05-04-2012 15:18
Witajcie ,
3 tygodnie temu założyłam aukcje na sprzedaż mojego ciucha ,we wtorek bluzke sprzedałam na allegro ,wrociłam więc na ebay aby anulować licytację tej bluzki niestety spoźniłam się o 16 godzin i licytacja już trwała,zakonczyła sie wczoraj i jakaś upierdliwa baba to kupiła mimo że anulowałam licytacje w trakcie jej trwania i informowałam kupujących ,ona wylicytowala w ostatniej sekundzie czyli ją wygrała! no i sie domaga bluzki..pisałam jej że bluzke juz sprzedałam ,wystąpiłam do ebay o anulowanie transakcji!!! kasy nie wpłaciła ,a zresztą i tak bym jej odesłalą te 99 centów:)a ona mnie szantarzyje teraz w wiadomosciach że jak nie wysle jej bluzki to mnie zaskarrzy,,,pomocy co robić trafilła mi sie psychopatka z USA
07-04-2012 12:19
Podstawowe pytanie: czy zakonczylas aukcje przed koncem to po pierwsze. Po drugie, zy w regulaminie Ebay jest opcja pozwalajaca wycofac aukcje przed jej zakonczeniem, jesli zostala zlicytowana przez kogokolwiek to dwa.
Sprawdz dokladnie te rzeczy.
07-04-2012 13:50
witaj;
Całą środę spędziłam na próbie wycofania tej rzeczy z mojego konta ,ale regulamin powiedział że jeśli w aukcji biorą już jacyś ludzie to nie mogę wycofać tej rzeczy (mam 16 godzin)oczym nie wiedziałam.Poradzili mi że mogę jedynie klikać na każdego licytanta i anulować powiadamiając każdą osobę o powodzie!tak tez zrobiłam i nikt z tych 5 osob nie robił mi problemów ...aż tu nagle dosłownie sekunde przed zakończeniem tej licytacji ta babka się wkręciła i wylicytowała za 99 centow !
Ja natychmiast wysłałam jej wiadomość z przeprosinami o zaistniałej ssytuacji ,ale woda na młyn!
ona wygrała i już mam jej wysłać,wyzwiska pod moim adresem,mam jej wpłacić wartosć towaru bo mnie pozwie...
wysłałam prośbe o nulowanie transakcji ale ona ją odrzuciła ,i wystawiła mi czerwony komentarz ....a towaru dalej się domaga ,mam wszystkie te wiadomości widać tu jasno kto kogo atakował nie ja ją tylko ona mnie!
Jestem tutaj nowa teraz wiem bo już mnie naprowadziło pare osob że działają tu pseudo kupcy z ameryki którzy łowią minute przed koncem towar w złodziejski dla mnie sposob!
dziwi mnie jedynie fakt że sprzedający nie ma prawa tutaj do własnego przedmiotu i przez jakieś 16 godzin nie może wycofać towaru...
Pozdrawiam i dziękuję za odpowiedz
07-04-2012 19:09
Czekaj, jesli sie nie myle, to jesli ta osoba kupila towar o rownowartosci 99 centow i jesli sie domaga zwrotu kosztow zakupionego towaru to moze wyslij je te 99 centow...przeciez ona kupila towar wlasnie za taka a nie inna kwote i nie moze zadac sumy wiekszej od tej, ktora sama zlicytowala czyli potwierdzila tym samym akces i wyrazila zgode na zakup wlasnie z taka kwota.
Zapytaj dokladnie tez o to, co mozesz zrobic w takiej sytuacji.
Jaka rownowartosc masz dokladnie zaplacic. Negatywny komentarz to nic takiego jeszcze...
08-04-2012 19:21
Jeśli faktycznie masz korespondencję gdzie zostałaś obrzucona wyzwiskami, to jest to całkiem niezły argument do wywalenia tego negatywa w kosmos.
18-04-2012 22:35
Siemka wszystkim;
Wytłumaczcie mi jak to jest że kupujący ma większe prawa niż sprzedający?!jeśli do mnie sprzedawca pisze o unieważnienie sprzedaży to ja zawsze sie na nią zgadzam i nie wystawiam ludzią wrednych komentarzy,przypomina mi się sprawa którą czytałam ostatnio o sprzedajacym który sprzedał za marne grosze nowe buty ,po tygodniu kupujący otwiera spor i chce zwrotu pieniedzy dosyła nawet forki na których widnieją zupełnie inne buty niż te ktore dostał(kłamał w żywe oczy i szukał frajera po miesiącu maili wystawił obrażliwego komentarza ,a sam został z czystą kartą!czyli kupujący to pan i władca a sprzedawca ....nie rządzi własnymi gaciami.
Co robić w takich przypadkach aby nie zostac wykiwanym przez kupującego?
18-04-2012 23:02
Tak jest, niestety czy na szczescie, ze kupujacy sa pod ochrona.
Sa pod ochrona bo jest ich mniej niz sprzdawcow i aby mieli zaufanie do Ebay rowne lub wieksze niz do konkurencji.
Obrona sprzedawcy:
1. mozliwosc wykluczenia z grona kupujacych z pewna minimalna iloscia opinii.
2. wysylka z numerem do sledzenia
3. uwazny opis, dokladne zdjecia i nie dublowanie aukcji.