Opóźnienia przesyłek!!

Hej,

sytuacja jak zawsze.... opóźnienia!

U mnie głównie przesyłki do USA z przedziału 09 - 13 grudzień - koło 20-30 jak narazie.

Czy nękają Was kupujący? Bo ja to już słabo sypiam, a rano jak odczytuje maile to mnie głowa boli.

Szczęśliwego Nowego Roku!

Wiadomość 1 z 141
ostatnia odpowiedź
140 ODPOW. 140

Opóźnienia przesyłek!!

Mi od 13 stycznia do USA na 10 paczek 1 doszła, mało tego wszystkie mają status Origin Post ............!!!

Pojęcia nie mam co oni tam odpier........ Od teraz wszystko wysyłam Globalem zoabczymy jak będzie.

Wiadomość 21 z 141
ostatnia odpowiedź

Opóźnienia przesyłek!!

Origin post.... - USPS dostaje informacje, że paczka leci do nich. Następnie ląduje w celnym. I to tam mają opóźnienia.

Nie tylko Ty tak masz tylko wszyscy. U mnie przy wysyłce ~100 dziennie nawet nie sprawdzam, która doszła a która nie. Jedynie jak ktoś mi napisze wiadomość lub otworzy spór.

Tak jest co roku. Niestety.

Wiadomość 22 z 141
ostatnia odpowiedź

Opóźnienia przesyłek!!

Ja tez generalnie nie sprawdzam, ale jak przeglądnąłem ostatnią historie to sie przerazilem. Niektore przesylyki z grudnia nie sa jeszcze doreczone. Nic tylko czekac na spory i robic reklamacje. Ostatnio wyslalem globalem 24 wyszla z warszawy a 31 byla dopiero w NY. Najlepsze jest to ze w regulamienie Globala nie ma podanego maksymalnego czasu przelotu przesylek, teoretycznie moze leciec nawet miesiac i nie masz prawa do reklamacji. 

Wiadomość 23 z 141
ostatnia odpowiedź

Opóźnienia przesyłek!!

Witam,

Czy ruszyły się coś twoje paczki?

Moja wysłana 6 stycznia cały czas Origin Post...,a druga wysłana 24 stycznia jest w NY i nic się dalej nie rusza.Najciekawsze ,że obie są ubezpieczone łącznie na 16 tysięcy.A podobno takie paczki nie giną.

Wiadomość 24 z 141
ostatnia odpowiedź

Opóźnienia przesyłek!!

Anonymous
Nie dotyczy

z global ekspress robią przekręty czasami w USA i nie rejestrują przyjecia u nich tylko od razu dostarczenie,dzięki temu nie można składać reklamacji.

Wiadomość 25 z 141
ostatnia odpowiedź

Opóźnienia przesyłek!!

open_razor napisali:

z global ekspress robią przekręty czasami w USA i nie rejestrują przyjecia u nich tylko od razu dostarczenie,dzięki temu nie można składać reklamacji.

Też to zauważyłem, gnojki....

Ale do UK wysłałem Globala 2 lutego a 4 lutego doręczono ! Jak się chce to się da !

Wiadomość 26 z 141
ostatnia odpowiedź

Opóźnienia przesyłek!!

Żeby było śmieszniej , wysłałem tego samego do USA dwie paczki jedna zwykłym listem druga Globalem.

Ta co pojechała zwykłym została już zeskanowa w NY , a Global nie.  Sami sobie odpowiedzcie czy warto przepłacać ...

Wiadomość 27 z 141
ostatnia odpowiedź

Opóźnienia przesyłek!!

Anonymous
Nie dotyczy

według mnie warto,jakby na to nie patrzeć to global nie wisi 2 miesiące w próżni,poza tym to klient płaci w ostatecznym rozrachunku

za każde opóźnienie poczta buli 20 zł ,do Bazylii mam praktycznie 100% odszkodowań.USA zaczęło sobie bimbać ale nie można odzyskać kasy bo znaleźli sposób.Dostałem już 2 odszkodowania za opóźnienie do USA.Co dziwne ale do Kanady terminy są zachowane.

Wiadomość 28 z 141
ostatnia odpowiedź

Opóźnienia przesyłek!!

Tak jak to robi USPS to paczka teoretycznie może jechac miesiąc albo i więcej. Po prostu jej nie zeskanują, że przyleciała do NY, a odszkodowanie też się nie należy. 

A orienyujesz się może bo USA jest termin gwarantowany 2-6 dni od momentu skanu w NY, ale to są dni robocze czy jak leci?

Swoją drogą to przed świętami nie było takich opóźnien jak są teraz. Nie wiem co oni tam na tym celnym robią.

Wiadomość 29 z 141
ostatnia odpowiedź

Opóźnienia przesyłek!!

Anonymous
Nie dotyczy

dni robocze i status musi być zarejestrowany przed godziną 14 bo inaczej termin się wydłuża o kolejny dzień,wszystko jest na stronie poczty.Terminy są masakryczne,ale nie płaci się za zwrot i ubezpieczenie 500 zł zamiast 110 zł

Wiadomość 30 z 141
ostatnia odpowiedź