15-10-2014 20:24
Witam wszystkich,
przepraszam za trochę przewrotny tytuł
Napiszcie proszę jaka jest przewaga niemieckiego sprzedawcy sprzedającego/oferującego swoje produkty na ebay.de nad polskim sprzedawcom operującym na ebay.pl i robiacym opisy swoich aukcji po niemiecku?
Czy kwestia dotyczy tylko widoczności naszych aukcji, tzn. niemieccy klienciu muszą cos odznaczać domyślnego przeszukujac swoje aukcje aby trafić na naszą?
Z góry dziękuję
15-10-2014 20:31
Chcesz sprzedawać do Niemiec to sprzedawaj na ebay.de.
Lecz jednak zawsze bedziesz na straconej pozycji bo masz droższą wysyłkę z PL do DE niż Niemiec z DE do DE.
15-10-2014 22:27
Dzięki za reakcje, tak też myślałem.
A jak wygląda sprawa promocji aukcji na ebay.de , w Polsce na alle... to wyróżnienie gwarantuje nam np to że aukcje są wyżej na liście , jak to wygląda na ebay.de?
Słyszałem że jest wyróżnienie na tydzień lub miesiąc , jakie są rodzaje tych wyróżnień i co w praktyce one dadzą?
Oczywiście powyżesz przy założeniu że sprzedaję jako niemiec na niemieckim ebay-u i wysyłam z niemiec.
15-10-2014 23:22
Na Ebay nie masz promocji jak na Alle... (zostawiam do wyboru). Zasada jest prosta spełniasz warkunki (zdjęcia, opisy itp, komentarze, nienaganna sprzedaż) to Twoje auakcję są w lepszych pozycjach wyszukiwania. Sprzedajesz chłam, negatywy, to i konto Ci zablokują więc trzeba przemyśleć co się chce sprzedawać bo nie wszystko przejdzie (nie opłaca się)
16-10-2014 17:18
Niemiec stoi duzo wyżej. Jest u siebie. Nic więcej nie trzeba dodawać.