anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Wystawienie aukcji na ebay.pl a kupno przez osobę z zagranicy

Witam serdecznie,
Chciałbym wyjaśnić pewną kwestię. Mianowicie jaką prowizję zapłacę jeżeli towar wystawie na ebay.pl a zakupiony zostanie np przez użytkownika ebay.co.uk? Czy będzie to 2,5 % czy 10%? Sorki za być może banalne pytanie, ale nigdzie nie mogę znaleźć odpowiedzi.
Pozdrawiam
Wiadomość 1 z 6
ostatnia odpowiedź
5 ODPOW. 5

Dot.: Wystawienie aukcji na ebay.pl a kupno przez osobę z zagranicy

2,5%.   Na jakim Ebay wystawiasz temu placisz wg. jego stawek. Niewazne kto kupi.

Wiadomość 2 z 6
ostatnia odpowiedź

W takim razie nie bardzo rozumiem dlaczego ludzie wystawiaja na innych serwisach jak ebay.com / co.uk etc. Przez co oddaja 10% prowizji skoro wystawiajac na ebay.pl i zaznaczając wysyłkę na cały świat ich aukcja jest tez widoczna na zagranicznych serwisach (tyle że może kupujacy musi bardziej poszperać żeby ja znaleźć). Dobrze rozumiem, że jedyne czym sie różni wystawienie na ebay.pl a np ebay.co.uk z punktu widzenia kupującego w anglii jest to że przy pierwszej opcji bedzie widział taką aukcję w 'international sellers'?
Wiadomość 3 z 6
ostatnia odpowiedź

zaznaczając wysyłkę na cały świat ich aukcja jest tez widoczna na zagranicznych serwisach

za przeproszeniem gowno prawda, nie jest wcale widoczna

niemcy, anglicy, francuzi, wlosi, amerykanie, australijczycy maja swoje serwisy i na obce nie zagladaja, aby wyszukac przedmioty u obcych sprzedawcow musza wejsc w wyszukiwanie zaawansowane, czego robic im sie nie chce, szukaja gdzies indziej jesli cos kolekcjonuja, bo przy zwyklych towarach tego nie czynia

ja rejestrujac sie na ebayu odrazu wiedzialem ze chce swoje towary sprzedawac zagranicznym kupujacym, wiec do tej pory ani jednego przedmiotu nie wystawilem na ebay.PL, a dzialam na ebayu od 7 lat jako zawodowy sprzedawca, malo tego krajowych wysylek nigdy nie realizowalem i realizowac nie bede. Sprzedaje taki towar co na polskim ebayu nawet na chleb bym nie zarobil ;d

aha nie patrz na to konto, bo to mam tylko do pisania na forum i do zakupow

Wiadomość 4 z 6
ostatnia odpowiedź

Tak to jest chyba sedno sprawy. Wszystko zalezy od rodzaju towaru. Kolokcjoner bedzie szukal po zaawansowanych opcjach itez ma mozliwosc znalezienia towaru z polski poprzez swoj rodzimy ebay, a jak ktos chce kupic pluszowego misia to kupi tego ktorego znajdzie zaraz po wpisaniu hasła w krajowym serwisie. W pierwszym wypadku chyba nie ma sensu płacic dodatkowe 7,5% prowizji w zagranicznym serwisie..
Wiadomość 5 z 6
ostatnia odpowiedź

Możecie wyjaśnić jak to jest, że nie spełniam wymagań 10 komentarzy oraz 90 dni od sprzedaży pierwszego przedmiotu a i tak moją aukcję widzę przez np ebay.com a także ebay.co.uk i ebay.de? Co w takim razie w praktyce daje spełnienie tych wymagań? I co daje weryfikacja konta (tak łopatologicznie z punktu widzenia zagranicznego kupującego)? Weryfikacji nie mogę na razie dokonać ponieważ pojawia mi sie komunikat że taka weryfikacja jest dostępna dla kont w walucie euro. Napisałem juz do supportu dlaczego nie mogę zweryfikowac swojego konta. Na razie bez odpowiedzi.
Wiadomość 6 z 6
ostatnia odpowiedź