Pierwszy problem - spor

W streszczeniu.

Gosc kupil u mnie przedmiot. W paypalu przyszedl adres wysylki inny niz w ebayu. Wyslalem 2 maile do goscia z pytaniem na jaki adres wyslac, jednak nie zauwazylem ze mail wyslany poprzez "odpowiedz do" nie leci do kupujacego tak jak na allegro, tylko do ebaya. Gosc nie odpisal, bo oczywiscie maili nie dostal. Ja w miedzyczasie stwierdzilem, ze adres ebay jest wazniejszy i puscilem przesylke. Teraz po 3 tyg. gosciu twierdzi, ze zrobilem blad bo w paypalu on wpisywal adres dostawy i ze od innych kontrahentow towar przyszedl tylko nie odemnie, wiec to ja dalem ciala.

Otworzyl spor. Co dalej?

Ja oczywiscie odpisalem dosyc szczegolowo, zalaczylem printscreeny maili (lacznie z tymi, ktore mialy byc wyslane do kupujacego, a poszly do ebaya).

W miedzyczasie zareklamowalem przesylke, ale reklamacja moze trwac nawet 3 miesiace. Oddam pieniadze gosciowi bo nie bedzie przeciez czekal 3 miesiace, ale jaka mam gwarancje ze towaru nikt nie odebral pod adresem ebaya?

Jakie mam wyjscia? Czy adres z paypala jest faktycznie nadrzedny jezeli chodzi o wysylke?

Dodam, ze dzialam legalnie jako firma i lada moment mam miec ebayowskiego SS. NIe chce spieprzyc konta.

Wiadomość 1 z 17
ostatnia odpowiedź
16 ODPOW. 16

Re: Pierwszy problem - spor

wiesz co nie wiem jakie oni mają zasady, chyba nie trzeba być SS skoro on jest tylko u nas, a wszędzie jest TRS

wiem, że spory mają znaczenie na angielskim

napisz do serwisu w tej sprawie, tam Ci pomogą i szybko odpowiedzą,

ale wcześniej załóż sobie bezpłatnego MS lub zaawansowanego MS

zaawansowany lepszy, bo można w nim zapisać do 10 opinii i sysytem będzie losowo wybierać i wystawiać opinie, nie trzeba ręcznie do każdej transakcji

masz dwa sposoby, jako pierwszy czyli sprzedający lub po otrzymaniu od kupującego

a dlatego polecam MS, bo masz takie coś jak podsumowanie wskaźników sprzedaży

wyniki - tu sprawdzasz czy się kwalifikujesz do TRS

Poziom SS -

zgodność z zasadami

status konta

na pytania odpowiadam tylko i wyłącznie na moim oficjalnym fanpage'u na facebooku http://www.facebook.com/pages/pierebay/265041323615805?ref=hl
zalajkuj o odpowiedz na pytanie. Dzięki. Na PW wiadomości nie odpowiadam. Thx
Wiadomość 11 z 17
ostatnia odpowiedź

Mam menadzera. Spelniam wszystkie kryteria, tyle ze nie ma efektow. Zeby miec TRS trzeba byc bronze sprzedawca. Takie sa kryteria wypisane. A zeby byc bronze.... to trzeba machnac 100 transakcji i miec obrot 3000 funtow, a to juz spelnilem. No i nie wiem co dalej.

Wiadomość 12 z 17
ostatnia odpowiedź

sorry, że tak późno, ale wydaje mi się że otrzymasz w tym miesiącu, ale napisz do serwisu w tej sprawie

Wiadomość 13 z 17
ostatnia odpowiedź

Witam ponownie.

Napisalem i dostalem. Tyle, ze jak na razie to chyba tylko ja to widze. Tzn. zalezy na ktorych zakladkach. Raz mam przy nicku znaczek, raz nie mam. No i nie ma przy zadnej aukcji. Nawet tej co dopiero wystawilem. Blad czy to tez musi nabrac "mocy urzedowej" ?

Wiadomość 14 z 17
ostatnia odpowiedź

Jeszcze jedno pytanie.

Na aukcjach mozna wystawiac przedmioty z mozliwoscia wyboru rozmiaru i koloru. Co z wyborem wzorow? Konkretnie chodzi mi o puzzle. Mam puzzle 60 el rozniace sie obrazkami. Na allegro takie aukcje sa tolerowane. Jak jest na ebayu? Chodzi mi o ebay.co.uk

Wiadomość 15 z 17
ostatnia odpowiedź

gratki super sprzedawco 🙂

znaczek SS będziesz miał tylko i wyłącznie przy nicku i to tylko na polskim ebay

przy aukcjach znaczka SS jak jeszcze był we wszystkich serwisach nigdy nie było, to nie alledrogo

na forach przy nicku znaczka również nie ma, ale jeśli ja najadę na niebieską gwiazdkę, to widzę, że jesteś SS

przy aukcjach natomiast teraz jest TRS, ale Ty go jeszcze nie masz

co do puzzli to nie wiem napisz do serwisu przez kontakt

Wiadomość 16 z 17
ostatnia odpowiedź

No wlasnie o TRS mi chodzi. Nie mam przy aukcjach. Dlaczego?

Drugie pytanie. Odnotowales jakis wzrost sprzedazy po uzyskaniu znaczka TRS? Ludzie korzystaja z wyszukiwarki filtrujac aukcje sprzedawcow ze znaczkami TRS? Niektore produkty mam w podobnej cenie co konkurencja, wysylki darmowe a idzie to jak krew z nosa. Moj cel to na poczatek ok 100 transakcji miesiecznie. Teraz robie tak maksymalnie 40.

Wiadomość 17 z 17
ostatnia odpowiedź