Przewaga Niemca nad Polakiem

Witam wszystkich,

przepraszam za trochę przewrotny tytułEmotikon: Szczęśliwy

Napiszcie proszę jaka jest przewaga niemieckiego sprzedawcy sprzedającego/oferującego swoje produkty na ebay.de nad polskim sprzedawcom operującym na ebay.pl i robiacym opisy swoich aukcji po niemiecku?

Czy kwestia dotyczy tylko widoczności naszych aukcji, tzn. niemieccy klienciu muszą cos odznaczać domyślnego przeszukujac swoje aukcje aby trafić na naszą?

Z góry dziękuję

Wiadomość 1 z 5
ostatnia odpowiedź
4 ODPOW. 4

Dot.: Przewaga Niemca nad Polakiem

Chcesz sprzedawać do Niemiec to sprzedawaj na ebay.de.

Lecz jednak zawsze bedziesz na straconej pozycji bo masz droższą wysyłkę z PL do DE niż Niemiec z DE do DE.

Wiadomość 2 z 5
ostatnia odpowiedź

Dzięki za reakcje, tak też myślałem.

A jak wygląda sprawa promocji aukcji na ebay.de , w Polsce na alle... to wyróżnienie gwarantuje nam np to że aukcje są wyżej na liście , jak to wygląda na ebay.de?

Słyszałem że jest wyróżnienie na tydzień lub miesiąc , jakie są rodzaje tych wyróżnień i co w praktyce one dadzą?

Oczywiście powyżesz przy założeniu że sprzedaję jako niemiec na niemieckim ebay-u i wysyłam z niemiec.

Wiadomość 3 z 5
ostatnia odpowiedź

Na Ebay nie masz promocji jak na Alle... (zostawiam do wyboru). Zasada jest prosta spełniasz warkunki (zdjęcia, opisy itp, komentarze, nienaganna sprzedaż) to Twoje auakcję są w lepszych pozycjach wyszukiwania. Sprzedajesz chłam, negatywy, to i konto Ci zablokują więc trzeba przemyśleć co się chce sprzedawać bo nie wszystko przejdzie (nie opłaca się)

Wiadomość 4 z 5
ostatnia odpowiedź

Niemiec stoi duzo wyżej. Jest u siebie. Nic więcej nie trzeba dodawać.

Wiadomość 5 z 5
ostatnia odpowiedź