anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Nieuczciwy kupujący z Niemiec-Problem

Witam

Użytkownik e-bay z niemiec kupił u mnie przedmiot a teraz bezzasadnie chce go mi zwrócić.Użytkownik ten kupił u mnie chłodnicę do starego auta 20-sto letniego,chłodnica posiada normalne ślady użytkowania czyli rysy i otarcia,na aukcji były dwa duże i wyraźne zdjęcia tej chłodnicy(z obu stron).Poza tym chłodnica jest używana i ma około 20lat i nie wymagajmy,że będzie jak nowa.Widoczne ślady użytkowania na zdjęciach wcale nie wpływają na jej sprawność(wcześniej była sprawdzana w aucie i wszystko było ok oraz przed wysyłką dokładnie oglądana).Użytkownik ten do mnie pisze że chłodnica jest uszkodzona i że ma "dziury" pisze do mnie ciągle ten sam tekst jak z płyty,nie chce mi wysłać zdjęć tych rzekomych "uszkodzeń",na inne pytania np. czy ją sprawdził wcale nie odpowiada.Użytkownik prawdopodobnie sam uszkodził ten przedmiot lub kupił inny nowy albo wcale  nie przeczytał opisu i nie zobaczył zdjęć.W aukcji było wyraźnie napisane "nie przyjmuje zwrotów".Teraz straszy mnie że zgłosi tą sprawe jako oszustwo do ebay,co można zroić w tej sprawie???ew.jak go zgłosić do e-bay jako naciągacza i oszusta?

Dziękuje i Pozdrawiam

Wiadomość 1 z 4
ostatnia odpowiedź
3 ODPOW. 3

Re: Nieuczciwy kupujący z Niemiec-Problem

Ty jako sprzedawca nawet negatywa doc mu nie możesz ,czasami maleńki zakup poprawia humor......]:)

Wiadomość 2 z 4
ostatnia odpowiedź

Bedziesz mial nega i na tym sie skonczy, najprawdopodobniej.

Jesli otworzy spor to jego wynik wcale nie musi ci zaszkodzic i najprawdopodobniej rozejdzie sie sprawa po kosciach.

A jesli nie to popros niech ci przysle chlodnice na swoj koszt a ty po ogledzinach stwierdzisz czy jest w takim stanie w jakim wyslales i zadecydujesz czy zwrocic mu pieniadze.

Wiadomość 3 z 4
ostatnia odpowiedź

Czy ten niemiec coś teraz wystawia? czasami maleńki...]:)

Wiadomość 4 z 4
ostatnia odpowiedź