Pierwszy problem - spor
- Oznacz jako nowe
- Dodaj do sekcji Moje zakładki
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj kanał RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednie treści
30-01-2012 22:24
W streszczeniu.
Gosc kupil u mnie przedmiot. W paypalu przyszedl adres wysylki inny niz w ebayu. Wyslalem 2 maile do goscia z pytaniem na jaki adres wyslac, jednak nie zauwazylem ze mail wyslany poprzez "odpowiedz do" nie leci do kupujacego tak jak na allegro, tylko do ebaya. Gosc nie odpisal, bo oczywiscie maili nie dostal. Ja w miedzyczasie stwierdzilem, ze adres ebay jest wazniejszy i puscilem przesylke. Teraz po 3 tyg. gosciu twierdzi, ze zrobilem blad bo w paypalu on wpisywal adres dostawy i ze od innych kontrahentow towar przyszedl tylko nie odemnie, wiec to ja dalem ciala.
Otworzyl spor. Co dalej?
Ja oczywiscie odpisalem dosyc szczegolowo, zalaczylem printscreeny maili (lacznie z tymi, ktore mialy byc wyslane do kupujacego, a poszly do ebaya).
W miedzyczasie zareklamowalem przesylke, ale reklamacja moze trwac nawet 3 miesiace. Oddam pieniadze gosciowi bo nie bedzie przeciez czekal 3 miesiace, ale jaka mam gwarancje ze towaru nikt nie odebral pod adresem ebaya?
Jakie mam wyjscia? Czy adres z paypala jest faktycznie nadrzedny jezeli chodzi o wysylke?
Dodam, ze dzialam legalnie jako firma i lada moment mam miec ebayowskiego SS. NIe chce spieprzyc konta.