Kupowanie za granicą
anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Posty na forum

Sprzedaż za granicę-warunki

Witam. Jestem świeżo zarejestrowanym użytkowikiem Ebay. Z tego co wyczytałem, to warunkiem sprzedaży za granicę jest posiadanie min. 10 komentarzy oraz odczekanie 120 dni od pierwszej sprzedaży. Problem w tym, że polski ebay jest praktycznie martwy i...

Gdzie najtańsza odprawa celna?

Mam zamiar zamówić kilka rzeczy z USA. Już miałem wysyłać paczuszkę Polamerem ale znalazłem wiele negatywnych opinii na temat opłat za odprawę (co najmniej 150zł za papierkową robotę). Która z firm najmniej liczy sobie za taką usługę? Doma, Fedex, UP...

Awatar użytkownika autor Użytkownik
  • 1822 Wyświetlenia
  • 5 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

PayPal nie oddał pieniędzy.

Proszę o pomoc. Kupiłam kurtkę z Chin. Sprzedawca oszukał wielu ludzi. Ma już zawieszone konto.Podał numer nadania paczki. Paczka była odresowana na inne nazwisko i dotarła do innego miasta.Adresat ja odebrał.Dzwoniłam na pocztę w tamtym mieście i po...

• 297 Wyświetlenia
  • 1 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Dodatkowe opłaty

Witam, Mam kilka pytań co do takiej aukcji. Laptop jest po bardzo okazyjnej cenie - 500 zł taniej niz w polsce, ale czy podana tam cena przesyłki oznacza ze dokładnie tyle za nią zapłace? Zapłacic trzeba z góry poprzez PayPal, a nigdy jeszcze nei zam...

• 280 Wyświetlenia
  • 1 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Okres oczekiwania na paczkę z Hong Kongu - pytanko.

Cześć. Paczka z Hong Kongu została do mnie wysłana 14.04, Standard Int'l Flat Rate Shipping. Do dnia dzisiejszego nie otrzymałem paczki - kupujący mówił, że potrwa to od 7 do 10 dni. Martwię się, że coś się stało. Co robić? Pozdr.

• 18433 Wyświetlenia
  • 12 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

o co chodzi z PITNEY BOWES INC?

Wylicytowałem kurtkę od sprzedającego z USA. W opisie aukcji podane były koszty wysyłki oraz opłata importowa. Zapłaciłem kwotę łącznie i przy płatności w Paypal za tą transakcję wyświetliło się, że zapłaciłem sprzedającemu oraz międzynarodowej firmi...

Awatar użytkownika autor Nie dotyczy
  • 2723 Wyświetlenia
  • 1 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

cło

witam chciała bym zamówić ten zegarek http://www.ebay.pl/itm/331083899251?ssPageName=STRK:MEWAX:IT&_trksid=p3984.m1423.l2649 i nie wiem jak to wygląda z płatnością za cło, kiedy to sie płaci i czy paczka przychodzi normalnie na podany adres czy trzeb...

• 262 Wyświetlenia
  • 1 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Problem z płatnością PayPal poprzez eBay.

Witam, kiedy próbuję zapłacić za przedmiot przez fakturę wysłaną od Sprzedającego, to wyskakuje mi pod koniec całej procedury wiadomoś: Powróć do witryny handlowca i spróbuj użyć innej formy płatności Niestety, w tej chwili nie możemy przetworzyć pła...

• 10589 Wyświetlenia
  • 9 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

problem z zakupionym autem na ebay.de

witam mam problem, licytowałem auto na ebay.de. Udało się go kupić, nie było kontaktu ze sprzedającym, więc wpisałem jego numer w google i wyskoczyło ogłoszenie z tym samym autem na mobile.de, z małą różnicą. na ogłoszeniu było zdjęcie ze srodka poja...

• 228 Wyświetlenia
  • 1 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

zwrot w niezrozumiałym języku. :/

Witam, chciałabym anulować transakcję towaru, który kupiłam na hiszpańskim ebay-u od niemieckiego sprzedajacego. Kiedy jestem na zalogowana na pl w momencie anulowania transakcji zostaję przekierowana na niemiecką stronę ebay i tu jest duzy kłopot......

• 242 Wyświetlenia
  • 1 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Oszustwo na e-bay UK ze sprzętem audio.

Piszę to ku przestrodze kupujących na e-bay UK. Kupiłem odtwarzacz Marantz CD-17KI na aukcji: http://www.ebay.co.uk/itm/121104534134?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1497.l2649 "The CD player is in excellent condition and full working order." ...

• 850 Wyświetlenia
  • 1 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Jak Sprzedający może dodać koszty

Kupiłem przedmiot na eBay US. Nie mogę jednak za niego zapłacić, bo sprzedający nie uzupełnił danych odnośnie kosztów wysyłki do Polski. Jak można dodać kwotę wysyłki do sprzedanego przedmiotu, tak abym mógł zapłacić za niego przez Paypal(to ważne).

• 438 Wyświetlenia
  • 3 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

USPS i długi czas oczekiwania na przysyłkę do Polski

Widzę że sporo osób ma podbne problemy co ja z dostarczeniem na czas paczki:( , chodzi o to, że zrobiłem zakup towaru na ebay.com w dniu 06.01.2011 , platność dokonalem odrazu poprzez PayPal. Osoba wyslała towar poprzez USPS przesylka typu USPS Expre...

• 19130 Wyświetlenia
  • 7 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Wysyłka tylko metodą Airsure z UK

WitamMam pytanko czy w Polsce jest akceptowana wysyłka metodą "Airsure" , bo tylko taką metodą wysyła sprzedający z UK?Jeśli nie to czy jak sprzedającemu zasugeruje wysyłkę "Royal Mail International Signed for" będzie to coś podobnego lub czym to się...