Kupowanie za granicą
anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Posty na forum

DPD i paczka z usa nadana w Holandii (?!)

Mam pytanko - zamówiłem przedmiot z ebaya od gościa z Arizony. Dostałem info na trackingu że paczka jest już w Polsce i przeszła odprawę celną, że czeka na kuriera DPD. Tracking kuriera stoi w miejscu od piątku, napisałem do nich o co chodzi i dostał...

Awatar użytkownika autor Użytkownik
  • 491 Wyświetlenia
  • 3 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Kupiłem, a pieniądze nadal są

Witam! Kupiłem ostatnio przedmiot kartą kredytową, lecz pieniądze z konta mi nie znikły. Sprzedający nawet mnie zopiniował pozytywnie że opłacone na czas itd. O co chodzi? (Przedmiot został wysłany a pieniądze nadal mam)

• 199 Wyświetlenia
  • 1 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Ebay GSP z USA - kto doręcza w Polsce?

Dzień dobry, 16 kwietnia zamówiłem na ebayu towar z wysyłką z USA, wszystko poszło sprawnie. Ale nie jestem w stanie uzyskać jednolitych informacji, kto doręcza te paczki na terenie Polski. Paczka wysłana za pośrednictwem firmy Pitney Bowes. Po rozmo...

• 973 Wyświetlenia
  • 4 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Multiple Carriers - brak doręczenia przesyłki

Sprzedawca z UK nadał mi przesyłkę za pomocą GSPPaczka dostała nr UPAAA000000190554315Wg ebaya miała być dostarczona 27października - 1 listopada. Niestety do dziś nie ma żadnaego info że paczka jest juz choćby w PL. Po kliknięciu na nr UPS nie ma żą...

• 10265 Wyświetlenia
  • 19 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Rozwiązane! Kupno z USA, opłaty importowe

Dzień dobry wszystkim. Mam mały problem, bo jestem tu totalnie nowy. Otóż poszukując tableta natknąłem się na jedną ofertę, w której nie ma nigdzie mowy o tych opłatach celnych w przeciwieństwie do innych ofert, w których były naliczone już te opłaty...

obraz1.JPG
  • 1070 Wyświetlenia
  • 3 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Sprzedający źle skalkulował cenę przesyłki

Pierwszy raz zetknąłem się z takim problemem: wypatrzyłem interesujący mnie przedmiot. W opcji nie było wysyłki do Polski. Zapytałem czy się da, prosząc jednocześnie by była to przesyłka monitorowana. Sprzedający dość szybko podał cenę. Przedmiot kup...

• 219 Wyświetlenia
  • 2 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Witam , Jak śledzić tą paczke

Witam , sprzedajacy wysłał do mnie paczke , przesłał mi zdjęcie kwitu , lecz gdzie bym nie wpisał te numery tak ni hu hu mi nie wyświetla jej śledzenia . Na jakiej stronie to śledzic ?

• 181 Wyświetlenia
  • 1 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Rozwiązane! zakupy w ebay.de

Witam kupiłem przedmiot na ebay.de ( 1100 zł) metode płatności wybrałem przelew ( przelew robiłem z niemieckiego banku COMMERZ BANK paczka miała byc wysłana na niemiecki adres mija juz 6 dzien sprzedajacy sie nie odzywa i nie mam paczki.Jaka jest sza...

• 314 Wyświetlenia
  • 3 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Co mam zrobić?

dobry wieczór. przez przypadek kupiłam jakiś przedmiot, którego nie chcę i teraz mam zelgłą zapłatę. co mam zrobić aby anulować ten zakup? bardzo pilne. nie mam czym zapłacić, moja mama się wścieknie. napisałam do sprzedawcy z prośbą o anulowanie tra...

• 226 Wyświetlenia
  • 2 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Zwrot pieniędzy za anulowaną tranzakcję

Witam.Na początku chciałem zaznaczyć, że wielokrotnie kupowałem przedmioty za granicą i pierwszy raz napotkałem na problem. Otóż kupiłem przedmiot w Australii. Zapłaciłem oczywiście przez PayPal. Sprzedający po kilku dniach od zakupu poprosił mnie o ...

Czy eBay chroni oszustów i złodziei?

Kupiłem w ramach przedpłaty monetę u sprzedawcy z Hiszpanii, transakcja z marca, odbiór w maju. Nie otrzymałem monety, a sprzedawca zobowiązał się do zwrotu pieniędzy. Nie miał potwierdzenia wysyłki monety. Facet ma 100% pozytywnych opinii i ponad 35...

• 398 Wyświetlenia
  • 6 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

Wysyłka z Australli do Polski.

Dzień Dobry Piszę do Was, bo mam pytanie. Chcę bowiem zamówić przedmiot z Australii z ceną wysyłki 8,95 dolarów australijskich, czyli tanio. Kiedyś jak zamawiałam z USA przedmiot i też z tanią wysyłką za 5 dolarów to przyszło mi po 5 tygodniach. Czy ...

• 376 Wyświetlenia
  • 2 odpowiedzi
  • 0 podziękowania

zakup w uk - problem z gls poland

Witam serdecznieKupilem uzywany aparat na aukcji w uk.Sprzedawca wyslal royal mail. Przesylka nie dochodzila wiec poprosilem o numer przesylki Okazalo sie ze przesylka lezy 1km od mojego domu w parcelshopie. wkurzony ze nie bylo nikogo w domu i nie d...

• 310 Wyświetlenia
  • 3 odpowiedzi
  • 0 podziękowania
Autorzy z największą liczbą podziękowań