Sprzedawanie za granicę
anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Posty na forum

Sprzedaż rzeźby ludowej a deklaracja CN22

Co mam wpsiać w deklaracji CN22 przy sprzedaży rzeźby (wartość: 60 zł, wykonana w 2014 roku) do USA? Zaznaczyć pozostałe i wpisać w opisie rzeźba ludowa (wyk. 2014) i wartość? Czy też mam sie wystarać o jakies specjalne papiery? Czy są jakieś specjal...

Zaczyna się....

Pierwszy negatyw: kupujący kupił przedmiot chyba wogóle nie przeglądając zdjeć przedmiotu. W nazwie jest napisane "Orange" a kupujący mówi, że jest to kolor "Pink" czyli różowy. Ktoś tu jest daltonistą..... Drugi negatyw: kupujący twierdzi, że: I re ...

Awatar użytkownika autor Użytkownik
  • 169 Wyświetlenia
  • 1 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Zwrot na nasz koszt? Kogoś chyba....

Hello Andrew,(nazwa kupującego) let us know that something is wrong with (nazwa aukcji). As a result, they requested to return the item for a refund. Next steps:See the request details and be sure to reply to the buyer by 14 Oct, 2014. Starting on th...

• 307 Wyświetlenia
  • 3 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

otwarta sprawa a płatność przelewem

Jeżeli klient otworzy sprawę a zapłacił za towar przelewem to jest ona wliczana do problemów ? wydaje mi sie że tak jednak nie ma możliwosci przekazania takiej sprawy do rozstrzygniecia ebayowi. Jak wogóle zamkąć taką sprawę ? mam jedną od 17 wrz i n...

Przewaga Niemca nad Polakiem

Witam wszystkich, przepraszam za trochę przewrotny tytuł Napiszcie proszę jaka jest przewaga niemieckiego sprzedawcy sprzedającego/oferującego swoje produkty na ebay.de nad polskim sprzedawcom operującym na ebay.pl i robiacym opisy swoich aukcji po n...

• 238 Wyświetlenia
  • 4 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Ebay-Garantie

Witam serdecznie,Jako, iż w przyszłości zamierzam sprzedawać swój towar na niemieckim ebayu, mam pytanie dotyczące Ebay-Garantie.Co to właściwie jest ? (oczywiście zdaje sobie sprawę, że to jakaś dodatkowa gwarancja),po co to jest?czy przez to zwięks...

• 820 Wyświetlenia
  • 2 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Rozwiązane! Austria - jak monitorować list polecony?

Hej.Wysłałem 2 polecone do Austrii. Jest trochę komplikacji ale o tym nie chce pisać...Powiedzcie mi kochani jak monitorować polecone w Austrii?17track pokazuje po wylocie paczki z Polski nicość a poczta austriacka nic nie znajduje...Pomożcie 

• 455 Wyświetlenia
  • 1 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Rozwiązane! Złoty zegarek

Chciałbym sprzedać pamiątkę po dziadku, złoty zegarek marki minerva Najlepszą cenę uzyskam za granicą. Mam dwa pytania:Jak dotrzeć do klientów zagraniczntych, na Ebay.com jest kategoria minervaw zegarkach, a na polskim nie. Czy niemiecki, angielski i...

• 501 Wyświetlenia
  • 4 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Martwię się o naszą Polonię w Niemczech

Martwię się o naszych rodaków w Niemczech. Martwię sie o nich bo z nimi coraz gorzej się dzieje.Jest z nimi tak żle, że zapomnieli języka polskiego w piśmie. Nie ma na ebay.de telefonu bo chętnie bym zadzwonił.Twierdzę tak gdyż 80% aukcji mam wystawi...

Pomoc przy otworzeniu sklepu

Mam kilka pytań dotyczących sklepu na ebay,mianowicie chce sprzedawac towar z pl w uk,tu tez mieszkam,wiec firma będzie angielska.Proszę mi doradzić... To są moje początki i nie wiem czy mam otworzyć konto jako prywatna osoba czy firma.... Chce sprze...

• 185 Wyświetlenia
  • 1 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Drugie konto Ebay a sprzedaż zagraniczna

Witam wszystkich, Założyłem ostatnio kolejne konto na Ebay'u, ku mojemu zdziwieniu nie mogę na nim sprzedawać "za granicę". Moje główne konto ma dobrą historię, oceny 4.9, jest powyżej średniej i nie ma żadnych otawrtych spraw, 100% pozytywy (ponad 1...

• 261 Wyświetlenia
  • 1 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

niesłuszny neutral

gosc kupil przedmiot na aukcji, w 2 miejscach było napisane ze czas dostawy to 14-18 dni roboczych, po tyg otworzyl sprawe ze nie otrzymał przedmiotu. Przedmiot dostał w 16 dniu roboczym od zakupu sprawe zamknął ale dał neutrala który mnie irytuje. C...

Autorzy z największą liczbą podziękowań