Negatywny komentarz - wyłudzenie

Witam

Dnia 18.01 sprzedałem przedmiot do USA.

Dnia 19.01 otrzymałem płatność i wysłałem przedmiot.

Dnia 28.01 dotarł do odbiorcy ale nie został odebrany.

Odbiorca chce zwrotu pieniędzy twierdząc że nie będzie czekał 3 tygodni, że nie jestem punktualny, nazwał mnie złodziejem.

Dziś otrzymałem negatywne komentarze, w których twierdzi że nie otrzymał przedmiotu.

Jak z taką osobą prawdopodobnie młoda osoba pujść do sądu ?

Działa na niekorzyść mojej firmy wystawiając negatywny komentarz niezgodny z prawdą.

Pozdrawiam

Wiadomość 1 z 2
ostatnia odpowiedź
1 ZAAKCEPTOWANE ROZWIĄZANIE

Zaakceptowane rozwiązania

Re: Negatywny komentarz - wyłudzenie

Witaj

Mam podobny problem. Na aukcji podałam termin reallizacji zamówienia 4 tygodnie a po tygodniu od zamówienia dostałam negatywny komentarz. Starałam się wcześniej dzwonić i pisać do klienta ale bez odezwu.

Ktoś celowo założył konto aby u mnie zakupić i wystawić negatyw. Też staram się to wyjaśnić ale otrzymałam informację, że jeżeli klient nie zdecyduje się na zmianę opinii to mam to uszanować.

Bardzo dbam o kontakty z klientami i wysyłam towar przed czasem (tak miało być teraz- towar miał być u klienta po 2 a nie 4 tygodniach)

Zastanów się czy ktoś nie chciał Ci zrobić na złośc i zepsuć opinię

Pozdrawiam

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

Wiadomość 2 z 2
ostatnia odpowiedź
1 ODPOWIEDŹ 1

Re: Negatywny komentarz - wyłudzenie

Witaj

Mam podobny problem. Na aukcji podałam termin reallizacji zamówienia 4 tygodnie a po tygodniu od zamówienia dostałam negatywny komentarz. Starałam się wcześniej dzwonić i pisać do klienta ale bez odezwu.

Ktoś celowo założył konto aby u mnie zakupić i wystawić negatyw. Też staram się to wyjaśnić ale otrzymałam informację, że jeżeli klient nie zdecyduje się na zmianę opinii to mam to uszanować.

Bardzo dbam o kontakty z klientami i wysyłam towar przed czasem (tak miało być teraz- towar miał być u klienta po 2 a nie 4 tygodniach)

Zastanów się czy ktoś nie chciał Ci zrobić na złośc i zepsuć opinię

Pozdrawiam

Wiadomość 2 z 2
ostatnia odpowiedź