście nie traktują źle,nie ukradli mi 20$ chociaż kupujący nie zamknął sporu pomimo otrzymania przedmiotu.
Nie wiem co będzie dalej,jeszcze kilka takich akcji USPS i nikt tego nie przeżyje.Ebay.pl nie reaguje,oni mają to w głębokim poważaniu co się z nami dzieje.
18-03-2015 08:28 – ostatnio edytowany 18-03-2015 08:35 przez mariola.c
Teraz kupujący ma towar i kasę , i pewnie rozpowiada swoim znajomym jak można naciągać i oszukiwać sprzedawców zgodnie z prawem .
Dziwi mnie jeszcze to że kupujący nie wystawił opini negatywnej , może ruszyło go sumienie że to bedzie juz za dużo , a może po prostu mam do niego napisac żeby wystawił NEGATYWA skoro nie otrzymał przesyłki.