Początek sprzedaży

Witam!

Właśnie zabieramy się za sprzedaż produkowanych przez nas towarów na zagranicznych rynkach poprzez serwisy ebay. Mam w związku z tym kilka pytań:
1. Chcemy uruchomić sprzedaż na ebay.fr, ebay.de, ebay.co.uk ( mam już przetłumaczone opisy na każdy z języków ) - z tego co zrozumiałem, będziemy mogli robić to z jednego konta zarejestrowanego na ebay.pl, ale:
- czy przedmiot przetłumaczony na język francuski wystawiać na ebay.fr, czy mogę to robić poprzez ebay.pl ( wystawiać w języku francuskim na ebay.pl ) ?
- jeśli będę musiał wystawiać przedmioty na każdym z ebay-ow odpowiadających językowi w jakim opisana jest rzecz, to czy nie będzie to w niczym kolidowało, że z jednego konta mam wystawione te same przedmioty w różnych językach, na różnych serwisach Ebay?
- co z płatnościami ? Czy każdy ebay będzie fakturował osobno, zależnie od tego gdzie przedmiot jest wystawiony ? Czy wszystko będzie fakturowane przez ebay.pl ( czyli tam, gdzie założone jest konto ) ?

Z góry dziękuję za pomoc 🙂
Wiadomość 1 z 8
ostatnia odpowiedź
7 ODPOW. 7

Początek sprzedaży

Czy wszystko będzie fakturowane przez ebay.pl
Tak zapłacisz z naszego PL i najwygodniej poprzez paypal
Najwygodniej to wystawić na ebay com i odznaczyć widoczność na ebay uk (za drobną opłatą z tym że nie wiem czy Ty z małą ilością komentarzy będziesz miał tą opcje) i wtedy będziesz miał dużą oglądalność swojej aukcji.
Wiadomość 2 z 8
ostatnia odpowiedź

Początek sprzedaży

- jeśli będę musiał wystawiać przedmioty na każdym z ebay-ow odpowiadających językowi w jakim opisana jest rzecz, to czy nie będzie to w niczym kolidowało, że z jednego konta mam wystawione te same przedmioty w różnych językach, na różnych serwisach Ebay?
Nic nie będzie kolidowało
Wiadomość 3 z 8
ostatnia odpowiedź

Początek sprzedaży

czy przedmiot przetłumaczony na język francuski wystawiać na ebay.fr,

Tak

czy mogę to robić poprzez ebay.pl ( wystawiać w języku francuskim na ebay.pl )

Nie

jeśli będę musiał wystawiać przedmioty na każdym z ebay-ow odpowiadających językowi w jakim opisana jest rzecz, to czy nie będzie to w niczym kolidowało, że z jednego konta mam wystawione te same przedmioty w różnych językach, na różnych serwisach Ebay?

Nie, nie będzie pod warunkiem, że masz więcej niż jedną sztukę

co z płatnościami ? Czy każdy ebay będzie fakturował osobno, zależnie od tego gdzie przedmiot jest wystawiony ? Czy wszystko będzie fakturowane przez ebay.pl ( czyli tam, gdzie założone jest konto ) ?

Nie, płacisz jedną kwotę (prowizję) do ebay'a, wszystko odbywa się na ebay.pl (zakłądka konto, nast. konto sprzedającego

Tak poza tematem czy masz utworzone konto sprzedającego, jesteś zarejestrowany i zweryfikowany na PayPal, masz powiązane konto ebay z PayPal ?
na pytania odpowiadam tylko i wyłącznie na moim oficjalnym fanpage'u na facebooku http://www.facebook.com/pages/pierebay/265041323615805?ref=hl
zalajkuj o odpowiedz na pytanie. Dzięki. Na PW wiadomości nie odpowiadam. Thx
Wiadomość 4 z 8
ostatnia odpowiedź

Początek sprzedaży

Dziękuję serdecznie za tyle pomocnych odpowiedzi 🙂 Jesteście rewelacyjni 🙂

Tak, mam oczywiście powiązane konto PayPal z kontem Ebay.pl, po prostu zagadką był dla mnie sposób fakturowania przez poszczególne Ebay-e.

Skoro jesteście tak bardzo pomocni, to jeszcze tylko 2 szybkie pytania:
- Wyczytałem, że występują pewne ograniczenia w wystawianiu wieloprzedmiotowych aukcji KupTeraz ( z tego co pamiętam około 20 komentarzy ) - czy muszą to być komentarze za sprzedaż rzeczy, czy mogę udać się na zakupy i w ten sposób zwiększyć swoją wiarygodność w oczach Ebay ?
- Sklepy Ebay - czy warto w to iść ? Czy opłacalne staje się to przy większych obrotach? Czy decydując się na otwarcie sklepu ( wiadomo, że wiąże się to z dodatkową opłatą ), muszę to zrobić na każdym z Ebay, czy otwarcie takiego sklepu przypisywane jest po prostu do konta użytkownika ?
Wiadomość 5 z 8
ostatnia odpowiedź

Początek sprzedaży

Wyczytałem, że występują pewne ograniczenia w wystawianiu wieloprzedmiotowych aukcji KupTeraz ( z tego co pamiętam około 20 komentarzy ) - czy muszą to być komentarze za sprzedaż rzeczy, czy mogę udać się na zakupy i w ten sposób zwiększyć swoją wiarygodność w oczach Ebay ?

Aukcja wieloprzedmiotowa tylko poprzez Kup Teraz - 25 komentarzy, format licytacji wieloprzedmiotowej został zlikwidowany, można licytować wystawiając na każdą aukcję tylko 1 szt. Mogą to być komentarze za sprzedaż i zakup

Sklepy Ebay - czy warto w to iść ? Czy opłacalne staje się to przy większych obrotach? Czy decydując się na otwarcie sklepu ( wiadomo, że wiąże się to z dodatkową opłatą ), muszę to zrobić na każdym z Ebay, czy otwarcie takiego sklepu przypisywane jest po prostu do konta użytkownika ?

Opłaca się (mały sklep kosztuje 9,95 zł i jest to najtańsza opcja), otwierasz na ebay.PL i jest widoczny we wszystkich serwisach (jest przypisany do usera)
na pytania odpowiadam tylko i wyłącznie na moim oficjalnym fanpage'u na facebooku http://www.facebook.com/pages/pierebay/265041323615805?ref=hl
zalajkuj o odpowiedz na pytanie. Dzięki. Na PW wiadomości nie odpowiadam. Thx
Wiadomość 6 z 8
ostatnia odpowiedź

Początek sprzedaży

czy muszą to być komentarze za sprzedaż rzeczy, czy mogę udać się na zakupy i w ten sposób zwiększyć swoją wiarygodność w oczach Ebay ? ...i przyszłych klijentów
Wiadomość 7 z 8
ostatnia odpowiedź

Początek sprzedaży

mozesz udać się na zakupy i w ten sposób zwiększyć swoją wiarygodność w oczach Ebay ...i przyszłych klijentów.

Ocena 100% jest obliczana na podstawie pozytywow bez wzgledu na to za co...

Powiem lepiej: kupujacy nie moze otrzymac negatywa
Wiadomość 8 z 8
ostatnia odpowiedź