31-12-2013 08:19
Hej,
sytuacja jak zawsze.... opóźnienia!
U mnie głównie przesyłki do USA z przedziału 09 - 13 grudzień - koło 20-30 jak narazie.
Czy nękają Was kupujący? Bo ja to już słabo sypiam, a rano jak odczytuje maile to mnie głowa boli.
Szczęśliwego Nowego Roku!
03-01-2014 20:15 — edytowano 03-01-2014 20:16
Kolejny negatyw. Zaczyna się robić ciekawie. Przyszły święta i 100% pozytywów zeszło na 99.8%.
Właśnie o to chodzi że ty oddajesz kase a ta sie znajduje i jeszcze kupujący otrzyma za friko przedmiot i wystawi negatywa. Pełen komplet.
Zastanawiam się też nad tym dlaczego Ci ludzie nie piszą do mnie aby dowiedzieć się gdzie jest ich przesyłka i czy wogóle ją wysłałem? Przecież lepiej otrzymać zwrot kasy niż dać negatywa i nic z tego nie mieć (w przypadku gdybym tej przesyłki nie nadał).
Ludzka głupota nie zna granic.
04-01-2014 20:03
Nie mam doświadczenia z ebay ale mi ręce opadają. Wysyłki wysłane przd świętami nie dochodzą na czas. Ślad się urywa jak wyjda z Polski.
Już mnie szlag trafia jak odpisuję na maila.
Już nie wiem co mam odpowiadać. Będą cholera kłopoty.
04-01-2014 20:06
05-01-2014 13:10
ja oprócz poczty polskiej posiłkuję się stroną www.trackitonline.ru jest najbardziej wiarygodna
jak kupujący mają jakieś wonty to podaje wszystkie dane i niech sobie sprawdzają jak chcą
05-01-2014 22:09
żadna przesyłka wysłana w grudniu zza ocean nie doszła przed 24.12 i być może niewielka część przed 31.12
Tak źle nigdy nie było.Nie wiem kiedy ale sortownia zmieniła siedzibę z NY na JERSEY CITY. Nie wiem czy to ma znaczenie,bo z Kanadą również są problemy.
Administracja Ebay ma w głębokim poważaniu tą sytuację,kupujący zakładają masowo spory pomimo że wiedzę że przesyłka ZOSTAŁA wysłana,oraz wiedzą jakie jest jej NUMER.Pomimo tego sprzedawcy są zmuszeni do udowadniania że wysłali przesyłkę.
06-01-2014 00:25
No własnie. Dodatkowo zasypało ich sniegiem wszystko stoi. Dzwoniłem do kumpla do Nowego Yorku co tam sie dzieje. Usłyszałem, że wszystko stoi nie panują nad sytuacją. Nasza telewizja jak zwykle informuje, że potężne Stany Zjednoczone Ameryki radzą sobie wysmienicie. Także nie liczę, że będzie lepiej. Do Kanady też będą opóxnienia.
Pozdrawiam.
06-01-2014 00:26
07-01-2014 13:23
Zgadza się. eBay nie robi NIC żeby chronić sprzedających.
Paczka z 03 grudnia znalazła się dzisiaj w sortowni. Miałem wysyłać ponownie klientce z USA ale spojrzałem ostatni raz na śledzenie 🙂
3 negatywy w tym jeden zmieniony bo zgodził się zmienić jak mu oddam kase. Mała strata więc wolałem oddać.
Pare spraw w toku.....
12-01-2014 12:27
Paczki zaczęły powoli dochodzić, ale i tak większość jeszcze nie doszła. Paczki wysłane 30 grudnia już doszły a z 3 grudnia jeszcze nie. Co za ......
Parę nowych spraw otworzonych i tak codziennie tłumaczenie że zostały wysłane itd
01-02-2015 19:58
Witam
Możesz napisać czy zaległe paczki podochodziły?Ja wysłałem do USA paczkę 6 stycznia i cisza.